V86 SOLVALLA/ÅBY 9/10

AVDELNING 1

Ready Cash-blodet är ofta extra framträdande när det rör sig om längre distanser och mamma Omelette var själv framgångsrik på tävlingsbanan och sprang in över miljonen. Robert Bergh kan därmed inte klaga på stamtavlan gällande urstarka Whipped Eggs. Hästen har utvecklats i rätt riktning som femåring men är fortfarande inte att lita på. Åter efter vila nu och det är inte säkert att Bergh vill köra ihjäl honom direkt efter uppehåll. Över kommer han iallafall att bli från start och han känns inte särskilt het som betrodd.

Ad Hoc var positiv senast och läget behöver inte vara fel då han är snabb ut vid laddning. Petter Engblom kan köra häst, men det är ändå en försvagning kuskmässigt. Han har inte alls samma respekt med sig och jag är inte främmande för att flera kuskar provar lite extra just därför. Får han däremot spets utan att det kostar för mycket tror jag att han blir svårslagen från front.

Niky Flax drogs bakåt till galopp senast och står nog redo för en bra insats. Johan ser nog helst en invändig resa och det förvånar mig inte om han provar ordentligt från start då hästen är snabb ut. Från spets eller rygg ledaren räknad ekipaget.

Zefiro dei Cedri har agerat bra på slutet och visat prov på hårdhet. Han kommer därför till loppet med dokumenterad form och distansen trivs han på. Bakspår nu och det kan bli långt fram mot bra hästar, men han tål att gå i andraspår och stämmer det med tempo och positioner kan han göra upp om det.

Zarchicco Park hade jag förväntningar på senast, men uppgiften visade sig vara för svår och hästen var inte helt på topp för dagen. Det ser tufft ut även den här gången och det blir nog till för Uhrberg att söka rygg inledningsvis då hästen inte är någon dokumenterad startraket. Får nog svårt att vinna, likt Pastor Stephen-sonen Pastor Power som ska ut på 2600 efter lite vila. Den sistnämnda har dock startsnabbheten till sin fördel och är aktuell i spetsstriden.

A 2,3

B 9,6,1,4,9,10

C 5,8,7

AVDELNING 2

Jag blev imponerad av Mas Capacity näst senast på Solvalla, då han höll väldigt bra trots ett tufft lopp med körning i omgångar. Segertiden skrevs till 1.12,8 över medeldistans och det var fortsatt bra stil över mål samt skor på alla fyra hovarna. Nu är det Torbjörn Jansson upp igen och även om jag tror att ekipaget får svårt att hålla upp innerspåret får man en spårsnål resa inledningsvis. Lyckas Tobbe hålla upp ryggen eller hitta en bra position är hästen bra nog att blanda sig i striden.

Danilo Brick har varit uppsnackad under en längre tid men håller sig sällan i rätt gångart. Senast var dock ett fall framåt då han travade hela vägen över den längre distansen. Han fick däremot ge vika över upploppet men till hästens försvar var öppningen ganska tuff. Jorma är i sedvanlig ordning inriktad på spets från ett bra spår och det kan bära hela vägen.

Isco Boko har strulat under en längre tid, vilket är synd då det rör sig om en väldigt fin typ i grunden. Fungerar han står han sig väl i det här fältet och han räds inte grovjobb.

Manuzio Hanover är en ganska fin typ och senast var han positiv över upploppet. Men man ska ha i åtanke att hästen fick ett fint lopp efter en behaglig inledning och vid tuffare löpningar har han inte alltid varit lika modig. Örjan är rätt man att servera hästen en fin löpning och ekipaget ska räknas, men samtidigt är häst och kusk väl hårt betrodda då det krävs klaff längs vägen.

Man börjar lessna på Digital Class, hästen får det aldrig att stämma fullt ut. Nu hoppar ”BG” upp, vilket han har gjort en gång tidigare, då resulterade det i galopp. Lyckas Björn servera henne en passande ryggresa från spåret har hon har en vass avslutning tillgodo.

