V75 Bollnäs lördag 14 september 2019 Start: 16.20

Omgången ser spännande ut spelmässigt och det bjuds på fin sport. Omgångens höjdpunkt är Gulddivisionen där Elitloppshästarna Makethemark, Sorbet och Nadal Broline möts i Delicious U.S. Världsrekordloppet/Bollnäsloppet. Vi streckar på och håller tummarna för en eller annan skräll och bra utdelning – lycka till! 

V75-1: Ranking: 6, 8, 3, 5, 1, 4, 11, 2, 9, 7, 12, 10

Draget: 6 Crazy and Quick med Erik Adielsson får tipsnicken. Formen är på topp och då hästen är snabb ut finns det spetschans från springspåret – kommer han dit kan det hålla hela vägen. Främsta motbuden är favoriterna 8 Global Winner, 3 Majestic Man samt 5 Wingmaster.

V75-2: Ranking: 1, 7, 8, 3, 11, 13, 9, 15, 12, 4, 6, 5, 2, 14

Favoriten: 8 Hamkypanky Peyton med Jorma Kontio ska räknas med bra chans då hon gjort det bra hitintills med 7 vinster på 8 starter. Blir dock väldigt hårt streckad så det finns andra drag i loppet med högre spelvärde om man jagar större pengar och hoppas på favoritfall.

Draget: 1 Cactus med Rikard N Skoglund får tipsnicken istället. Stallkamraten till storfavoriten har visat fina fartresurser och från innerspår på startvolten kan det bli spets och då kan hon bli svårfångad för övriga – endast streckad till 11 % känns hon som ett spännande drag som A-häst/utgångshäst på det reducerade systemet.

V75-3: Ranking: 10, 4, 3, 1, 8, 11, 6, 5, 7, 9, 12

Favoriten: 10 Mellby Granat med Robert Bergh får tipset. Har visat mycket bra kapacitet och trots bakspår ska han ses med bra chans i detta gäng. Främsta motbuden är 4 No Limit Royalty, 1 Melizza och 3 Lotusjasmine.

V75-4: Ranking: 15, 14, 10, 5, 12, 1, 7, 8, 3, 4, 11, 13, 2, 6, 9

Draget: 12 Don Viking med Örjan Kihlström får tipsnicken och en andra chans som tipsetta. Gjorde ett bra lopp senast som tvåa på V75 utan att glänsa. Står lite sämre till denna gång och blir lite mer påpassad, men Örjan upp känns spännande och dessutom är det aviserat barfota runt om från stallet igen jmfrt med skor senast vilket bör vara en klar fördel – i ett jämnt och öppet kallblodslopp kan han vara starkast till slut.

V75-5: Ranking: 6, 10, 5, 9, 12, 4, 2, 3, 11, 1

Favoriten: 6 Marrakesh med Jorma Kontio får tipsnicken. Gästar från Finland och är ganska svårbedömd och orutinerad. Har dock visat mycket hög kapacitet hos Timo Nurmos och bör klara den långa distansen – Jorma lär som vanligt vara offensiv och spettschansen bör vara god efter halvvarvet – blir det inte för högt tempo ska det vara en bra chans att det håller hela vägen.

V75-6: Ranking: 4, 1, 7, 5, 2, 6, 3, 9, 10, 8, 11

Favoriterna: 4 Sorbet och 1 Makethemark där den förstnämnda får tipsnicken. Mycket kommer att avgöras i spetsstriden när bilen släpper fältet – lyckas Makethemark hålla ut övriga blir han mycket svårslagen – han har dock visat ojämn startsnabbhet och ibland travat orent och galopperat vid full laddning. Hästarna utanför är alla mycket startsnabba och kommer Sorbet till tät i en första eller andravåg är det fördel till honom och då blir han svårslagen. Bakom de två förhandsfavoriterna räknas främst 7 Nadal Broline, men spåret långt ut på vingen försämrar chanserna.

V75-7: Ranking: 10, 5, 2, 1, 4, 8, 11, 7, 9, 3, 6, 12

Draget: 10 Donato E. med Björn Goop är ett annat spännande skrälldrag som A-häst/Utgångshäst i detta mycket öppna Silverdivisionsförsök utan någon klar favorit. Hästen har alltid visat mycket hög kapacitet men varit skadedrabbad. Återfinns numera i Finland sedan ett år och i de senaste starterna har han visat fin form. Björn har kört hästen 7 gånger tidigare och vunnit 5 av dessa – trots bakspår kan det vara ett roligt drag endast streckad till 5 % om man jagar lite större pengar.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com