Två Mellbyhästar blir SM-veckans spikförslag

I helgen är det Åby som står i centrum och det är utan tvekan landets bästa anläggning. Man har allt som krävs för att tillgodose sina kunder och man har till och med ett eget hotell att erbjuda sina kunder.

Åby ligger i framkant och det är bara att hoppas att deras satsning på sikt kommer att ge ett bra resultat. Det är man värda när man nu går i bräschen för utvecklingen på landets banor.

Det körs sju SM-lopp under lördagen och lägger man sedan till ponnyhästarnas uppgörelse så är det åtta SM-guld som ska delas ut i de olika kategorierna. Jag tycker att det här upplägget har tillfört tävlingarna en hel del och det ser på förhand ut att kunna bli en riktig toppdag.
På förhand ser det ut att kunna vara bäddat för många spännande dueller. Det gäller inte minst ”stora” SM som är det lopp som avslutar V75-omgången. Här vimlar det av hästar som duger i de allra flesta sammanhang och det loppet är verkligen något att se fram emot.

Auktion en nyhet
Det blir också en unghästauktion på Åby arena under fredagskvällen och det är en nyhet för SM-helgen. Lägger man till det här att det också kommer att hållas föreläsningar och konferenser samt en mässa så det finns något för alla under de här två dagarna.

Amatörerna inte nöjda
Från och med nyår kommer det att bli ett nytt licenssystem och det är inte landets amatörer helt tillfreds med. Många är upprörda men jag både hoppas och tror att det inte ska bli riktigt lika illa som de ser det för dagen.
Det kommer säkert att köras amatörlopp även framöver och det är upp till banorna att se till att så blir fallet. Det är klart att det är viktigt eftersom amatörerna utgör en viktig del av den svenska travsportens modell.

Vädret ett frågetecken
När man nu ser fram mot travhelgen i Mölndal så är det egentligen bara en sak som ska kunna sätta stopp för en succé. Det är förstås vädret och så här lite på förhand så ser det ut som det kan bli lite trist, men vi hoppas på det bästa…

V75-1: Kennedy känns som ett starkt namn här och han får tipset. Ibra Boko och duon Vincent As och Staro Leonardo är samtliga klart dugliga och bör med på lappen. Jag kör en häst inom V75 och det är egentränade Cobbys Olifant. Han vann ett billigt lopp näst senast men har annars haft en hel del otur i år. Han är så pass bra att jag inte alls är främmande för att han kan vara med i segerstriden även i V75.

V75-2: Andre Agassi är min förstahäst i loppet från ett bra läge. Hans form är i alla fall helt på topp. U B Cool kan få loppet och är en given kandidat till segern och det kan också Bitcoin och Velasquez Gar vara med klaff under vägen.

V75-3: Ladyofthelake är en dam som blivit en stjärna i monté. Det kan vara ett förslag till singelstreck då hon alltid gör sitt bästa. Donners Am såg bra ut senast och har ett fint läge. Order To Fly räknas med tempo och Star Advisor streckas trots det trista spåret.

V75-4: Mellby Granat är en häst som kan klättra snabbt i klasserna. Han var bra senast även om det bara blev en femteplats. Han blir svår att stå emot när det drar ihop sig.

V75-5: Mellby Free gör kanonlopp hela tiden. Normalt sett rundar hon till seger i årets upplaga av sto-SM. För min del känns det givet att spika.

V75-6: Dexter Brick är inte helt att lita på men om han sköter sig är det bra chans. Findus M var fin senast och Caligula kan man inte heller nonchalera. Maggie Cash och Tony Afrika kan vara roliga rysarbud i loppet.

V75-7: Ett mycket kul och intressant SM-lopp där det ser minst sagt öppet ut. Jag streckar fem hästar och det är klart att Sorbet har en bra uppgift från ett fint läge. Nadal Broline får man aldrig räkna bort och Milliondollarrhyme är på väg mot den översta eliten. Se upp med Global Trustworthy och Racing Mange!

Thomas system
V75-1: 6, 8, 11, 13, 15. Res: 3-7
V75-2:1, 2, 5, 7 Res: 9-12
V75-3: 1, 4, 9, 10. Res: 2-5
V75-4: 6 Mellby Granat. Res: 10-4
V75-5: 10 Mellby Free. Res: 9-5
V75-6: 1, 2, 3, 4, 7. Res: 9-10
V75-7: 2, 3, 7, 9, 11. Res: 6-12
Systemet är på 2000 rader (1000 kronor). Om man väljer att spika också Ladyofthelake (V75-3) så blir det istället 500 rader (250 kronor) att betala.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com