A 1,4

B 5,9,2,3

C 10,11,8,6,12,7

AVDELNING 3

Make a Dream H.C. fick lämna in tidigt under slutvarvet senast efter en tuff öppning. Det var dock i ett lopp över 2600 där Global Adventure stod som segrare. Dessförinnan höll han klart godkänt som trea på Örebros oval i E3 Consolation. Det rör sig om en riktigt startsnabb pålle och från spår mitt bakom bilen lägger han iväg väldigt bra från start, vilket man såg på Örebro. Hästen är inte alltid den tuffaste tillslut, men det här sällskapet är beskedligare än tidigare.

Unarmed Face var positiv senast och är tidigast emot då han är tillräckligt snabb för att utmana om ledningen. Blir han överflyglad är det bra chans till ledarryggen och då kan han bjuda upp till strid via stretchen.

Kolgjinis häst är dock inte helt att lita på och även Piteraq kan lägga iväg ganska bra den första biten. Det här är en välstammad jänkare efter Muscle Hill, med Pine Chips halvsyster som mormor. Inför den här starten vankas det lite ändringar och det blir eventuellt första jänkarvagn. Lyckas Ville nå en bra position har han en häst med fart för att utmana över upploppet då han är ärlig hela vägen.

Ornello är en bra häst som tål grovjobb, men jag tyckte samtidigt inte att han såg som bäst ut senast vilket för med sig vissa frågetecken inför den här starten. Bakspår är dessutom tufft och det är svårt att bara runda dessa. Vid ytterligare gardering.

Harper Seabrook höll starkt efter en utvändig resa i samma lopp som Ornello var ute i senast. Det här är en stark Farifant-avkomma som går hela vägen, men spåret är inte det bästa och han riskerar en tung resa återigen.

A 5,1,3

B 11,7,8,10,3

C 12,6,9,4

AVDELNING 4

Björn Goops jänkare Sweet on You kommer till loppet med tre segrar på de fem senaste starterna. Det här är en bra häst som går hela vägen, vilken passar utmärkt med ”BG” i sulkyn. Ekipaget har en stor fördel i att stallkamraten Easy Creation är loppets spetsfavorit. Det är därmed högst troligt att Björn kan åka fram för att överta i ett andraskede och då är segerchanserna mycket goda, speciellt då det främsta motbudet tråkigt nog blev struken.

Ovanstående kommer bli hårt betrodd, men det är en befogad storfavorit. Digital Track är inte oäven, men hästen har inte visat den där riktiga glöden på slutet och det känns som att hon är bättre med tätkänning.

A 7

B 2,9,1,5,3,4,6,8

C

AVDELNING 5

Vinci I.M. biter ifrån sig bra från spets och Peter borde ha god chans att nå den positionen om han laddar från start. Robloxia håller knappast hela vägen om Oskar ger sig in i någon längre körning och troligen nöjer han sig med ledarryggen. I ett ganska blekt diamantstoförsök får de vara bra om de ska besegra henne.

Anna S.H. har bra startryggar och kan sitta fint på det tidigt. Insatsen som trea senast var klart bra och hästen tillhör de mer kapabla i fältet.

Betting Queen har god kapacitet i grunden men det är en riktig humörhäst. Hon segrade i ett försök till diamantstoet näst senast men flyttades efter det till Robert Bergh. Där blev det galopp i den första starten, vilken var diamantstoets final. Andra starten nu och ”Bergharn” har lyft några Love You-are genom åren. Förutsättningarna blir ju än bättre när hon dessutom har ett starkt möderne i ryggen.

Duon längst bak, True Devotion och Orbital Ås, har bra fart i sig och kan komma in i matchen om tempot hålls uppe.

