V75 Örebro 17/8-19

Lördagens V75-omgång avgörs på Örebrotravet och det är dessutom dubbeljackpot efter förra veckans favoritparad. E3-finalerna är givetvis de stora höjdpunkterna under dagen. Här nedan får ni en kort genomgång av mina tankar kring omgången. Häng på!

V75-1, Bronsdivisionen, 2140:

1 Shorthanded Jag fick en fin resa senast men Goop valde att sitta kvar när det började köras bakifrån. Man fick aldrig fritt men tappade några längder till slut och fuskade en del med travet. Banan ställde dock till det för många den dagen och det gjorde den troligtvis även för Goops sexåring. Formen ska det inte vara någon fara med och här har man perfekta förutsättningar. Så perfekta att jag är helt övertygad om att det är spets och slut som gäller, jag kan inte se något annat scenario. Dunderspik!

Rank: 1-8-9-5-3-11-2-6-7-4-10-12

V75-2, E3 för ston, final, 1609a:

2 Global Anarchy stod för en imponerande svepning på bortre långsidan senast och fortsatte till en säker seger. Såg otroligt fin ut och fick ett intressant läge här. Trycker man av henne från start tror jag hon kan svara ut de andra och då är mycket vunnet. Givet segerbud. 3 Mascate Match har gjort i princip allt rätt hittills och är en riktigt bra häst. Vann sitt försök på ett komfortabelt sätt och såg i vanlig ordning fin ut. Riskerar svar invändigt här och då kan det bli problem, men är normalt med och krigar om segern. 7 Alaska Dany gjorde ett mycket bra lopp i försöket och höll starkt till tredjepriset. Satt fast med precis allt kvar så sent som i onsdags och såg tokfin ut. Kan överraska här med sin vassa spurt! 4 Global Allegiance avslutade jättebra senast och visade att formen sitter där. Jepson är tillbaka i vagnen och det finns en viss skrällchans här. 1 Margaretasjöhammar vann sitt försök på ett bra sätt och fick bästa läget här. Laddas för ledning men jag är inte helt säker på att man lyckas med det. Men med fritt i tid är hon med i matchen. Varning för ett långskott också, i form av 11 Divane Godiva som avslutade lysande senast. Får Örjan i vagnen nu och när det är stora pengar på g, då är Örjan vaken…

Rank: 2-3-7-4-1-11-9-5-10-8

V75-3, Express Gaxes lopp, Gulddivisionen, 2100a:

1 Vainqueur RP vann enkelt från ledningen senast och såg riktigt fin ut. Han är ruskigt snabb ut och jag tror man lyckas hålla upp ledningen här. Trasslar han inte in benen och galopperar bör han ha en riktigt bra chans att ta hem det här. Men han kan utmanas om ledningen och då kan det bli galopp in i första kurvan. Därför plockar jag också med 6 Montdore som är i kanonform och alltid gör sitt. Kan tugga ner de andra den tunga vägen och är ett måste vid gardering!

Rank: 1-6-3-8-2-7-5-9-4

V75-4, Klass 2, 2140:

4 Inspector galopperade efter 50 meter senast och kördes sedan invändigt. Fick fritt runt sista kurvan och sen small det bara. Avslutade i överljudsfart men hann ändå inte fram till seger. Gjorde dock ett fantastiskt bra lopp och såg ruskigt fin ut. Klarar han spåret är han stenklar i mina ögon och jag tror han grejar det. Spik!

Rank: 4-1-12-6-7-3-9-11-10-5-2

V75-5, Klass 1, 3100a:

12 Exit Angot gör en spännande debut för Nurmos. Man rycker allt som går att rycka och det ska bli intressant att se hur det slutar. 10 Ribaude gjorde ett kanonlopp senast men åkte dit i de sista stegen. Kan få en fin resa här och har en tung avslutning. Löjligt lite spelad! 8 Burning Man är i kanonform och var helt lysande senast. Han kan dock vara lite ojämn och han vill helst ha ledningen eller dödens. Given i segerstriden men ingen spik. 9 Mago är även han lite upp och ner, men trivs bra över distansen och Jepson lät uppåt på honom. Tidig i min värld! 3 Tsar Brodde gillar lång distans och bör därmed klara av 3100 också. Har styrkan som vapen och har ett tungt slutvarv. 2 SG Charpentier har äntligen börjat fungera igen och då har resultaten kommit. Distansen är ingen fördel, men han kan komma till ledningen och det är ju en bra psoition.

Rank: 12-10-8-9-3-2-11-7-5-4-1

V75-6, E3 för hingstar/valacker, final, 1609a:

1 Belker imponerade senast då han vann från tredje ytter. Visade att han är tillbaka i samma slag som han var innan genomklappningen i den långa E3-finalen tidigare i somras. Ska laddas för ledningen och det kan hålla hela vägen. 3 Aetos Kronos såg obrukad ut senast trots stenhårt tempo hela vägen. Det var han själv som satte upp det men han löste det. Håller han sig lugn är han given i segerstriden. 2 Global Adventuresåg fin ut i försöket senast som han vann efter behag. Får en fin resa här och är med i striden igen. 9 Zola Key gick i dödens hela vägen och höll strålande fint till andraplatsen i försöket. Nu ska han gå barfota runt om för första gången och det kan ge en kul effekt. Skrällvarning! 4 Easy So Easy hängde med fint som tvåa senast och såg ut att ha gott om krafter kvar. Snabb ut och laddas från start. Skulle han få en fin resa kan han överraska. 10 Alien Kronos avslutade ok senast utan att kunna utmana. Kan få fin draghjälp här och är inte golvad.

Rank: 1-3-2-9-4-10-5-6-8-7-11-12

V75-7, Silverdivisionen, 2609a:

12 Vaprio blev allt fel för senast så den starten är bara att glömma. Han är väldigt speedig till slut och med Goop i vagnen bör det bli en bra resa. Kan spurta ner alla till slut! 9 Velvet Gio var det ett jäkla surr om inför Axevalla för några veckor sedan. Han blev dock struken så vi fick inget besked om var han står formmässigt. Kapaciteten har han dock och han är klart intressant här. 3 Perfect Dynamite gick vad han kunde senast men han hade för långt fram. Bättre läge nu och skulle det bli ledningen är han ett hett bud. 11 Global Undecided var överjävlig förra lördagen när han hade fullständig uppvisning. Går upp en klass nu och förra lördagens lopp kan sitta i benen. Men han kan lika gärna krossa alla återigen. 2 Very Kronos har skyhög kapacitet men strular till det för sig själv och är omöjlig att räkna på. Felfri kan han braka till ledning och vinna. 4 Zoko Lane är på väg mot toppformen igen och var fin i ett billigt lopp senast. Är väldigt speedig och får han draghjälp fram till 300 kvar blir han inte lätt att stå emot. 8 Vienvia Font har även hon en vass avslutning och kanske inte ska räknas bort helt.

Rank: 12-9-3-11-2-4-8-1-6-5-10

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com