V75 Bjerke 22/8-19

Till slut kom det ett namn på den här veckan i alla fall… ”V75 Premium Week” var vad man fick ihop och jag vet inte hur de kom fram till det. Men det är väl en petitess i sammanhanget. Jag åkte på en riktig käftsmäll igår när Jägersro körde Derbykval. Visst, Campo Bahia gjorde ingen besviken och han såg helt strålande bra ut. Vem ska kunna slå honom i Derbyfinalen? Som jag ser det finns det ingen som kan göra det.

Efter det blev det bara svart, när jag åkte på smäll efter smäll och fick bara ihop usla tre rätt. Men jag får sådana dippar ibland, även om det faktiskt var längesen senast. Därför känns det skönt att få chansen till en snabb revansch under torsdagen när det är dags för V75 på Bjerke. Omgången ser klart intressant ut och i vissa lopp är känslan att vad som helst kan hända. Ikväll kör jag ett lite annat, fräckare upplägg och det kanske är det som behövs? Nu kör vi!

V75-1, 2100a:

5 Riva Renn har sett riktigt fin ut på slutet och hon har i stort sett lekt med motståndet. Det är inte så mycket värre nu och hon har fått en del respekt med sig. Jag är rätt säker på att hon körs framåt i ett tidigt skede mot ledningen och att hon blir släppt dit. Väl där finns det knappast någon som kan ta henne och jag tror vi inleder med en favoritspik!

Rank: 5-4-3-10-8-9-2-1-6-11-12-7

V75-2, 2100a:

Ett vidöppet kallblodslopp där favoriterna känns överspelade. Vad som helst kan hända i det här loppet och som fräck tipsetta provar jag 1 Fröyu Petter. Han är bra när han väl travar, men han har förskräckligt svårt för att göra det hela vägen. Klarar han att gå felfritt kan han leda det här runt om. 3 Alm Nagano har ett intressant läge och är inte så tokig. Märkligt lite spelad än så länge och kan vara ett kul rysarbud. 8 Valle Storm var bra senast men har ett bökigt utgångsläge här. Är nog med i segerstriden till slut ändå. Jag tar dock det säkra före det osäkra här och streckar alla elva hästarna!

Rank: 1-3-8-11-10-9-6-5-2-4-7

V75-3, 2100a:

1 Kick Off Classic har gått i dödens i de två senaste loppen och varit fantastiskt bra. Här har körande Dag-Sveinung Dalen en enda uppgift, och det är att plocka ut hästen i andraspår så snart som möjligt. Gör han det är segerchansen väldigt stor. Det är dock inte säkert att han lyckas med det så jag plockar med två till. 4 Cash Okay var ute i Åby Stora Pris senast men parkerades sist i fältet och kunde inte ta något i den hyfsat snabba avslutningen. Enklare emot nu och ett varv kortare gynnar honom och får han en fin resa kan han duga här. 7 Floris Baldwin avslutade starkt senast och har gjort så flera gånger på slutet. Kan få fina ryggar att gå i och är livsfarlig över upploppet. 12 Lioneloch 11 Ferrari BR lämnas dock utanför systemet. Båda hästarna är inte så bra som de en gång var och jag tror helt enkelt inte att de räcker till här.

Rank: 1-4-7-12-10-11-9-3-5-6-2

V75-4, 3120:

Ett häftigt kallblodslopp över 3100 meter och inte helt lätt att räkna ut vinnaren. 6 Bokli Teddy är i bra form och klarar han distansen ska han kunna vara med i segerstriden. 4 Bråtnesfaks är även han i bra form och är stark. Går han felfritt är han med och bråkar om segern här. 10 Pave Faks var ute så sent som i lördags och galopperade då omotiverat efter 500 meter. Gick ordentligt fort sista 500 ute i spåren och visade att formen är intakt, men också att han alltjämnt är hopplöst osäker. Felfri kan han blanda sig i det hela. 11 Ulsrud Tea är ett fenomen och hon är världens bästa kallblodssto. Hon är också väldigt snabb, men distansen är ingen fördel och hon står ändå med 60 meters tillägg. Det kan bli en jobbig resa och det är inte helt säkert att hon hinner fram. 8 Will Prinsen hoppade bort sig på Solvalla förra veckan, men är i fortsatt bra form och felfri duger han långt här. Se upp!

Rank: 6-4-10-11-8-5-1-7-9-3-2

V75-5, 2100a:

8 Royce Rolls flög till spets senast men blev överfallen och tvingades att släppa efter 500 meter. Galopperade kort därefter men gjorde en ok insats ändå. Var riktigt fin vid spetssegern gången innan och formen är på topp. Jobbigt läge här såklart, men jag är inte imponerad av motståndet och trycker Frode av honom från start kan han nå en fin position direkt. Han har en vass avslutning också och jag tror han bara är bäst i det här loppet. Chansspikas!

Rank: 8-7-2-5-1-9-10-6-11-12-4-3

V75-6, 2100a:

Ett väldigt jämnt lopp där många kan vinna. Jag plockar med alla tolv startande och hoppas på en storskräll, varför inte 11 Thai Highway som faktiskt är väldigt bra och ordentligt bortglömd. Tipsettan dock till 12 Madelen LTC som satt fast med rubbet kvar i EM för ston förra onsdsgen. Såg otroligt fin ut och hittar hon bara rätt från det här läget får de andra vara bra för att stå emot henne. 6 Faust Boko gör nästan alltid bra lopp och är i fin form. Går bra från alla positioner och är given i segerstriden. 5 Falcon Dragon är ruskigt startsnabb och lär bomba till ledningen. Ska gå barfota runt om ikväll och kan hålla undan. Men loppet är som sagt jämnt och det blir en heltäckning även här.

Rank: 12-6-5-2-3-11-9-8-4-1-10-7

V75-7, 3140:

10 Red Bar fick svar i omgångar under första varvet senast och det blev en väldigt snabb öppning innan han slutligen kom till ledning. Höll till 100 kvar då han tröttnade men gjorde ändå ett storstilat lopp. Går bra bakifrån också och distansen är inga problem. Kör Östre med insidan av huvudet den här gången tror jag att de bara brottar ner allt och alla till slut och vinner det här. Spikas!

Rank: 10-7-8-12-11-15-3-4-1-2-9-13-14-5-6

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com