Global Wellness har gott kunnande inom sig och har varit före bland andra True Devotion i lopp. Hästen har dock inte startat på ett år och formen är oviss, men hon ska räknas från ett bra läge.

A 6,11,13

B 14,15,3,9,7

C 8,4,5,12,2,1,10

AVDELNING 6

Här bjuds vi på ett halvklurigt treåringslopp för hästar med under 100 000 kronor insprungna. Det är jämnt om budet men jag ger tipset till A Question Bi, vilken gav ett fint intryck senast med mycket kvar i tömmarna. Jag tror att Jorma är angelägen om spets även den här gången och ett allvarligt försök framåt är nog att vänta.

Den som kan tänkas ta emot ovanstående är Torbjörn Jansson som sitter upp bakom Stig H Johanssons märr Missy Goldfinger. Det här är en ganska fin modell som kan lägga iväg från start. Jag är inne på att ekipaget spetsar initialt och Stig låter uppåt inför uppgiften. Räknas tidigt då chanserna är goda till spets eller rygg ledaren.

Global Approval är rejäl och det finns nog en del att hämta i den här hästen. Jakobsson har ett bra läge och ekipaget får en förnäm löpning. Ska ses med segerchanser.

Intercepted gjorde det bra näst senast då han avgjorde utvändigt, vilket följdes upp av en mer intetsägande prestation senast. Hästen kom aldrig riktigt loss och det fanns nog lite kvar i tömmarna av intrycket att döma. Läget är bra och han kan bli farlig över upploppet.

Homeland Pellini bör också tas på allvar. Hästen har en fin stam via Muscle Massive och Priceless Pellini, där den sistnämnda har både Varenne, Garland Lobell och Amour Angus-blodet i sig. Ekipaget kan nå en fin position från spåret och hästen har fart för att blanda sig i striden.

A 5,3,2

B 4,6,12,10

C 1,7,8,11,9

AVDELNING 7

Det är flera startkanoner med i fältet och det kommer nog att laddas rejält på flera fronter. Körning är därmed att vänta och bakspåren kan därför bjudas in i matchen. Det gynnar i sådant fall Roger Perssons starka sjuåring Zoko Lane. Hästen gör debut över distansen i sin femtioandra start och visst är det ingen utpräglad sprinter. Han är däremot härdad i tuffa gäng och tål att gå i spåren, vilket kan bli avgörande.

Han har varit borta ett tag nu och han har varit behandlad efter den senaste starten. Formen är därför något oviss, men jag räknar med att Persson ställer ut honom i gott skick. Närmast kommer han från en mycket bra insats i en silverdivision av god klass, där han slutade knapp trea bakom Very Kronos och Velvet Gio.

A 9

B 6,5,2,11,8,3,12,1

C 10,7,4

AVDELNING 8

Ett öppet stolopp avslutar och det ser onekligen svårt ut. Tipset ges med till Googoo Gaagaa-dottern Flaming Ace Sisu, vilken besitter väldiga fartresurser. Han riskerar dock att hamna långt bak från spåret och det kan bli väl många längder att plocka över upploppet. Stämmer det längs vägen bör det ändå vara vettig chans att blanda sig i striden.

Odessa Celeber har varit ute i tuffa sällskap på slutet och i de här sällskapen duger hon långt. Örjan serverar henne en smygresa och hon blir farlig med rätt ryggar.

Hossiana Boko är kraftigt gynnad av en strykning och Westholm sänder givetvis vad som går. Maharajah-dottern tål att tåga på länge i spets och det kan bära länge därifrån.

Indiana Boko kommer närmast från en andraplats bakom Aleppo Pine och vid laddning kan hon öppna riktigt bra. Det är chans på ledningen från spåret, men med tanke på att hästarna utifrån kommer att laddas är jag inte främmande för att Rikard söker ryggen på Hossiana. Hästen får en spårsnål resa hur som och ska räknas tidigt.

A 12,14,8,1

B 5,11,7,9,10,2,3

C 4

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com