100 miljoner på spel på Bergsåker – nu dags sätta stopp för wild card!

Dags sätta stopp för wild card efter skandalen på Bergsåker, skärp straffen för drivning – och våga chansa när det är över 100 miljoner i 7-rättspotten i Bergsåkers V75:a på lördag.
Ja, jag är feg och spikar Pydin och Queen of Sand och är helt nöjd om det ger mig några miljoner …

Skämt å sidor, lördag den 24:e är det exakt fyra månader kvar till julafton och det kan bli ”årets julklapp” om någon blir ensam med att ha sju rätt. Blir det 100 miljoner på kontot, kanske 110 eller 120 – ja, det är helt ofattbart, obegripligt mycket pengar och bakom varenda krona står ni som spelar på V75 vecka ut och vecka in.
Har du tänkt på det?!

Skandal med wild card på Bergsåker

Nadal Broline och Björn Goop fick wild card till Sundsvall Open Trot på bekostnad av Antonio Tabac och Oskar Kylin Blom.
Jag lider med Oskar, ställer mig i kön av de som skarpt kritiserar Bergsåkers sportchef Thomas Almqvist och jag hoppas nu att det är slut med wild card inom svensk travsport. 
Och, Christian Flore som fick en månads avstängning och 6.000 kronor i böter för hård drivning i söndags på Tingsryd borde fått sex månaders avstängning och 1.000 kronor i böter.
Jag hoppas att ni förstår poängen; avstängning tar mycket hårdare än böter i x antal kronor.
Och, det som Christian Flore gjorde hör inte hemma på svenska travbanor.
Visst, han bad om ursäkt efteråt. Egentligen patetiskt. Nästan lika patetiskt är att han nu inte ska ha körspöet i lopp framöver, ett körspö som är ett korrigeringsverktyg – ja, snacka om att inte ha kontroll över sitt sätt att köra häst på rätt sätt …

Pydin spikas i SM för kallblod

Den 7-årige Pydin kan bli en ny kallblodsstjärna, men att han ska bli i klass med tidigare SM-vinnare som Järvsöfaks, Nordgubben, Hallsta Lotus och Månprinsen AM tror jag inte.
Fast, Pydin är den med högst prestanda i detta fält och spikas därför.
Kusken Ove A Lindqvist är segerviss – och han kan det här med kallblod …
Queen of Sand har spetsläge och i den positionen tror jag att ingen rör henne i Lars Lindbergs Minne.
Jag kan köpa att kusken Clara Jonasson inte är så rutinerade utan mest vunnit i monté – fast i spets kan det gå vägen, Clara!
I övrigt; vilken lördag!!!

Mina tankar om V75-loppen

V75-1: 8 Guillaume Boko gör sin femte start i Goops regi och det kan vara en klassklättrare. Senast tvåa bakom Staro McMillan, het i ledningen som hårt betrodd i ett Derby-kval i onsdags. Ja, Goops häst går ner en klass, tycker jag. Fem streck där 3 Everest Sisu med Ingvar Nyberg är rysarekipaget.

V75-2: 7 Pydin har ett spår långt ut men Ove A Lindqvist är ungefär som Kaj Widell, har de något att köra med gasar de på – och jag tror att Pydin kan sitta i ledningen på första bortre långsidan. Spik.

V75-3: 3 Spickleback Face var ute i Jubileumspokalen senast och galopperade direkt från start. Nu är det ”bara” Silver och han kan vinna i sin trög/kraftiga stil. Jag streckar dock åtta ekipage, där Hazard Boko kan överraska.

V75-4: 4 Queen of Sand vann senast säkert före 8 Visa As, då med Stefan Söderqvist i sulkyn. Nu är det ett lärlingslopp och Clara Jonasson står inför sitt livs uppgift. Ja, jag tror på henne och spikar.

V75-5: 5 Mellby Galanga har rykte om sig att vara en 4-åring utöver det vanliga, men jag väljer att gardera med en kvartett. Glöm inte 10 Global Wizard med Erik Adielsson.

V75-6: 7 Falcon Am vinner varannan gång, så ser vi till det blir det förlust här. Visst, han har ett tufft läge men 4-åringen har visat form och härlig löpskalle och är mitt drag, 4 Track Angel är stark och tål ett lopp i dödens medan 6 Final Dream har spetsläge. Och, 9 Victory Topline är på ”g”.

V75-7: 1 Ringostarr Treb var helt enorm vid segern senast i Hugo Åbergs Memorial. Ja, han kan ta sin andra seger i Sundsvall Open Trot, denna gång från ledningen. Nu blev det fyra streck, där jag har en viss feeling för 6 Makethemark. 10 Cyber Lane har också formkurvan i zenit och gynnas av högt tempo, precis som allt bättre 9 Milliondollarrhyme. Jag streckar en kvartett men här finns det fler tänkbara vinnare.

Mitt V75-förslag till Bergsåker lördag

V75-1: 3, 4, 8, 9, 10. Res: 1-2.
V75-2: 7 Pydin. Res: 12-6.
V75-3: 1, 3, 4, 5, 6, 8, 11, 12. Res:10-9.
V75-4: 2 Queen of Sand. Res: 8-15.
V75-5: 1, 5, 9, 10, 12. Res: 3-2.
V75-6: 4, 6, 7, 9. Res: 8-10.
V75-7: 1, 6, 9, 10. Res: 2-4.
Systemet är på 3200 rader och kostar 1600 kronor. Om man också singelstreckar nummer 1 Ringostarr Treb i avdelning 7 blir det systemet på 800 rader och det kostar då 400 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com