V75 Jägersro 1/9-19

Då är den här, Derby-söndagen på Jägersro. En riktig klassiker och vi har sett mängder med stjärnor vinna det här loppet genom åren. Det är också en V75-omgång idag och ärligt talat så ser det favoritbetonat ut, men nånstans kan det kanske småskrälla lite och då kan värdet trots allt åka hiss uppåt. Så här ser jag på dagens omgång:

V75-1, Good As Golds derbyminne, 2140a:

4 Heart Of Steel var ute i Jubileumspokalen senast och hängde med bra som fyra bakom tre topphästar. Har varit i toppform hela året i princip och radat upp fina prestationer. Han är ruskigt startsnabb och lär flyga till spets här och vem ska kunna slå honom sedan? Ingen, så vitt jag kan se och jag inleder med en favoritspik!

Rank: 4-1-3-2-5-7-6

V75-2, Diamantstoet, 2140a:

4 Twinkle Face missade finalen i Derbystoet med liten marginal men gjorde ändå ett bra lopp. Hon är snabb ut och blir det ledningen är hon hästen att slå. 6 Loser On Loser höll på att spränga ljudvallen runt sista kurvan i sitt kval till Derbystoet senast, men galopperade med 250 kvar. Hade nog vunnit utan den galoppen och såg strålande ut fram till det. Felfri kan hon svepa hela gänget här. 11 Procalate var på väg mot ledningen i sitt kval senast när hon plötsligt slog knut på sig själv och galopperade. Gick bra efter galoppen och visst var det en finalplats som rök. Formen är fin och felfri är hon med i matchen trots läget. 9 Stardust Melody var inte som bäst senast och den starten är bara att glömma. Kan gå ruskigt fort en bit och med draghjälp fram till 300 kvar blir hon farlig. 7 Callmesally var blek senast och kan bättre än så. Örjan upp nu är ett gigantiskt plus och hon ska kunna vara med i segerstriden här. 5 Olga Utca är i kanonform och tog en välförtjänt seger senast. Avslutar alltid sylvasst och med rätt resa är hon med och bråkar till slut.

Rank: 4-6-11-9-7-5-8-2-12-10-3-1

V75-3, Derbystoet, 2140a:

5 Activated är kullens drottning i år och hon har sett helt lysande ut hela året. Senast vann hon efter behag från ledningen och såg mycket fin ut. Segerstrider igen! 4 Conrads Rödluva har ramlat ner från tronen och frågan är om hon kan klättra tillbaka? Hon vann vissserligen sitt kval, men såg ändå lite seg och oinspirerad ut. Nu funderar man på att rycka alla skorna för första gången och det kan ge önskad effekt. Är med och bråkar om segern. 3 Staro Miami uppträdde knepigt senast då hon var stenslagen med 500 kvar men segade sig tillbaka och lyckades sätta dit nosen först på linjen. Man skyllde på att hon rest dåligt och nu har man stått kvar i Malmö sedan kvalet. Hon är snabb ut och jag tror hon tar hand om ledningen här. Det kan hålla hela vägen. 6 Adi Gallia fick fritt sent senast och hann inte fram till seger. Har sett fin ut på slutet och får hon en smygresa kan hon ställa till med en skräll. 9 Racing Brodda gör alltid sitt och har en vass avslutning. Kan få en fin resa och kan plocka ner alla till slut.

Rank: 5-4-3-6-9-2-1-8-12-10-7-11

V75-4, 1640a:

4 Quick Vald är snabb ut och fick ett perfekt läge här. Biter ifrån sig bra från ledningen och kan leda det här runt om. 8 Hurricane River provade i Derbykval senast men distansen var för lång för hans del. Bättre distans idag men läget är ingen höjdare. Kan dock avsluta vasst och ses ändå som ett hett segerbud. 2 Vincent Horse är i bra form och lär få en fin resa här. Kan även han avsluta vasst och ska inte nonchaleras. 1 Scotch Brodde är en häst jag gillar. Formen är på topp men läget kan bli en fälla. Med fritt i tid är han dock med och bråkar om segern.

Rank: 4-8-2-1-7-3-5-9-11-6-12-10

V75-5, KG Bertmarks minne, 2140a:

”Amatörernas elitlopp” brukar det kallas och det brukar gå undan i det här loppet! 1 L’amour Bonanza var två mil efter suveräna Madelen LTCsenast men höll ändå till andraplatsen och gjorde det bra. Formen sitter där och han har ett perfekt läge då han är startsnabb. Kan mycket väl leda det här runt om. 7 Ulk Delle Selve är i toppform och avslutade vasst senast när han väl fick fritt. Kan öppna bra också och hittar han en vettig position kan han fälla alla till slut. 2 Panther Face är även han i kanonform och tål att göra en del själv i loppen. Kan dyka upp i segerstriden här också. 3 Ambrogio spurtade ettrigt senast och hann fram på linjen. En fin häst som kan få en fin resa och han är inte golvad här. 5 Minnestads Ecuador gjorde comeback senast och var smällfin. Det kan dock bli trafikproblem här, men löser det sig är han med och hugger. 4 Infinitus är en riktig hårding som inte räds dödens. Hänger han bara med är han ett segerbud.

Rank: 1-7-2-3-5-4-9-12-8-11-6-10

V75-6, Svenskt Travderby, 2640a:

3 Campo Bahia blir med rätta storfavorit i årets Derby. Han joggade till en enkel seger i sitt kval och såg helt lysande ut. Jag har haft honom som Derbyvinnare sedan i maj när han vann Kungapokalen på ett makalöst sätt och jag har ingen anledning till att ändra mig nu. Han tävlar mest mot sig själv, undviker han att galoppera så vinner han detta!

Rank: 3-11-12-6-4-9-1-5-2-7-8-10

V75-7, Derbystayern, 3140:

10 Reckless hängde med bra i Åby Stora Pris senast som fyra. Kräver en ryggresa fram till 300 kvar då han avlossar sin vassa speed. Får han den resan, vilket inte är helt omöjligt, har han en bra chanhs här. 9 Monark Newmen är kanske äntligen på väg tillbaka? Avslutade vasst senast och såg mycket fin ut då. Har han hittat formen igen är han med och krigar om segern. 7 Sevilla gick bra senast och visade att formen sitter där. Gillar distansen och om Jocke inte sover bort loppet är han med och hugger om segern. 8 Vincent As behövde loppet senast och lär vara rejält förbättrad nu. Kan avsluta sylvasst och är inte golvad.

Rank: 10-9-7-8-3-6-5-11-4-1-2

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com