V75 Solvalla 14/8-19

Det är många V75-omgångar nu och vissa kan väl diskuteras, men onsdagens V75-omgång på Solvalla med bl.a Jubileumspokalen, EM för ston och Big Noon-pokalen kan man inte klanka ner på. Solvalla har helt enkelt lyckats till 100% och fått ihop en riktig kanonkväll! Hoppas bara publiken hittar till Solvalla nu också… V75-omgången som sådan ser väldigt intressant och öppen ut med några klart tveksamma favoriter. Det kan med andra ord bli bra betalt ikväll! Nu kör vi!

V75-1, Queen L:s lopp, 2640a:

8 Hope And Dreams gick ett starkt slutvarv senast men stumnade lite till slut och blev fyra. Gjorde ändå ett topplopp och visade att toppformen sitter där. Gynnas av två invändiga strykningar och distansen ser jag som en plusvariant också, trots att hon bara startat en gång över distansen med en galopp som resultat. Men motståndet känns ganska distanssvagt och både jag och tränaren tror på en ny toppinsats. Hon är min stora idé i hela omgången och jag går rakt ut och spikar!

Rank: 8-2-6-10-5-7-12-11-1-9

V75-2, Jäntungens lopp, 2140:

4 Granetta blev störd till galopp kort efter start senast men hämtade upp det bra och var med klungan i mål. Hon är snabb ut, men spåret kan ställa till det. Går hon iväg felfritt är det ledningen som gäller och därifrån kan hon mycket väl hålla undan. 15 G Jerken är i kanonform och fick inte helt fritt senast i Norska Mästerskapet. Gjorde ett bra lopp och det är lite enklare emot den här gången. Brottas i gengäld med ett knepigt utgångsläge, men han har styrkan för att kunna runda hela gänget. 8 Troll Solen var även han ute i Norska Mästerskapet senast och avslutade bra. Toppformen sitter där och han ska räknas med en bra chans. 12 Will Prinsen hoppade med halvvarvet kvar senast men kom tillbaka vasst och hade blivit farlig utan galoppinslaget. Formen är på topp och han tål att göra en del själv. Har dessutom en vass avslutning och jag tror han är med i striden här. 14 BW Sture avslutade helt ok senast och är på väg mot toppformen. Trivs bäst med Örjan och tillsammans brukar de dyka upp i segerstriden på något sätt. Man gör nog det även ikväll. 13 Tand Kraft galopperade dubbelt senast och var inte som bäst då. Är dock bra i grunden och trots läget kan man inte räkna bort honom.

Rank: 4-15-8-12-14-13-6-11-10-9-2-7-3-1-5

V75-3, Prix Maharajah, European championship for mares, 2140a:

2 Uza Josselyn pressade sig till spets i Hugo Åbergs senast efter galna 05,5/500. Tempot hölls uppe rätt bra efter det och att hon tröttnade till slut är inte mycket att säga om. Klar spetsfavorit här och hon kan mycket väl leda runt om. 6 Mellby Free är dock en tuff motståndare. Formen är dock svårbedömd då hon varit sjuk sen senast. Är hon vid sunda vätskor är hon en het utmanare. 9 Dear Friend blir bara bättre och bättre. Kan få en riktigt fin resa här och har en sylvass speed. Klart intressant här!

Rank: 2-6-9-5-10-4-11-12-3-1-7-8

V75-4, Berndt Lindstedts lopp, 2140a:

11 Vive Le Vent blev grovt bortkörd senast då Rick Ebbinge satt kvar när det var dags att köra. Hade nog vunnit utan det misstaget. Formen är således på topp, men läget är ingen höjdare. Hittar man en bra rygg är hon dock vass till slut och jag tror hon har en riktigt bra chans att vinna det här ändå. 10 Bay View har jag dock jagat en tid och nu när Örjan hoppar upp i sulkyn kan det vara dags att ta betalt. Formen är bra och hon har en härlig avslutning även hon. Ett måstestreck!

Rank: 11-10-7-5-9-1-12-3-4-2-8-6

V75-5, Big Noon-pokalen, 1640:

6 Zabul Fi fick en smörresa senast men kunde ändå inte utmana om segern. Kan bättre än så och löper han upp till vad han kan är han ett hett segerbud här. 4 Ecurie D har inte varit i närheten av förlust än efter fem starter. Var otroligt fin senast på Axevalla och glänste verkligen. Tuffare emot nu och ett svårt fjärdespår i voltdebuten dessutom. Klarar han starten är han given i segerstriden såklart. Detsamma gäller 2 Upset Face. Han är inte lätt i voltstart men går han iväg är han med i segerstriden. Men de båda favoriterna kan vara borta redan på ”kör”… 7 Even’s Cool Boy flög fram över upploppet senast och var bara någon ynka centimeter från att nita dit Attraversiamo. Såg ruskigt läcker ut och blir spännande med Örjan här! 1 High Into The Sky såg fin ut senast som fastlåst mot äldre hästar. Fint läge här, får en fin resa och med fritt i tid kan han överraska. 8 Park View har visat toppform i Norge, men svikit rejält i de två Sverigestarter han har gjort. Tränaren är dock ruskigt uppåt och tror han kan gå en låg 10-tid här! Gör han det är han förmodligen vinnaren av loppet…

Rank: 6-4-2-7-1-8-11-5-10-9-12-3

V75-6, Jubileumspokalen, 2140a:

9 Who’s Who har siktats mot detta loppet hela året och var smällfin vid segern senast. Bakspåret tror jag inte gör så mycket då han är bäst när han får attackera bakifrån och avgöra på sin vassa speed. En av tre som kan vinna! 6 Milliondollarrhyme avslutade något oerhört senast och hann fram till seger. Har utvecklats enormt i år också och har nu fått hårdhet när han tävlat mot eliten. Utmanar om segern! 8 Perfect Spirit var bra senast och såg fin ut återigen. Uselt läge förstås, men han har bra fart i sig och med lite flyt med positioner och löpningsförlopp kan han kanske blanda sig i det hela till slut. Speeda kan han…

Rank: 9-6-8-11-7-10-2-1-4-3-5-12

V75-7, Stayerlopp, 3140:

10 Sobel Conway återfinns numera i Finland där han har imponerat i två raka segrar. Distansen klarar han och han är ruskigt speedig. Segerstrider! 6 Global Unspoked ströks för en halsinfektion för tre veckor sedan. Det jag har lärt mig under åren är att man ska vara försiktig med såna hästar i första starten efter just halsinfektioner, men här ska man ladda för ledningen och tror att man har en bra chans i just ledningen. Då går jag emot mina lärdomar och streckar tidigt ändå. 12 On Track Piraten avslutade bra i Sommartravets final senast och är på väg mot en ny formtopp. Distansen är ju inga problem och med lite flyt på vägen är han med i segerstriden. 1 Captain Morgan har körts försiktigt på slutet och inte fått fritt förrän det varit för sent. Fint läge här, får en fin resa igen och med fritt i tid kan han ställa de övriga schack matt till slut med sin vassa speed. 13 Generaal Bianco vann lätt från ledningen senast och var bra då. Har även han en vass avslutning och kan han få draghjälp fram till 3-400 kvar får de övriga se upp. 2 Gideon H Renka hängde med hyggligt senast och närmar sig formen. Kan få en fin resa även han och ska inte nonchaleras.

Rank: 10-6-12-1-13-2-8-4-15-3-5-9-11-14-7

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com