V75 Jägersro 21/8-19

På onsdagskvällen går startskottet för en ordentlig V75-fest, då det är V75 hela fem gånger på fem dagar! Det hela kulminerar på lördag med en jättejackpot på Bergsåker. Jag vet att det är många som spyr galla över det här upplägget och som säger att de inte tänker bidra med en krona förrän på lördag. Lik förbannat kan man sedan se på sociala medier att de minsann hade sju rätt, eller missade bara på spiken, eller nåt liknande. Med andra ord så är ni ju med och lirar ändå, så varför klagar ni? Jag gillar det här upplägget, jag tycker det är kul att grotta ner sig i lite andra upplägg än de vi har vanligtvis på lördagarna. Men nu går vi över till det viktigaste, onsdagens Derbykval på Jägersro!

För det är ju så att onsdagen består av en kvalfylld kväll för alla runt de fyraåringarna som är med i kvalen till både Derbyt och Derbystoet. Man har ju bara en chans i livet i de här loppen och det är mycket som står på spel. Derbyt är dessutom det loppet som alla vill vinna, det är det loppet som väger tyngst av alla årgångslopp. Onsdagens kvalkväll ser klart intressant ut och trots en del stora favoriter kan det skena iväg till slut. Förutsättningarna inför kvällen är enkla: de två första i varje lopp går till final! Så här ser jag på V75-omgången:

V75-1, Uttagningslopp Svenskt Travderby 2019, 2640a:

Här kommer min och mångas favorit till att vinna Derbyfinalen, 8 Campo Bahia. Han vann Kungapokalen senast efter en holmgång mot Attraversiamo och det var på klasshästens sätt. Efter det har han enbart siktats mot Derbyt och inte startat. Det brukar normalt sett vara ett minus, men han gick ett smällfint banjobb på Jägersro för några veckor sedan och de som såg det jobbet var lyriska efteråt. Motståndet här är dessutom inte mycket att hurra över och trots att han är spelad på över 80% i nuläget, trots att han ”bara” är en häst av kött och blod, så tror inte jag att han kan förlora det här. ”Conni” lär ta det lugnt från start för att efter 2-300 meter köra framåt och ta sig til ledningen. Resten blir en lugn walk in the park. Njut av en förmodad världsstjärna!

Rank: 8-10-11-2-1-6-9-4-5-7

V75-2, Uttagningslopp Svenskt Travderby 2019, 2640a:

5 Night Brodde har inte heller han startat på ett bra tag men har, liksom stallkmaraten Campo Bahia, vässats i banjobb. Han är snabb från start och lär flyga till ledningen och väl där kan det hålla hela vägen. 4 Global Wise Guy var blek senast men det var på en opassande distans. Gynnas av kvällens distans och han kommer göra en fin prestation här. Kan göra slitjobbet den tunga vägen men ändå vara med i striden. 3 Mellby Glader fick inte fritt senast men hade inte så mycket sparat heller. Har mest svikit på slutet men har hög kapacitet och får han en fin resa här är han med och bråkar om segern. 2 Ad Hoc var ok senast men har sett bättre ut. Får en fin resa här och är inte golvad på något sätt. 9 Hurricane River fick press i omgångar i ledningen senast och tvingades släppa med dryga varvet kvar. Blev sedan rädd när Christoffer ryckte öronhuvan och galopperade bort en trolig plats bland de tre. Är i bra form och kan få en fin resa här. Se upp! 10 Betting Gangster var smällfin i årsdebuten men efter det har det bara strulat. Blev dessutom struken för en sårskada för tre veckor sedan, enligt uppgift för att han gått omkull hemma och skrapat upp något sår. Otroligt svårbedömd, men har kapacitet för seger och ska inte räknas bort ändå.

Rank: 5-4-3-2-9-10-8-7-1-6

V75-3, Uttagningslopp Svenskt Travderby 2019, 2640a:

8 Alone får oftast tuffa lopp i dödens men står pall för det och är nästan alltid med och krigar hela vägen. Har konstigt nog bara varit ute över lång distans två gånger med en andraplats som bästa resultat. Har gått bra på slutet och är i fin form. Läget är inte roligt, men mot i mina ögon distanssvaga favoriter så är han den som är mest gynnad av distansen. Jag tror att han brottar ner det här gänget på något sätt och chansspikar! Jag tycker han har visat sådan klass att han ska ha en bra chans att vinna detta.

