V75 Åby 10/8-19

Ett av mina tidigaste travminnen är från Åby Stora Pris 1983 när jag som tioåring fick se Legolas vinna efter en makalös upploppsspeed. Jag glömmer aldrig publikvrålet den dagen och jag glömmer heller aldrig min pappas besvikelse som hade spelat den som hade allting klart kort före mål, Snack Bar. Men jag var nöjd, jag hade ju spelat en tia på Legolas… Det har hänt en hel del med just Åby Stora Pris efter det, det har varit två försök och en final, heatlopp och som nu då över 3140 meter med autostart.

Det började bra med årets upplaga då man tidigt gjorde klart med Bold Eagle och Propulsion. Man byggde upp hela loppet på dessa två hästar och gjorde massiv reklam lite överallt. Så kom dråpslaget när Bold Eagle drog sig ur…. Efter det hade man helt enkelt svårt att få till ett bra lopp och nu är det mer som en vanlig svensk gulddivision med ett franskt inslag i form av Carat Williams. Det var inte riktigt så Åby hade tänkt det hela från början…

Men, nu är det som det är och lördagens V75-omgång håller hög klass rakt igenom. Det är dessutom jackpot på V75 och det gör inte saken sämre. Här nedan följer mina spikar, tipsettor och måstestreck till omgången. Nu kör vi!

Spikarna:

V75-4: 9 Short In Cash

En högkapabel snackhäst som nu är på väg att blomma ut till en riktigt kanon. Såg jättefin ut på Axevalla senast, även om han knappt hade något motstånd den dagen. Bakspåret tror jag bara är bra, då han kan ta sig iväg lugnt och försiktigt, för att sedan bara bomba framåt och krossa hela gänget på sin styrka. I mina ögon den bästa spiken i omgången!

V75-5: 6 Zlatan

Den italienske derbyvinnaren galopperade dubbelt i Sverigedebuten senast, men utan den sista galoppen 250 meter före mål så hade han vuinnit det loppet. Han är en riktig kanon och jag tycker det är fantastiskt att han inte är favorit. Gocciadoro lär sända fram Zlatan till antingen dödens eller ledningen och sedan ser de andra bara ryggen på honom.

Tipsettorna/måstestrecken:

V75-1: Tipsetta: 5 Staro Leonardo / måstestrecket: 12 Hierro Boko

Staro Leonardo avslutade sylvasst senast och var mycket nära segern. Såg dunderfin ut och har siktats mot det här loppet. Drar iväg till ledningen, släpper till första bästa och speedar till seger via open stretch? Inte omöjligt alls!

Hierro Boko var grymt bra vid segern senast. Uselt läge nu, men hittar han en bra rygg att gå i fram till upploppet går ingen säker för hans vassa speed.

V75-2: Tipsetta: 3 Velten Versailles / måstestrecket: 1 Loveexplosion HC

Velten Versailles är obesegrad efter sex starter och ser ut som en blivande topphäst. Kan öppna ganska bra och är min spetsfavorit i loppet. Kan leda det här runt om.

Loveexplosion HC har ett perfekt läge där han förmodligen får rygg på ledaren. Kan avsluta vasst och det är inte helt otroligt att han kan lösa det via open stretch. Men då måste han vara klart bättre än senast.

V75-3: Tipsetta: 9 Hazard Boko / måstestrecket: 1 Rushmore Face

Hazard Boko flög fram över upploppet senast men hann inte fram till seger mot Ural. Såg otroligt fin ut och toppformen lär ha infunnit sig nu med fyra lopp i kroppen. Kan få en fin resa igen och har en vass speed. Kan mycket väl blåsa ner alla till slut.

Rushmore Face har suttit fast på slutet och senast fick han inte fritt förrän de andra var i mål. Kommer få chansen den här gången och kan vända ut och in på alla om han har en bra dag.

V75-6: Tipsettan: 2 Nappa Scar / måstestrecket: 8 Baron Gift

Nappa Scar har äntligen fått ett fint utgångsläge och kan öppna bra. Bör därmed kunna få en fin resa och har en vass speed. Kan blåsa ner alla till slut om det klaffar för honom.

Baron Gift är i bra form men startar tätt nu. Har även han en vass speed att tillgå och hamnar han inte för illa till från start blir jag inte fövånad om han kommer farandes längst ute i spåren över upploppet och hinner fram till seger.

V75-7: Tipsettan: 9 Propulsion / måstestrecket: 1 Usain Henna

Propulsion svarade för ett enormt upplopp i Hugo Åbergs senast men hann inte hela vägen fram till seger. Såg dock mycket fin ut och är i bra form. Pigg och glad efteråt enligt stallet och ska normalt sett bara köra över det här gänget. Ändå garderar jag då jag inte litar på vad Örjan hittar på…

Usain Henna satt fast med allt sparat senast och såg rent lysande ut. Bättre distans den här gången och hittar han bara fritt utrymme tror jag han kan vara med och bråka om segern.

V75-ranken:

V75-1: 5-8-4-11-12-10-6-9-7-1-2-3

V75-2: 3-1-6-8-11-5-7-9-12-10-2

V75-3: 9-6-1-10-12-11-5-2-4-7-8-3

V75-4: 9-10-4-3-6-11-1-5-2-7-8-12

V75-5: 6-10-3-9-2-11-1-7-12-5-4

V75-6: 2-5-1-8-4-10-6-7-3

V75-7: 9-4-5-1-12-2-8-3-10-7-6-11

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com