V75 SKELLEFTEÅ 5/10

AVDELNING 1

Giant Shadow kan stoltsera med 19 segrar på 22 starter, vilket får anses märkta imponerande. Hästen är bra för klassen och det här är inte det tuffaste Klass 1-försöket. Spåret är vad det är och det gäller att inte bli hängandes från start, men lyckas Jepson hitta ned i banan ska ekipaget ses med goda segermöjligheter.

Robert Bergh har form på stallet och här selar han ut Vincent Horse som startar från bricka ett. Innerspåret är passande då hästen är kvick ut den första biten och Lennartsson brukar förvalta chanserna han får av Bergh på ett bra sätt. Det är spets och slut som gäller, vilket absolut kan bli det slutgiltiga scenariot när vi summerar loppet. Ett tidigt motbud till favoriten.

Gold Narva blev det skrik på vid starten på Solänget. Hästen är startsnabb och laddas ordentligt trots spår långt ut på vingen. Vid den senaste starten i Finland var han åter i gott slag och endast knappt slagen efter en slutrepa i tredjespår.

A 8,1,7

B 10,6,2,5,4,3,12

C 9,11

AVDELNING 2

Walkie Talkie är en tuffing som ska räknas tidigt trots att det kan bli en tuff resa längs vägen. Hon kommer från en imponerande andraplats bakom Dixie Brick, då efter tillägg, och några sådana hästar står inte på start den här gången. Vid flera starter med liknande förutsättningar har hästen utmanat betydligt bättre hästar på startvolten än dessa och utan allt för mycket trafikproblem är hon med i striden.

Lady Zappa är våldsamt snabb ur volten och därför vore ett annat spår mer optimalt. Läget behöver dock inte vara helt fel då hästen kan få en fin ryggresa om ekipaget kommer rätt på det. Senast höll hon godkänt över den längre distansen men fick ge vika mot bra hästar som Chapter N.Deo. Den längre distansen är väl inte någon fördel, men samtidigt sitter mycket i det mentala hos hästen då hon inte var särskilt trött efter loppet. Hon blir därför modigare då hon får gå med i ryggar och spara speeden, vilken är vass.

Vanessa F.B. har kapacitet som duger gott i sammanhanget, men det har strulat en del för henne tidigare under året. Nu ser dock formen ut att infinna sig då hon närmast kommer från en stark prestation på en regntung bana, endast nerspeedad av Hope and Dreams trots dödens sista varvet. Kan hamna bra på det från springspåret, liksom Hunkydoro Degato som även hon tillhör de bättre i fältet och är med där framme med rätt resa.

Majet af Djupmyra gjorde det bra från dödens senast, men det såg inte helt hundra ut aktionsmässigt inledningsvis och hästen ger inget intryck av att vara något extra. Men samtidigt visade hon bra inställning och segrade enkelt på en respektingivande tid trots en resa den tunga vägen, före bland andra Orlando Triss som då stod 20 meter efter. Hon ska räknas då det kan bära länge om spets, men det är samtidigt tuffare emot överlag nu och hon känns väl hårt streckad.

Jazza Håleryd har mött en hel del tuffa grabbar på slutet men ställs här mot enbart ston, vilket kan höja modet ordentligt. Jepson förstärker i sulkyn och det vankas barfota runt om. ”Calle” är otroligt skicklig på att hitta bra positioner i voltstart och från spår tre kan ekipaget hamna bra på det.

A 15,5

B 10,11,2,7,6,9,13

C 4,3,12,8,1

AVDELNING 3

Vixus är efter giganten Viesker och reser till grannlandet i väst för att utmana om förstapriset. Janne Soronen sitter bakom en häst som kan röra på sig från start, varför läget är passande. Katja Melkko uttalade sig i våras om att hon hoppades på Elitkampen med sin häst och det är ingen tvekan om att kapaciteten är hög. Hästen vann kriteriet 2017 och har tagit steget in i eliten på allvar. Han kommer från en tredjeplats bakom hästar som Josveis och Tähän Toivomus, där jag tror att de flesta känner till den förstnämnda som har visat upp sig med bravur på svensk mark. Tähän Toivomus är dock inte lika brett känd här i Sverige, men han kommer närmast från en seger mot Odd Herakles vilket säger en hel del om kapaciteten han besitter.

Vixus har varit på plats i 23 av 29 starter varav 13 segrar och är på väg uppåt i karriären. Det är mycket starkt av en sexåring att växa in i eliten så pass snabbt och det rör sig knappast om någon medhängare. Han räds han knappast det här sällskapet och jag anser att det är den bästa spiken i omgången.

Art Kjarvald är det givna motbudet. Hästen såg läcker ut senast över upploppet och det är inget snack om att det finns fart i honom. Han brukar dock få svårt att räcka till fullt ut när det är lite tuffare emot och jag är inte säker på att hårdheten finns för att stå emot Vixus. Man ska heller inte stirra sig även blind på tiderna ”finnen” har sprungit, han har visat att han är snabb om kusken vill och då får Art Kjarvald svårt att plocka honom även via stretchen.

Tangen Haap är det tveksam form på, Myr Jerken har väl sina glansdagar bakom sig och Pave Faks kräver klaff från spåret. På det sättet som Vixus plockade ned ledaren för tre starter sedan bör han inte vara slagen även om han tvingas göra grovjobbet.

A 5

B 3,9,8,12,1,7

C 4,11,6,10,2

AVDELNING 4

Ellis Pride är en Love You-avkomma som är bra för klassen. Hästen kommer till loppet med tre starka prestationer i ryggen och har visat att han kan avgöra med de flesta upplägg. Vid andraplatsen fick han låta sig besegras av Berghs monster Van Gogh S.Z. vilket inte är något att säga om, då det är en häst för större uppgifter. Det ska vara bra chans till ytterligare en seger om ekipaget hamnar hyggligt på det.