Rank: 8-6-2-5-3-1-4-10-9-7-11

V75-4, Uttagningslopp Derbystoet 2019, 2140a:

9 Fantasia Sisu har gått från klarhet till klarhet den senaste tiden och utvecklats rejält. Flög fram över upploppet efter en sen lucka i Stochampionatet senast och såg fin ut. Läget gör att hon kan få en fin resa här och hon är definitivt med i segerstriden. 7 Zeta Kronos satt fast med rubbet kvar i Stochampionatet senast. Riskerar hamna lite krångligt till här, men har kapacitet för att sänka alla till slut. 3 Miss Silver har gått bra på slutet och är i fin form. Bör kunna hitta en bra position här och kan skrälla. 6 Aleppo Pine flög fram till slut senast men hade för långt fram för att vinna. Är oerhört speedig och kör Örjan i tid kan de spräcka årets segernolla. 1 Ilydia Boko har man laddat mot detta en tid och hittar hon bara ut från innern kan hon vara med i striden.

Rank: 9-7-3-6-1-10-4-5-8-2

V75-5, Uttagningslopp Svenskt Travderby 2019, 2640a:

2 Cab Lane gömdes undan i stallet efter debaclet i Kriteriet förra året och kom inte ut förrän i början av juli. Vann då enkelt från ledningen och gjorde detsamma även i det senaste loppet. Givetvis har man siktat mot Derbyt och han är i bra form. Snabb ut och lär hitta till ledningen, men sedan är frågan hur det blir kört. 4 Filur Sisu är snabb ut och körs av gasglade Per Nordström som oftast bara har en taktik – mot ledningen. Sedan släpper han till första bästa och det kan vara Cab Lane, i så fall är loppet över. Men det kan också vara 5 Attraversiamo och då vinner han istället. Han var grym på Solvalla i somras då han satte svenskt rekord, medan han höll på att somna till senast och det var inte långt ifrån att han åkte dit. Är inte lika snabb som Cab Lane från start, men kan ändå komma till ledningen om Filur Sisu skulle bråka. Men att någon av de två favoriterna vinner – det är jag helt övertygad om. Ett fegislås!

Rank: 2-5-7-9-8-10-3-1-4-6

V75-6, Uttagningslopp Svenskt Travderby 2019, 2640a:

3 Smokin Joe har varit en besvikelse i år. Han var bra i Danmark i mitten av maj, men efter det har det varit nattsvart igen. Känns dock grymt bra i jobben enligt stallet och nu rycker man ev skorna för första gången! Det kan ge den effekt som behövs och han är en kul tipsetta. 6 Avant Garde stod för en grym årsdebut efter att ha varit borta i ett år. Efter det har det dock blivit två raka galopper då ”Bergharn” provat lite olika balanser. Nu är det nog färdiglekt och är hästen lika bra som vid årsdebuten är han med och segerstrider. 4 Admirer är en kul uppstickare som inte är så tokig. Han har styrkan som behövs och får han en fin resa kan han utmana till slut. 2 Gloabl Withdrawl blev överfallen i Sprintermästarförsöket senast och tröttnade den sista biten. Har inte sett som bäst ut hittills i år, men lär ta sig till ledningen här och utan press kan han hålla undan. 8 Zephyr Kronos är ett riktigt ”problembarn”. Han är rädd för startbilen och har galopperat bort sig åtskilliga gånger nu. Redén har hela tiden sagt att Derbyt varit det stora målet i år och nu är det dags. Det kanske är färdiglekt nu? Kapaciteten finns där, men han har inte råd med någon galopp här. 10 Global Winner är inte helt säker på benen och senast hoppade han på upploppet när tussarna rycktes. Felfri kan han duga en bit här och kan vinna med lite klaff. Jag ratar dock Kriterievinnaren 7 Inti Boko som hoppade bort sig långt innan start senast och uppträdde väldfigt knepigt. Behöver förmodligen lopp i kroppen. Även 1 Marcello Wibb ratas, han klarar inte distansen…

Rank: 3-6-4-2-8-10-7-1-5-9-11

V75-7, Uttagningslopp Svenskt Travderby 2019, 2640a:

8 Pinto Bob överraskade rejält i Sprintermästaren och följde upp det med en säker seger i Eskilstuna senast. Var riktigt fin då och hästen har utvecklats enormt den senaste tiden. Trots läget tror jag han har en bra chans att ta hem det här, om han går felfritt… 11 Staro McMillan var grymt fin senast och vann enkelt efter att ha körts till ledning med dryga varvet kvar. Han är stark och klarar att göra grovjobbet själv om det behövs. Att Erik Adielsson kör istället för Steen Juul är bara ett plus i min värld. Ska räknas tidigt. 10 Forfantone Am såg fin ut som fastlåst senast och är i bra form. Kan avsluta ruggigt vasst och ska inte nonchaleras här. 2 Adde SH är det roliga draget i loppet. Har en vass avslutning och kan få ett perfekt lopp. Se upp! 7 Ike Schermer får sitt elddop här men han såg enormt fin ut senast och blir intressant att se här. 1 Great Winner fick aldrig chansen senast och satt fast med lite sparat. Kan få en fin resa här och kanske kan överraska.

Rank: 8-11-10-2-7-1-6-3-4-9-5

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com