V75 Solvalla 29/9-19

Solvalla dukar upp till fest under söndagen då det har blivit dags för treåringarnas största uppgörelse för året, nämligen Kriteriet och Oaks. Som vanligt numera kör man även V75 på söndagen och de övriga loppen ser inte helt lättlösta ut. Jag har dock några roliga lösningar på problemen och med minsta lilla flyt så blir det en trevlig söndagseftermiddag. Häng på!

V75-1, Giant Diablos lopp, 1640a:

Favoriten/tipsettan/spik1 Dear Friend

Hamnade i dödens senast och det är inte hennes melodi normalt sett. Hon höll dock strålande som tvåa och gav ett fint formbesked. Här har hon perfekta förutsättningar då hon är snabb som en vessla från start och då motståndet känns ganska blekt tror jag hon har en toppchans att leda det här runt om.

Rank: 1-4-2-7-11-6-10-9-5-8-12-3

V75-2, Stig H-akademiens lopp, lärlingslopp, 2140a:

Favoriten1 Eclipse Am

Har varit jättefin i två raka segrar och är i kanonform. Fick dock sämsta tänkbara läge här då han är långsammare än Skalman från start och han riskerar således att hamna riktigt illa till. Hittar han fritt i tid kan han vara tillräckligt bra för att plocka ner det här gänget också, men det krävs en hel del tur.

Tipsettan4 Got To Dash

Riktigt fin senast och är i bra form. Väldigt startsnabb och sitter förmodligen i ledningen direkt. Trots att det inte är favoritdistansen kan han hålla undan.

Övriga streck:

Det här är ett av två vidöppna lopp idag och jag streckar helt sonika alla hästarna! Det finns gott om roliga skrällbud, ska jag lyfta fram någon är det 6 Tadpole som jag jagat en längre tid. Formen är bra och han vinner lopp när som helst, kanske redan idag.

Rank: 4-5-8-9-15-6-14-7-12-3-13-1-10-11-2

V75-3, Frances Bulwarks lopp/Olle Anderssons lopp, Gulddivisionen, final, 2140a:

Favoriten2 Nadal Broline

Avslutade ruskigt vasst till en målfotoseger senast och såg fin ut. Fick ett fint utgångsläge här och får en fin resa. Jag tror dock han får det svårt mot min spik som har bättre förutsättningar den här gången…

Tipsettan/spik1 Global Trustworthy

Gjorde comeback efter nio månaders frånvaro senast och backades ner i kön direkt i starten. Avslutade strålande bra efter det och var inte stort slagen. Lär ha gått framåt med det loppet i kroppen och fick ett perfekt läge här. Jag tror han håller upp ledningen och därifrån tror jag han blir väldigt svårslagen. Chansspikas!

Rank: 1-3-7-2-4-5-12-9-8-11-10-6

V75-4, Svenskt Travoaks, 2140a:

Favoriten2 Diana Zet

Kontrollerade sitt försök från dödens och även om hon fick sträcka på sig den sista biten var hon bra. Får en fin resa här och är med och hugger om en framskjuten placering.

Tipsettan/spik11 Mellby Harissa

Hade allt annat än tur i sitt försök. Blev störd i första kurvan, invändig resa fram till 700 kvar då hon hittade ut i andraspår, fick en trött konkurrent framför sig och tvingades backa sig ner på innern igen. Hittade till slut fritt och avslutade strålande vasst och såg kanonfin ut. Med minsta lilla flyt idag tror jag hon blåser ner alla till slut. Chansspikas!

Rank: 11-12-5-2-9-10-3-4-1-6-7-8

V75-5, 2640:

Favoriten1 Goldenboy De Chenu

Storväxt treåring som inlett karriären på ett bra sätt. Var lite trög senast men gjorde det ändå klart godkänt. Han är orutinerad och det är heller inte lätt för en treåring att möta äldre hästar så tidigt i karriären. Jag tror det blir för tufft….

Tipsettan7 JH Respons

Gjorde debut för Bergh senast och dök till spets direkt. Tappade dock travet bitvis sista 500 och galopperade till slut kort före mål. Hade nog vunnit utan den galoppen. Får Bergh runt hästen felfritt här har han en bra chans men det är inget jag litar på.

Övriga streck:

10 Zanzibar Effe vann på distansen senast och avslutade då klart bra. Med en liknande insats här är hon ett hett segerbud. 11 Captain My Captain är i kanonform men inte helt att lita på ännu. Näst senast hade han segern klar då han blev vettskrämd av något på innerplan och galopperade precis innan mållinjen. Senast blev det en stor startgalopp, men en rykande avslutning efter det. Går han felfritt här är han med i segerstriden. 13 Evander Am är i bra form och gillar distansen. Kan få en fin resa här och är inte golvad.

Rank: 7-10-11-13-8-14-9-1-5-2-12-6-4-3-15

V75-6, Svenskt Travkriterium, 2640a:

Favoriten5 Aetos Kronos

Kördes till ledningen efter 500 meter i sitt försök och blev stekhet. Varvade på 10,9 men fick sedan dämpa farten rejält. Stack undan med vad som behövdes över upploppet och var mycket bra. Kan öppna bra men riskerar att få göra jobbet i dödens den här gången. Men han är så bra att han kan lösa det också.

Tipsettan1 Upset Face

Inledde med en stor startgalopp i sitt försök men kom ikapp fältet snabbt. Kördes fram till dödens med 1400 kvar och krigade sedan ner ledaren på ett bra sätt. Drog vinstlotten här då han är snabb från start och jag kan inte tänka mig något annat än att det är ledningen som gäller. Blir svårtuggad därifrån och har en bra chans.

Övriga streck:

Det är tre hästar som sticker ut och jag streckar de tre. Den tredje är givetvis 3 Power som vann sitt försök efter att ha körts till ledning efter 600 meter. Är dock ingen raket från start, men det kanske gör att han lyckas få en fin resa i andra ytter. Har inga problem med distansen och är med och gör upp om segern.

Rank: 1-3-5-4-2-10-9-6-12-8-7

V75-7, Diamantstoet, final, 2140:

Favoriten: 4 Dixie Brick

Höll ledningen lätt senast och vann enkelt. Hon är dock besvärlig i volten och galopprisken är rätt stor. Skulle hon kliva iväg felfritt har hon en bra chans, men jag tror hon står och studsar i starten….

Tipsettan7 Ti Amo Face

Vann på ett bra sätt senast och visade en del av sitt kunnande. Snabb från start och får hon ledningen här kan hon bli svår att plocka ner. Går dock bra från andra positioner också och är ett givet segerbud i ett vidöppet lopp.

Övriga streck:

Även i det här loppet streckar jag alla hästarna, då det som sagt är vidöppet. Ska jag nämna några så är 6 Ottens Flamma riktigt bra, 2 Caipirinha Razz har ett bra utgångsläge, 10 Loser On Loser är vindsnabb om hon håller sig till trav hela vägen. Vi jobbar in en skräll här!

Rank: 7-6-2-10-13-1-8-14-12-3-9-11-4-5-15

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com