Två stora favoriter spikas på Romme – målet är att bli V75-cupmästare

Du som drömmer om 41 miljoner ska inte spika Macelleria och Milligan´s School – för det har jag och merparten av spelarkåren gjort … Mina ambitioner är att få en ”sjua” som ger kring 40 lax och att jag tar ledningen i V75-cupmästaren.

Ja, jag är en av fyra finalister i Guidens ”V75 Cupmästare 2019” och de tre andra är Svante Båth, Kenneth Haugstad och Jörgen Westholm.
Vi har tagit oss till finalen genom att ta hem försöksomgångarna genom att tippa bäst. Finalspelet inleds nu med V75 på Romme och avslutas 28:e december på just Romme.
Ja, det finns mycket prestige med i bilden och det här blir en långkörare som lär avgöras först i slutet av december.

Räkna med hög omsättning

Efter den extremt svåra V75-omgången på Åby ligger det 41 miljoner i 7-rättspotten, så det är bäddat för hög omsättning.
Visst, det är ingen lönehelg, dock en mini sådan då pensionärerna får sin ”lön” 18:e och 19:e – och det är många äldre som gillar det här med V75.
Macelleria (avd 1) och Milligan´s School (avd 3) är stora favoriter och mångas singelstreck.
Jag är också på den linjen. Det är två bra hästar för klassen och de har haft tur i spårlottningen – i båda loppen kan det bli tidig ledning och i den positionen blir favoriterna svårfångade.

Redéns kallblod V75-favorit

Daniel Redén slutar aldrig att förvåna oss, så det här med att han nu har en V75-favorit i ett kallblodslopp är liksom bara en del i hans fantastiska tränarkarriär.
En given spik för många men jag har valt att dubbla systemet med SM-tvåan Järvsöodin. Han står perfekt inne i klassen med knappt 3.400 upp till gränsen – det tack vare att han bara blev sexa i den senaste starten.
Jan-Olov Perssons 6-åring är stark och tar hingsten sin 21:a seger i karriären kommer han att rensa riktigt bra.

I övrigt; två hästar har imponerat stort på mig i år och det är Champo Bahia och Face Time Bourbon, i lördags vinnare av Europaderbyt på Vermo. Ja, jag hoppas han kommer till Sverige nästa år.

Mina tankar om V75-loppen

V75-1: 6 Macelleria har fyra segrar och tre andraplatser samt tjänat 637.500 kronor på sina sjua lopp i ny regi – ja, inte direkt oväntat när ett ämne som Macelleria hamnar i händerna på Bergh. Springspår, spetsläge och motstånd som på slutet, undantaget då Timo Nurmos Win B. Hill. Nu är det debut med voltstart för 7-åringen från spår 5, så det kan mycket väl bli galopp. Ja, jag spikar Berghs häst.


V75-2: 9 Guillaume Boko är vinnardraget och han kan vara en chansspik för de vågade i ett långlopp, där de som står start får det svårt. 8 Magic Cash är en Timo Nurmos-häst och stallet har toppform, vilket vi fick se i onsdags på Solvalla. Fem segrar till Nurmos på sex försök.


V75-3: 4 Milligan´s School har tjänat drygt 2,1 miljoner i år och det är mer än vad de nio motståndarna tillsammans lyckats med under 2019. Allt förhandssnack pekar mot tidig ledning och i den positionen är Stefan Melanders 6-åring omgångens bästa spikförslag.


V75-4: 3 Bokli Rapp vann senast i snygg stil och gör han om den prestationen blir det seger igen. Nu dubblar jag systemet med starke Järvsöodin, det av två skäl; kallblodskungen Jan-Olov Persson har matchat SM-tvåan fränt på slutet, ja det var nog ingen tillfällighet att hästen blev kvar i klassen tack vare att han slutade sexa och sedan är det loppets i särklass starkaste häst som trivs ypperligt över lång distans.


V75-5: 1 Easy Cash fick en tuff resa i dödens i Kriterie-kvalet och orkade inte riktigt. Nu är det spetsläge och 3-åringen har kapacitet att leda runt om. 6 Bordeaux Doc är en av flera starka motståndare. Ja, det blir fem streck här.


V75-6: 4 Esprit Sisu besväras av en hovböld och kommer inte till start, så då blir 1 Ural min tipsetta. Jorma Kontio lär göra allt för att hålla upp ledningen och ser han att det inte går drar han i högertömmen. Hästen har tävlat starkt i V75, slipper dessutom stå för grovjobbet från kön. 6 Global Undecided har också hög kapacitet för klassen men agerar något ojämnt men är grymt bra i sina bästa stunder. Fem streck där bakspårshästarna 9 Sign Me Up Too och 11 Rewerend Wine kommer in i matchen vid högt tempo.


V75-7: 9 Istanbul Boko är en Nurmos-häst som inte fått den uppskattning han förtjänar i spelarkåren. En seger här skulle kanske ändra på det. Sex streck där starka stoet Bear Bahareh är rysaren i gänget. Hon har ju vunnit förr i V75. 

Mitt systemförslag till V75 på Romme

V75-1: 6 Macelleria. Res: 5-11.
V75-2: 6, 8, 9, 11, 13, 15. Res: 4-10.
V75-3: 4 Mulligan´s School. Res: 1-11.
V75-4: 3, 9. Res: 13-4.
V75-5: 1, 2, 6, 9, 12. Res: 5-3.
V75-6: 1, 3, 4, 6, 11. Res: 9-2.
V75-7: 2, 3, 4, 5, 9, 10. Res: 12-7.
Systemet är på 1800 rader och kostar då 900 kronor. Om jag också singelstreckar nr 1 Ural i avdelning 6 blir det systemet på 360 rader och det kostar då 180 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com