Ural omgångens bästa spikförslag

Jackpot, 5-stjärnig V75-omgång och inget regn på Solvalla – ja, vad mer kan du som traventusiast begära?! Förmodligen sju rätt. Och, det kan slå in då det ser favoritbetonat ut.

Den akuta blödningen är stoppad, spelet på travet visade tio procent minus vid halvårsskiftet jämfört med i fjol men den tredje kvartalsrapporten visade nu ”bara” sju procent, så vid årsskiftet rör det sig kanske bara om fyra till fem procent.
Totalt sett visade ATG en tillväxt på 12,5 procent, så livet leker ändå för oss som håller på med trav.
Nåja, nu över till ”Valla”.

Trav av toppklass i november

V75-finaler av högsta klass, vintermeetinget på Vincennes i Paris har inletts och nästa helg är det Breeder´s Crown-finaler på Eskilstuna med V75 både lördag och söndag.
Visst, vi är inne i november men travet fortsätter att leverera på hög nivå.
Stoeliten med fantastiska Mellby Free, Timo Nurmos slagskepp Une Etoile Gar och Petri Puros segerrika Cash Crowe är en riktig godbit i V75. 
Jag fegade ut och streckade alla tre, även om Björn Goops Mellby Free är min stora favorit. Fast galoppen senast är oroväckande. Ett olycksfall – eller så är det något annat …

En kvintett streckas i Guld

I denna omgång i fjol vann Nadal finalen i Guld och Milliondollarrhyme finalen i Brons – och nu möts de i en öppen Guld-final.
Visst, båda är givna streck. Ja, Millliondollarrhyme är min tipsetta efter insatsen i SM där han lekande lätt speedade hem segern från köposition. 
Fredrik Larssons stjärna har startat tre gånger från spår elva med tre segrar som följd. Den 5-årige Ready Cash-sonen har en mäktig slutspurt och kommer han bara i slagläge får de andra det tufft.
Nu streckar jag fem ekipage, där Global Trustworthy kan bli svårfångad vid ledning. Milligan´s School med Carl-Johan Jepson känns också het medan Elian Web är loppets rysare.

Ural omgångens bästa spikförslag

Ural är omgångens bank, Fossens Wally är en chansspik. Ja, jag hoppas att båda vinner – Ural från spets och Fossens Wally via en mäktig 700-metersspurt ute i spåren.
Ural är en 50-procentare, Fossens Wally kring 30 och det är helt okey för mig. De rensar inte så mycket vid seger, men det är alltid givande om du sätter spikarna i de inledande loppen då många brukar gardera extra där eftersom de inte vill spricka så tidigt.

Han dricker inte när vi reser

Cobbys Olifant vann V75 på Jägersro efter en stark insats. Han är bra på alla vis, undantaget en sak; han dricker inte när vi är ute och reser. Vi har testat det mesta, allt ifrån att ta med oss vatten hemifrån till att ”krydda” vattnet med godsaker som äpplen. Han mumsar i sig äpplena men dricker inte.
Så, finns det någon som läser detta som kan ge mig ett tips på hur jag ska få Cobbys Olifant att dricka vatten när vi tävlar på andra banor än Jägersro och Halmstad?

Mina tankar om V75-loppen

V75-1: 3 Ural spetsvann senast då 6-åring efter Jaded tog sin sjunde V75-seger, då med skor på. Nu blir det barfota runt om, troligen ledning och i den positionen blir han svårslagen. Ja, jag tvekar inte utan singelstreckar.

V75-2: 3 Fossens Wally imponerade senast och hon kan nu ta sin tredje raka seger. Nu finns det två orosmoment, dels att hon är osäker i voltstart, dels att 1 Velegance kan spetsa och därmed bli ett starkt favorithot. Nu tror jag att Magnus Jakobsson tar en saftey-start, hamnar i andra eller tredje utvändigt och sedan attackerar på bortre sista långsidan – och då kommer det att gå undan. Ja, jag spikar 4-åringen.

V75-3: 3 Mellby Free har imponerat stort och tjänat närmare 7,3 miljoner på 21 starter, men det är lite oroande att hon tog till en galopp under attack i Sto-SM så jag garderar med 6 Un Etoile Gar och 8 Cash Crowe. Heltäckt.

V75-4: 6 Le Crack Sox var jag tvåa med i V75 på Årjäng och han är given tipsetta här och spik på lilla systemet. På det stora streckar jag en sextett där 3 Valnes Ior med Rickard Svanstedt är rysarekipaget.

V75-5: 5 Macelleria står inför en tuff uppgift men kommer han till ledning kan det gå vägen. 11 Win B Hill visade goda fartresurser senast och det lär bli ett offensivt upplägg. 9 Deede Star har övertygat på slutet och 6 Illuminati är stark och gynnas av hårt tempo.

V75-6: 5 Staro McMillan har kapacitet att trava kring 1.11 över distansen och han kan bli svårfångad vid ledning. Segermaskinen 12 Giant Shadow har imponerat och han har vunnit förr från tuffa utgångslägen.

V75-7: 11 Milliondollarrhyme skrällvann i fjol från just spår 11 i motsvarande V75-omgång. Ja, han har aldrig förlorat från spår 11 de tre gånger han haft det spåret. 2 Global Trustworthy kan leda länge. Fem streck där 6 Elian Web är rysaren.

Mitt V75-förslag till Solvalla

V75-1: 3 Ural. Res: 5-1. 
V75-2: 3 Fossens Wally. Res: 1-5.
V75-3: 3, 6, 8. Res: 2-1.
V75-4: 1, 3, 4, 6, 10, 11. Res: 9-5.
V75-5: 5, 6, 9, 11. Res: 1-2.
V75-6: 4, 5, 6, 12. Res: 3-2.
V75-7: 2, 5, 6, 9, 11. Res: 3-1.
Systemet är på 1440 rader och kostar 720 kronor. Om man också singelstreckar nr 6 Le Crack Sox i avdelning 4 blir det systemet på 240 rader och det kostar då 120 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com