V75 Bergsåker 24/8-19

Vad ska man säga om lördagens omgång? Allt är ju nästan redan sagt av de flesta, men att säga att det är världens spelläge på lördag är ju inte att ta i för mycket i alla fall. Med 100 miljoner i sjurättspotten så är det här årets hetaste omgång och Bergsåker har fått ihop en bra omgång. Ju mer man tittar på de sju loppen, desto svårare blir de! Spökena samlas nästan överallt och det är lätt att dribbla bort sig.

Efter att jag och Emil spelade in podden för några timmar sedan har jag gått igenom omgången återigen, lyssnat och läst lite och till slut gjort en egen sammanfattning av det hela. Vad jag kom fram till? Det får ni läsa om här nedan….

V75-1, Klass 1, 2140:

Jodå, loppet är precis så öppet som det ser ut! Jag drar till med hela åtta hästar och hoppas att det räcker! 8 Guillaume Boko har sett riktigt fin ut i två starter och kan få en drömresa här. Hittar Goop ut, vilket han oftast gör, kan det vara godnatt för de andra. 10 Aston DK ska dock inte nonchaleras. Kanonform och gått bra från svåra lägen tidigare. Kan fälla alla till slut! 12 Hulk Boko är bra och är superintressant med Jepson i vagnen! Skrällbudet är 7 Hennig Lixarve som jag tror brakar till ledning från sitt springspår. Skulle han få vara ifred i 300 meter kan han hålla undan.

Rank: 8-10-12-5-1-7-9-2-4-3-11-6

V75-2, Svenskt Mästerskap, 2640a:

Med Månprinsen AM borta är det upplagt för de andra att kunna kriga om SM-tecknet. 7 Pydin blir storfavorit och visst har han en bra chans, men det kan strula från sjundespåret och han kan ju galoppera också, även om han numera har uppträtt stabilt. Jag är dock inte helt hundra på att han löser det hela, men blir heller inte förvånad om han vinner med 50 meter. Tipsettan dock till 6 Tand Kraft som satt smällfast på Solvalla förra onsdagen. Ulf Ohlsson har låtit väldigt optimistisk inför den här starten och kanske är det han som luggar favoriten på SM-bucklan? 10 BW Sture är i bra form och gjorde ett bra lopp senast. Kan han smyga med i ryggar fram till 400 kvar blir han farlig. 3 Järvsöodin var bra senast och kanske att han äntligen har hittat formen. Jag plockar också med jätteskrällen 8 Björs Frej som är i kanonform. Spåret och kusken kan dock ställa till det…

Rank: 6-7-10-3-8-5-4-12-9-11-1-2

V75-3, Silverdivisionen, 2140a:

Vrålöppet lopp och jag dammar på med åtta hästar även här! Tipsettan till 12 Esprit Sisu som var monstruöst bra senast. Tredjespår sista 1100 och hade ändå mod till att svara när det kom en flygandes utvändigt kort före mål. Lär knappast få en lika jobbig resa här och är given i segerstriden. 9 Weekend Fun ska bli kul att se igen när han får gå bakifrån. Dessutom med Goop i vagnen! Ett måstestreck! 8 Ural gör alltid sitt och är snabb  till slut. 11 Bucks To Burn borde ha vunnit senast men är i bra form och kanske går bättre bakifrån? 7 Une Etoile Gar ska man köra barfota och med jänkarbike idag! Kan ge hyfsad effekt… 5 Eldorado B lär flyga till ledningen, men han stannar över 2140, garanterat!

Rank: 12-9-8-11-7-3-1-4-5-10-2

V75-4, Lars Lindbergs minne, 2140:

8 Visa As fick en stentuff resa senast och att hon åkte dit till slut var inte så mycket att säga om. Mycket snällare kusk nu och motståndet är inget som skrämmer. Jag tror hon bara blåser iväg från det här gänget och vinner med 30-40 meter. Stenklar!

Rank: 8-6-1-7-2-15-10-11-13-3-4-14-12-9

V75-5, Klass 2, 2640a:

12 Highspeed Dynamite var riktigt bra i sin comeback senast och lär gå framåt ytterligare med det loppet i kroppen. Har styrkan för att kunna brotta ner det här gänget och det var bra nära att jag spikade. Men läget gör att jag tar med två hästar till. 9 Simb Triumph är i bra form och har en vass avslutning. Distansen är heller inga problem och är bara kusken vaken så kan det bli seger. 3 Imola Boko har jag egentligen ingen feeling för, men det är ju såna här lopp som Goop brukar vinna…. Favoriten 5 Mellby Galanga är uppskruten av tränaren men jag har inte blivit imponerad av hästen hittills…

Rank: 12-9-3-5-1-10-8-2-11-4-6

V75-6, Bronsdivisionen, 1640a:

8 Lexington Hall visade toppform senast då han flög fram över upploppet. Såg ruskigt fin ut och med Goop i sulkyn kan vad som helst hända. 4 Track Angle är i fin författning och det låter väldigt uppåt om honom från stallet. Kan blåsa ner alla till slut och ska räknas tidigt. 2 Marcianoska inte underskattas. Kan avsluta ruskigt vasst och är i toppform. 9 Victory Topline var fin från ledningen senast. Andra förutsättningar nu men är klart bra för klassen och kan runda hela gänget om det klaffar. 1 Sir Henry P Hill ska laddas för ledningen och lyckas man med det kan det hålla hela vägen. Även 6 Final Dream laddas mot spets och skulle han komma dit kan det gå.

Rank: 8-4-2-9-1-6-7-5-3-10-12-11

V75-7, Sundsvall Open Trot, 2140a:

10 Cyber Lane såg ut som ett monster i Hugo Åbergs senast och hade brakvunnit om han hade fått fritt. Nu fick han inte det och satt fast med rubbet kvar istället. Johan lär se till att han har fritt utrymme den här gången och då tror jag att de bara blåser förbi allt och alla till slut! Favoriten 1 Ringostarr Treb missgynnas av distansen och jag tror han får svårt här.

Rank: 10-6-4-2-1-7-9-8-3-5

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com