Great Winner fräck V75-spik – Odd Herakles säker vinnare

Inget händer trots en massiv kritik – ja, det är dags för nytt blod på många ledande platser inom svensk travsport.
Varför? Jo, det mesta rullar på i gamla hjulspår och det håller inte.

I facktidningarna Sulkysport, Travronden och Guiden framförs kritik, jag gör det i mina krönikor i ett stort antal tidningar, Ludde Kolgjini i Aftonbladet och Robert Bergh i Expressen – men det är som att hälla vatten på en gås …

Ingenting händer.

De som styr Svensk Travsport och ATG verkar vara handlingsförlamade.

Nja, de kör med karbonpapper – vi gör som vi alltid gjort, se bara på tävlingsplaneringen för 2020.

Och, med många sportchefer som är mil ifrån den kreativitet som exempelvis Håkan ”Lillis” Ohlsson visade upp lär inte mycket förändras. Synd – fast vi på Jägersro skulle gärna vilja köra några fredagskvällar med festlig inramning …

Om vi får det? Knappast.

Norskt kallblod bara bäst

I Unionstravet på Färjestad kör jag med två spikar, en riktig fräck och en given.

Norske hingsten Odd Herakles har sprungit in närmare 1,6 miljoner på de sex senaste starterna.

Han hade fem raka vinster innan andraplatsen i Nordiska Mästerskapet i Finland – ja, han avslutade sylvasst och hade säkert segrat utan positionsproblem.

Jag tvekar inte att spika. Odd Herakles är bara bäst i Unionskampen för kallblod.

Great Winner är dock en fräck tipsetta i Unionsstayern. Han debuterar över 3140 meter och jag utgår ifrån att han spetsar, sedan kör Magnus Jakobsson ett perfekt lopp efter klockan.

De som står i 3160- och 3180-fållan måste vara bra för att kunna utmana, fast det är där favoriterna finns i form av Bo C och Vincent As. Ja, det här blir spännande lopp att följa.

Snack om sol i Karlstad

Strålande sol och 18 plusgrader i Karlstad på lördag tackar vi för.

Och, det är spelvänliga lopp, något halvsvårt och jag väljer att gardera den store favoriten Perfect Spirit. Rätt eller fel?

Visst är det rätt gjort …?!

I övrigt; många säger att det inte var bättre förr, men det var det när det gällde ATG-ledningen. Högste basen Gert Lindberg såg till att det var ordning och reda, han förde en konstruktiv dialog med de aktiva och han såg till att travsporten utvecklades. Nu är det inte så.

Mina tankar om V75-loppen

V75-1: 3 Marcello Wibb är snabb ut och från ledningen blir han svårfångad över 1640 meter på Färjestads snabba bana med det 177 meter korta upploppet. Spik på lilla systemet men på stora streckas tre till, där 7 Divine är rysaren.

V75-2: 9 Giordano Soa ska visst vara Björn Goops bästa chans, så jag råder er att lyssna på Björnkollen för att höra vad Björn tycker. Sex streck, där 3 Valnes Ior är kraftigt på ”g”, dessutom stark.

V75-3: 3 Partizan Face har svarat för 5-stjärniga insatser på slutet i V75 och är han som senast får de andra det tufft. 10 Floris Baldwin hade inte fritt senast och kommer att vara med på målfotot då han har svarat för starka insatser i Norge. Sex streck.

V75-4: 4 Odd Herakles var i spets efter 600 meter från spår 12 vid segern på Bollnäs, det före 1 Roli Eld. Och, senast var han nära vinst i Nordiska Mästerskapet i Åbo vilket säger en hel del om den här 9-åringens kapacitet. Ja, jag tror att han leder runt om och spikar.

V75-5: 4 Moneykeeper har radat upp starka insatser och skulle det bli spets ökar vinstchansen. 3 Exit Angot lär bli favorit. Fyra streck här.

V75-6: 1 Great Winner och Magnus Jakobsson är ett starkt hemmaekipage som jag tror leder varenda meter av de 3140 som 4-åringen nu ska ut över för första gången. Ja, Magnus lär köra taktiskt rätt för att inte tilläggshästarna med 12 Bo C och 14 Vincent As ska få något gratis. En fräck chansspik.

V75-7: 1 Perfect Spirit kom bort i Jubileumspokalen på grund av ett besvärligt utgångsläge. Nu är det tvärtom, spår ett med god spetschans och i den positionen har Daniel Redéns 5-åring radat upp segrar. Han kan spetsvinna igen men jag plockar med tuffaste motståndarna, alltså 7 Hearth of Steel och 10 Racing Mange, trots att de har svåra utgångslägen. Och, Rickard Svanstedts 8 Baron Gift släpper jag inte i första taget.

Mitt systemförslag till V75 på Färjestad

V75-1: 3, 6, 7, 11. Res: 9-2.

V75-2: 1, 3, 4, 5, 9, 10. Res: 6-8.

V75-3: 2, 3, 4, 6, 8, 10. Res: 12-5.

V75-4: 5 Odd Herakles. Res: 7-1.

V75-5: 1, 3, 4, 9. Res: 6-2.

V75-6: 1 Great Winner. Res: 14-12.

V75-7: 1, 7, 8, 10. Res: 3-2.

Systemet är på 2304 rader och kostar 1152 kronor. Om man också singelstreckar nr 3 Marcello Wibb i avdelning 1 blir det systemet på 576 rader och det kostar då 288 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com