Exclamation Mark spikas trots tufft motstånd

Fenomenet Campo Bahia är min vinnare av Derbyt, men det kan bli tuffare än vad experterna tror.

Och, i lördagens V75 med jackpot har jag tagit ut svängarna rejält. Rätt eller fel? Ja, vi får se …

Först söndagens Derby och avdelning publik.

Jag körde i danska Derbyt på Charlottenlund i söndags inför 8.000 åskådare – ja, det var en härlig folkfest och riktigt ”go” stämning.

I fjol hade Derbyt på Jägersro en publik på 5.715.

Alltså klart mindre än grannen på andra sidan bron, trots att både publikunderlaget och travsporten är större i Sverige.

I klartext; Derby-arrangörerna har en del att göra för att höja attraktion-nivån till att nå upp till dansk klass.

Campo Bahia mästare från dödens?

Med rätt blir Campo Bahia favorit i Derbyt men det är ingen straffspark med motståndare som Inti Boko och Attraversiamo, för att nämna de tuffaste emot.

För Conrad Lugauer, Jägersro och sporten hoppas jag att Campo Bahia vinner.

Hur? Ja, han kan ta det från dödens …

28 miljoner finns i 7-rättspotten

Jag tog tre segrar, bland annat i Derby-consolation, i Köpenhamn men i Derbyt galopperade min styrning. 

Eftersom det inte blev någon utdelning på fem rätt ligger det nu 28 miljoner i 7-rättspotten.

I jakten på en del av de vinstpengarna spikar jag Exclamation Mark i ”Silver” trots två tuffa motståndare och Ike Schermer i den avslutande V75-avdelningen.

Jag vill också lyfta fram tre Solvalla-hästar som kan skjuta utdelningen i höjden och det är Disco Volante, Digital Class och Danilo Brick. Strecka den trion.

Cobbys Olifant en frän chansspik

Fem av stallets hästar ska ut i V75 och av dessa har Cobbys Olifant bästa chansen trots ett tufft utgångsläge över 2640 meter.

Med tur och skicklighet kan vi kanske slinka igenom i volten och få en hygglig position. Och, på mitt lilla system spikar jag Cobbys Olifant.

Med på systemen kommer också rysaren OM Escobar och årsdebuterande Quiz Töll. Visst, även om OM Escobar gör om insatsen när han var V75-tvåa från spår elva över kort distans blir det tufft att vinna. Och, Quiz Töll har fått en rejäl dos mängdträning men hon har inte startat på nio månader. Dessutom lite rund kring magen.

Nu är hon nerstruken ett spår, så jag leder tilläggsvolten med Quiz Töll och det kan vara både bra eller dåligt. Vi får se …

Waffle Cone har fin form men hopplös otur med spåren. Efter två lopp från spår sju bakom bilen över sprintdistans blev det nu spår 12, Ja, vad säger man? Hon har i alla fall fin form och det blir barfota runt om.

Conrads Explosive har ett knepigt spår fyra i volten, så det är en viss galopprisk. Dessutom är motståndet tufft. Jag siktar på en sargresa och en peng.

Här är mina tankar om lördagens V75-lopp:

V75-1: 6 Royal Navy Neo har spetsläge från springspår och i ledningen lär Örjan Kihlström styra tempot dit han vill, så det kan bli en ny V75-vinst för Goops 5-åring. Jag streckar dock ytterligare sex ekipage, däribland min Cobbys Olifant. Han har fin form, en oddshöjande resultatrad och är en riktig luring.

V75-2: 4 Upload var oplacerad i Derby-kvalet men visade fina takter i starten innan då han vann. Formen är säkert på topp och Kihlström kan ta andra raka. 5 Zlatan Knick och 6 Leica Håleryd är också givna på kupongen medan min 11 OM Escobar är en rysare. Hon var tvåa näst senast i V75 just från spår 11 över 1640 meter. Repris?

V75-3: 6 Policy of Truth avslutade rappt vid V75-segern på Hagmyren och gör han om den prestationen blir Reijo Liljendahls stjärna svårstoppad. 3 Disco Volante kan leda länge och 1 Speedy Fox Vicane och 11 Baron Gift kan avsluta snabbt.

V75-4: 10 Au Pair Girl fast med rubbet kvar i Derbysto-kvalet, så Robert Bergh lär köra offensivt här. Min Quiz Töll har tränat på rejält inför sin årsdebut och är bra. Fem streck.

V75-5: 3 Exclamation Mark kan synas vara en fräck spik med tanke på motståndare som 4 Norton Commander och 6 Gina Scherman men jag tror att han får överta ledningen från MT Insider och i spets kan Reijo Liljendahls 5-åring vinna på en hög 1.09-tid.

V75-6: 11 Danilo Brick har gjort bort sig med galopp i årets två starter men har nu springspår på tillägg och han är mitt drag. Sex streck, där 7 Dallas är rysaren i gänget.

V75-7: 4 Ike Schermer hade otur i Derby-kvalet och fick fritt för sent för att blanda sig i slutstriden. Nu kör Rick Ebbinge för spets och lyckas han, ja då lär Varenne-sonen köras i den positionen så länge lampan lyser. Helst hela vägen.

Mitt V75-system till lördagen

V75-1: 1, 3, 4, 6, 7, 8, 11.Res: 9-5.

V75-2: 4, 5, 6, 11. Res: 9-8.

V75-3: 1, 3, 6, 11. Res: 7-10.

V75-4: 3, 6, 9, 10, 11. Res: 1-15.

V75-5: 3 Exclamation Mark.Res: 4-6.

V75-6: 5, 6, 7, 10, 13, 15.Res: 8-4.

V75-7: 4 Ike Schermer. Res: 5-3.

Systemet är på 3360 rader och kostar 1680 kronor. Om man också singelstreckar nummer 11 Cobbys Olifant i avdelning 1 blir det systemet på 480 rader och kostar då 240 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com