Roliga lopp med flera topphästar på plats i Bollnäs

väl inte de allra bästa förutsättningarna på Jägersro på onsdagskvällen. Då blev det fyra segrar för egen del, trots att jag inte vann med den jag trodde mest på. Då var banan bra men det var ett otroligt regn som kom in under kvällen. Men en sådan dag bryr man sig kanske inte så mycket om att det var trist väder.

Vi hade ett tränarmöte innan tävlingarna på Jägersro. Vi är en grupp som har fått i uppdrag av våra medlemmar att verka för en tidigare start av lördagsomgångarna på V75.
Vi har haft en omröstning där 78% var för att vi skulle jobba för att tidigarelägga starten. Nu vet vi att det verkligen inte är lätt att påverka något i et här fallet men vi måste i alla fall försöka eftersom det är vad medlemmarna vill.

Måste tas på allvar
I och med att det snackas så mycket kring det här, inte minst av aktiva, så känns det i alla fall somatt vi hoppas att någon till slut ska lyssna på oss. Att det innebär en hel del krångel för oss som dagligen jobbar med sporten kanske de flesta förstår men tydligen inte tillräckligt för att vi ska vinna något gehör.

Spännande lördag
Jag tycker att det ser ut att kunna bli en klart spännande V75-omgång på Bollnäs den här veckan. Det ser ut att kunna bli en skaplig slant till de som hittar rätt. Bland annat ingår det ett icke helt lättlöst kallblodslopp att ta ställning till för spelarna.

Lördagens höjdpunkt
Det är inte alltid lätt att få ihop vassa guldlopp den här tiden på året men Bollnäs har haft turen att få ett riktigt vasst gäng.
Hästar som Makethemark, Sorbet och Nadal Broline borgar bara det för ett kanonlopp. När man sedan också kryddar det med den comebackande Global Trustworthy så bör det vara bäddat för ett kanonlopp. Där kommer väldigt mycket att avgöras i positionskriget.

Mina tankar om V75-loppen.

V75-1: Majestic Man vann på en fin tid senast och var riktigt bra då. Även om voltstart kan vara lite lurigt så bör det gå vägen. Wingmaster är alltid duktig och sedan streckas även duon Crazy And Quick och Global Winner.

V75-2: Hankypanky Peyton gjorde det bra senast även om hon då åkte på sin första förlust. Hon fick ett tungt lopp den gången och är ursäktad. Läget nu är vettigt och det bör vara toppchans.

V75-3; Mellby Granat är en riktigt bra häst som vunnit i sina två lopp efter lång vila. Mycket talar för tredje raka här. Västerbo Pokerface är kapabel och ska tillsammans med Lotusjasmine och No Limit Royalty är andra som känns klart streckvärda.

V75-4: Kallblodsloppet är öppet men jag tror mycket på norske Kos Odin som visat mycket i ljusa stunder. Här är det många starka namn. Lukas Rauen är bästa hästen men står tufft till. Husnäs Elving var bra senast och Torbjörn Janssons Klocksves Sprinten kan vara en kul outsider.

V75-5: Marrakesh är en fin häst som hoppade senast men han är normalt inte osäker. Jorma Kontio känner hästen väl och han brukar ha god hand med hästar efter Ready Cash. Distansen ska inte heller vara något som helst problem.

V75-6: Det är möjligt att jag är snett ute när jag garderar Makethemark men läget kan vara ett minus. Tar man sedan med trion Sorbet, Global Trustworthy och Nadal Broline så kan man sitta lung. Nadal Broline svarade för en otroligt vass insats senast på Bergsåker och han går inte att utelämna.

V75-7: Efter insatsen senast är Esprit Sisu min förstahäst i loppet. Exclamation Mark fick ett tufft lopp senast och kanske är han ett bra bud nu med ett försiktigare upplägg. Berghs Spickleback Face är klart duglig och det gäller i hög grad också Ural.

Thomas system
V75-1:3, 5, 6, 8. Res: 1-7
V75-2: 8 Hankypanky Peyt. Res: 1-3
V75-3: 2, 3, 4, 10. Res: 1-5
V75-4: 7, 8, 10, 11, 12, 14, 15. Res: 3-4
V75-5: 6 Marrakesh. Res: 10-4
V75-6: 1, 4, 5, 7. Res: 2-6
V75-7: 1, 2, 5, 8, 9, 11. Res: 4-10
Systemet är på 2688 rader (1344 kronor). Om man väljer att chansspika norska kallblodet Kos Odin (V75-4) så blir det istället 384 rader (192 kronor) att betala.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com