Gossip’s Lord är snabb ut från spåret och biter ifrån sig bra i tät. Hästen har varit ute mot ganska hyggliga hästar under en tid och kan leda det här loppet länge. På Solvalla spetsade han från spår två och höll bra fram till sista 100, då han fick se sig slagen av Quick C.D. och Eicas. Hästen var ute i en hel del respektabla sällskap även under fjolåret och gjorde det bra, varför han ska ses som det främsta motbudet.

Staro Mary Lou har en del fart i sig och Juliano Star-avkomman är härdad i tuffare sällskap på slutet. Jepson är skicklig i volten och träffar han rätt kan ekipaget nå en fin position.

Anthem har hygglig fart för klassen men behöver sitt lopp. Klaffar det kan han vara med på målfotot och han ska inte räknas bort.

A 9,2

B 4,10,1,12,6,3,7,11

C 8,5

AVDELNING 5

Antonio Trot har ständigt stångats mot de bästa i klassen på slutet och kommer närmast från en fjärdeplats i silverfinalen på Solvalla. Han står nu perfekt inne i loppet och gör högst troligen sin sista start i klassen här. En start där motståndet är avsevärt mer övermkomligt än vid tidigare uppgifter och han bör ha hygglig chans att brotta ned det här gänget.

Weekend Fun är favorit till ledningen och bör kunna spåra länge vid moderat tempo. Motståndet ser mer passande ut än tidigare och han biter ifrån sig bra i tät.

Eder Bob har dragits med bakspår vid de tre senaste starterna i klassen men gjort det klart godkänt. Nu är de värsta opponenterna i klassen inte med och sällskapet något beskedligare. Hästen besitter en vass avslutning med ryggresa och jag tror att Djuse söker ryggen på Weekend Fun för att därefter invänta stretchen.

Island Life gjorde några fina lopp i våras och det är ingen tvekan om att hästen kan röra på sig. Han har inte startat på några månader men det låter från stallet som att han är väl förberedd och klaffar det lite är han helt klart segerduglig.

A 10,4

B 1,11,2,6

C 7,8,9,3,5

AVDELNING 6

Carmine Am var fullständigt överlägsen i sin andra start för Timo Nurmos och det är ju ingen tvekan om att hästen har en mycket hög grundkapacitet. Han bollade med hästar som Ragazzo da Sopra vid en start hösten 2017, och nu har han 40 meter tillgodo på nämnd.

Visst har det hänt mycket sedan dess, men på det senaste intrycket verkar hästen också ha hittat tillbaka till formen. Från springspåret sänder Jorma till ledningen och han sprang 14,6 över tre varv senast, åkandes. Bara den tiden räcker troligen långt i det här loppet, men av prestationen att döma kan han säkerligen gå en hög 13 eller låg 14-tid. Blir svårslagen.

Det börjar närma sig sen höst och vinter, vilket gynnar Strömbergs superstjärna On Track Piraten. Epitet får ses med karriären som helhet i beaktning då han nuförtiden inte matchar den absoluta toppen. Sådana här uppgifter är dock det optimala för honom nuförtiden och i gällande proposition bör han ha bra chans att besegra samtliga på tillägg. Huruvida om han sedan hinner fram över upploppet eller inte beror helt på vad som händer i loppet. Känslan är dock att flera ekipage vill söka sig ner mot innerspåret vilket i sin tur kan bidra till att ”Piraten” får en bra position i andraspår. Mathias är inte känd för att vila på hanen med ”Doktorn” och Jepson lär kunna få en bra start med Ragazzo. I mitt badkar får dessa dra fram On Track Piraten.

Ragazzo da Sopra kommer från en fin insats i gulddivisionen där han överraskade många genom sin skalp. Uppgiften är dock en annan nu och som för en jämförelse hade han 20 meter tillgodo på ”Piraten” när dessa möttes i Harpers. Får han sitt lopp kan han vara med i striden om han är lika bra som senast.

Littleredcorvette förtjänar också ett omnämnande. Den norska gästen har fina fartresurser och kan få en vilsam resa från innerspåret. På tal om fartresurser bör även Mr Golden Quick nämnas, toppform och farlig med rätt ryggar.

A 6,13

B 14,1,9,12,5,10

C 8,15,7,4,3,11

AVDELNING 7

Det är en hög procent på Macelleria och hästen känns väl hårt betrodd. Han riskerar att bli överflyglad från start, men med tanke på att Bergh har tre hästar med i fältet är det inte svårt att sia om vad som händer sen. De sätter ju knappast upp ett onödigt tufft tempo gentemot varandra iallafall och är det fritt vrider Lennartsson ut för att överta, vilket i sin tur leder till mycket goda chanser. Hur som så är det ändå lite vanskligt om han blir fast invändigt och tvingas invänta stretchen då det finns några bra emot.

Waikiki Silvio har utmanat favoriten tidigare och kommer till loppet med en stark insats i ryggen. Det här är en bra häst för klassen som absolut kan göra upp om segern om favoriten blir fast invändigt.

Räknas bör även Kövras so Far, vilken är spetsfavorit initialt. Det låter dock som att man släpper till stallkamraten, tillika favoriten, om denne får fritt inledningsvis och kan prova framåt. Spets eller ledarryggen är bra positioner och hästen kommer med form.

A 1,9,5

B 7,3,6,4,12

C 2,8,11,10

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com