V86 Visby 10/7-19

Fem av de mest spelade hästarna föll förra veckan och därmed blev det jackpot till kvällens V86. Visbytravet arrangerar sin klassiska dag med bl.a Gotlandslöpningen som huvudnummer. Trots att banan mäter 1000 meter runt om, så är upploppet kort – bara 156 meter. Så det gäller att inte ha för långt fram runt sista kurvan… Veckans omgång innehåller en del starka favoriter, men det räcker ju oftast med en eller två smällar så åker utdelningen iväg som en raket. Så visst kan det bli bra betalt även ikväll! Nog tjötat, nu kör vi!

V86-1, 1620a:

1 Maverick Dream avslutade riktigt bra senast från ett hopplöst läge. Såg fin ut och verkar ha hittat formen igen. Han är startsnabb och jag tror han lyckas hålla upp ledningen. Trots att han står tufft inne i loppet kan han mycket väl leda runt om. 7 Dominator DT har även han hittat formen igen och gjorde det klart bra i ett försök- och finallopp senast. Går starkt till slut och ska ses med en hyfsad vinstchans. 8 Alegra Bkanske är bästa hästen i fältet, men handikappas av spåret. Hon kan öppna bra och det är möjligt att Lugauer laddar iväg från start, men det mest troliga är att man söker en hygglig position. Går starkt till slut och är med i striden. 11 Moa Margunn är en riktig tuffing som trivs bra över distansen. Kan göra riktigt vassa lopp emellanåt och har hon sin dag går ingen säker. 9 Yieldson fick en liten paus efter det senaste loppet och ska man tro på Claes Sjöström har det gjort hästen gott. Man har siktat mot detta loppet och trots bakspår kan han dyka upp i segerstriden till slut.

Rank: 1-7-8-11-9-5-2-12-3-6-10-4

V86-2, Erik Cederqvists minneslopp, 2120:

6 Fleet Admiral blev störd till galopp kort efter start senast och tappade en hel del mark. Avslutade bra och såg fin ut efter galoppen, så formen är det inget fel på. Står 20 meter före värsta (enda?) motbudet och jag tror det är helt avgörande. Ska ses med en bra chans att vinna loppet och jag spikar.

Rank: 6-7-3-4-1-5-2

V86-3, Stolopp, 2120a:

9 Paris By Cash var direkt usel senast och var knappast frisk. Kan betydligt bättre än så och är hon i normal form tror jag hon kan vara överlägsen här. Har bra fart i sig och felfri tror jag som sagt att hon vinner detta. 2 Apassionata gick bra efter startgalopp senast och såg ut som en vinnare runt sista kurvan. Tröttnade dock sista 100, men gjorde sammantaget en hyfsad insats ändå. Kan få en fin resa här och ska räknas tidigt. 4 Steppa Jons flög till spets senast men fick ge sig med 100 kvar mot en bra häst. Var klart förbättrad i alla fall och kommer hon till ledningen här kan det hålla hela vägen. 1 Lovely Bro vann lätt efter en fin resa senast. Får en fin resa igen och är med i striden om hon får fritt i tid.

Rank: 9-2-4-1-7-11-8-10-5-3

V86-4, Gotlandslöpningen, 2120a:

2 Perfect Spirit har inte varit som bäst på slutet och har två galopper på raken. Näst senast var han riktigt svag och hoppade i utgången av sista kurvan som slagen, medan det blev galopp i första kurvan i Norge senast. Formen är därmed klart svårbedömd, men i och med att Daniel Redén anmäler till start så borde det inte vara något problem. Han är en blivande världsstjärna och felfri tror jag han slaktar det här gänget. Trots att jag gillar att gå emot såna här storfavoriter egentligen så blir jag näst intill tvingad att spika då strecken behövs i de andra loppen.

Rank: 2-7-3-1-5-6-4-8

V86-5, Diamantstoet, 2120a:

8 Mellby Hope har inte heller hon varit som bäst på slutet. Senast blev det en för tuff öppning och hon blev trött och galopperade till slut. Går hon felfritt har hon kapacitet som räcker och blir över för detta sällskapet. 3 Global Worthy galopperade i sista kurvan senast när kusken blev lite för ivrig att plocka ut henne i banan. Det kan ha varit segern som rök där, för hon såg fin ut fram till dess. Ingen startraket, men kan få en fin resa och går bra till slut. Ska räknas tidigt. 2 Önas Nelly har varit bra i samtliga starter hittills och fick ett fint läge här. Öppnar bra från start och från ledningen kan hon blir svår att ta ner. 10 Magic Heart gjorde det helt ok senast med tanke på att hon inte varit ute på ett tag. Lär vara klart förbättrad med det loppet i kroppen och kan blanda sig i det hela till slut. 5 Caddie No More satt fast med mycket sparat senast och såg jättefin ut. Lär söka en bra rygg här och kan bli farlig med fritt till slut. Skrällvarning!

Rank: 8-3-2-10-5-15-11-7-9-6-4-12-1

V86-6, 2120a:

9 Booze Of Mine tog karriärens första seger senast och han gjorde det på ett riktigt bra sätt. Han hamnade i dödens efter 400 meter och stack sedan bara undan till en smått överlägsen seger över upploppet. Det var full fart över mållinjen och intrycket var femstjärnigt. Kan hamna bra till trots bakspåret och i mina ögon har han en riktigt bra vinstchans. Claes Sjöström är optimistisk och det är jag med, jag spikar!

Rank: 9-14-4-10-1-6-7-15-11-2-12-8-5-13-3

V86-7, Ringmurens lopp, 3120:

13 Importedfrmdetroit tappade allt på en startgalopp senast och lufsade sedan bara runt, långt efter de övriga. Gillar de här förutsättningarna och går vasst till slut, ska räknas med en bra chans felfri. 9 Lady Youline gör sällan ett dåligt lopp och har en giftig speed till slut. Bra chans om hon hittar de rätta ryggarna. 1 Forever Newport var riktigt bra senast och trots att det nu är dubbla distansen så ska han ändå ses med en hygglig chans. 3 Admirer hoppade bort sig senast men det var nog mest ett olycksfall i arbetet. Kan bli svårslagen om han tar sig till ledningen. 7 Grammofon gillar förutsättningarna och har ett tungt slutvarv. Inte helt golvad. 11 Sheriffen kan avsluta sylvasst när han är på rätt humör. Ruskigt intressant med Johan Untersteiner ikväll! 12 Dragster drog i stenhårt tempo senast och höll undan till seger. Går bra emellanåt över lång distans också och har han en bra dag kan han dyka upp i segerstriden. 10 Rafiki Fri är i bra form och har en sylvass avslutning. Kanske kan blixtra till och luras först över linjen ikväll?

Rank: 13-9-1-3-7-11-12-10-8-14-2-4-6-5

V86-8, Klass 2, 2120a:

2 Lord Of Tooma är i kanonform och vann på ett bra sätt senast. Kan få en fin resa här och är med i segerstriden. 7 Shadow har två raka segrar, båda tagna från ledningen på ett bra sätt. Startsnabb och kan hitta till ledningen med lite flyt. Intressant därifrån! 8 Carotene fungerade inte alls senast. Har hög kapacitet och felfri är han med i matchen här också. 5 Messiah är ingen stjärna men går bra emellanåt. Kan avsluta bra och är med i striden. 12 Chocoboy var bra senast och har nu två lopp i kroppen. Läget försvårar såklart, men han har kapacitet för seger och med lite flyt på vägen kan han sänka alla den sista biten.

Rank: 2-7-8-5-12-9-4-3-6-11-10-1

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com