V75 i Örebro början på fantastiska omgångar

Två häftiga E3-finaler, 60 miljoner i 7-rättspotten och snack om tidernas V75-jackpot-omgång. Ja, vilken lördag och kommande vecka vi har framför oss.

Efter Örebros häftiga jackpot-omgång blir det V75 mest hela veckan, eller vad sägs om följande: 21 augusti Jägersro med uttagningslopp till Derby och Derbystoet, 22 Bjerke, 23 Bergsåker, 24 Bergsåker med V75 Multi Jackpot Summer Heat och 25 Charlottenlund. 
Ja, det blir tuffa dagar för ni som ska läsa in er på loppen och sedan lira.
Mitt råd är att ni efter Örebro-V75:an fokuserar er på Bergsåkers V75:a på lördag med Sundsvall Open Trot som clou, detta för att det är en omgång med många jackpot-miljoner och garanterat hög omsättning, delvis för att det är lönings-helg.
I dagsläget ligger det 36.913.972 extra kronor i Bergsåkers 7-rättspott, det med chans till mer pengar från fyra V75-omgångar till.
Skulle det bli extremt svårt i Örebro denna lördag och ingen får sju rätt går de 60 miljonerna till Bergsåkers lördags-V75:a.
Ja, med flax kan det bli tidernas jackpot med över 100 miljoner extra i 7-rättspotten.

Mascate Match given vinnare

Jag väljer, som vanligt, att singelstrecka två ekipage och det är givetvis Mascate Match med Pekka Korpi i E3-finalen för ston och Vainqueur RP med Björn Goop i Gulddivisionen.
Mascate Match har åtta segrar på nio lopp och har imponerat stort, undantaget som fyra under Elitloppshelgen på en något tung bana. Före och efter det fyra raka segrar i fin stil.
Björn Goop har sitt stall i absolut toppform och med nyförvärvet Vainqueur RP är siktet inställt på vintermeetinget i Frankrike.

Räkna med en häftig slutstrid

I E3-finalen för hingstar och valacker kommer Aetos Kronos att bli favorit och kanske mångas bank, men över hetsiga 1609 meter med Örebros korta upplopp på 175 meter kan mycket hända. 
Jag tror att Belker leder länge men att Aetos Kronos och Global Adventure kan bli för tuffa till slut.
Jag står över Örebro och satsar i stället på Grand Slam 75 på Tingsryd på söndag. Min bästa vinstchans är Cobbys Olifant i den sjunde avdelningen. Vi har mest haft otur i årets starter, inte minst på slutet och jag tycker att han är värd ett streck trots att jag har stor respekt för Illuminati och Sanda Love. Waffle Cone i avdelning 6 har ett oddshöjande läge men hon är bra och snart kommer en vinst till ett hyggligt odds. Ja, här är hon en rysare.

I övrigt; ja, jag är klar för final i Guidens tipstävling efter segern före Peter Untersteiner. Jörgen Westholm och Kenneth Haugstad hade tidigare kvalificerat sig för final och nu avgörs den sista försöksomgången mellan Svante Båth, Ulf Ohlsson, Adrian Kolgjini och Rikard N Skoglund. Jag tror att segerstriden står mellan Svante och Ulf, med en liten fördel för Ulf. Efter Åbys omgång den 12 oktober vet vi svaret – och därefter med start 19 oktober på Romme inleds finalomgången. Spännande.

Mina tankar om V75-loppen

V75-1: 3 Zaire Wise As är ovan voltstart men Ulf Ohlsson är skicklig så jag tror på en hygglig start, kanske ledning eller dödens. 1 Shorthanded Jag blir också hårt spelad och vinstchansen ligger väl i att Björn Goop håller upp ledningen. Jag streckar en kvintett.


V75-2: 3 Mascate  Match är  drottning bland stona efter segern i E3-finalen över 2140 i övertygande stil, dessutom åtta segrar på nio starter. Hon är startsnabb och bättre rygg går inte att få, så Pekka Korpi siktar åter på spets och i den positionen blir Muscle Mass-dottern svårflörtad.


V75-3: 1 Vainqueur RP kunde ha gått ut i Jubileumspokalen men det var nog tur att Björn Goop valde detta Guldlopp i stället med tanke på hur bra vinnande Who´s Who var. Alltså inte lika tufft här men ändå ingen klackspark. Jag tror dock på seger och spikar.


V75-4: 4 Inspector hoppade när bilen släppte fältet senast, men visade därefter goda takter och Björn Goop lär ta en försiktig start från spår fyra i volten. Fyra streck, där 12 Global Unesco är tillräckligt bra för att kunna vinna trots ett besvärligt utgångsläge.


V75-5: 8 Burning Man har verkligen funnit stilen och radat upp starka insatser, men han har nog aldrig varit så bra som vid segern senast på 1.13,2/2640a. Ja, det här kan vara en klasklättrare.  Fem streck.


V75-6: 3 Aetos Kronos har segrat i två lopp med en miljon till vinnaren och det efter ruggigt starka insatser. Nu möter han Global Adventure, en segermaskin med 11 vinster på 13 lopp och obesegrad felfri. Jag streckar båda samt Belker som kan leda detta länge.
V75-7: 2 Very Kronos kan bli svårslagen om han lyckas gå felfritt och ta hand om ledningen. 11 Global Undecided var enorm vid V75-segern. Blott en vecka mellan loppen och spår 11 är oddshöjande faktorer. Ja, det blir sex streck här.

Mitt V75-systemförslag till Örebro

V75-1: 1, 3, 5, 8, 9. Res: 4-2.
V75-2: 3 Mascate Match. Res: 2-1.
V75-3: 1 Vainqueur RP.  Res: 6-2.
V75-4: 3, 4, 7, 12. Res: 1-6.
V75-5: 2, 3, 8, 9, 12. Res: 6-10.
V75-6: 1, 2, 3. Res: 9-4.
V75-7: 2, 3, 6, 9, 11, 12. Res: 8-7.
Systemet är på 1800 rader och kostar 900 kronor. Om man också singelstreckar nr 3 Zaire Wise As i avdelning 1 blir det systemet på 360 rader och det kostar då 180 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com