Zarenne Fas bästa spikförslaget

V75 på Oslo-ovalen Bjerke kan bli en rolig och lönsam norgehistoria för Halmstads Johan Untersteiner och Jerry Riordan. Ja, hetaste vinnarkandidaten har Jerry i 4-årige Zarenne Fas – omgångens i särklass bästa spikförslag.

Jerry Riordan fick sonen till Varenne i träning i somras och på fem starter har det blivit drygt en miljon kronor.

Han var grym i debuten för Jerry som trea på 1.10,7 över 1640a, ett lopp som spetsvanns av Missle Hill och där Evulate var tvåa.

Än värre var Zarenne Fas senast i Hamburg i en överlägsen seger i Grosser Preis von Deutschland.

Givetvis spikar jag den här klassklättraren i Axel Jensens Minneslopp för 4-åringar med 300.000 norska kronor till segraren.

Jerry Riordan har även med Zabul Fi och Classichap, en häst som jag skrällvann med till drygt 53 i odds i V75 på Jägersro i juli. Visst, de är bara rysare här men givna i klungstriden bakom stallkamraten.

Maggie Cash given tipsetta

Maggie Cash vann V75 på Åby i oktober och nu kan det bli en ny fullträff i V75 för Riordans 4-åring. Hon är given tipsetta för mig.

Johan Untersteiner då? Ja, Dizzy River i V75-inledningen och Pastore Bob i ett tunt Guld-race är hans främsta segerkandidater.

Med tur och skicklighet kan det bli en dubbel, så bra är hans hästar. Och, bäst segerchans har enligt Johan Dizzy River – ja, han kan vinna även den tunga vägen.

Johan har också Marcello Wibb och Derby-deltagaren Roofie med i Axel Jensens Minneslopp men att de ska kunna utmana Zarenne Fas från sina svåra utgångslägen är inte troligt. Dock varnar Johan för Roofie om det skulle bli ett krävande underlag.

Muscle Lane spännande chansspik

Förutom Zarenne Fas spikar jag också Muscle Lane, en Steen Juul-talang som jag kört och vunnit med i Köpenhamn och varit tvåa med på Solvalla.

Han är snabb ut men galopperade senast när han var på väg till spets, då barfota. Nu blir det nog skor på.

Och, jag utgår från att körande Ken Ecces taktik är ledning runt om.

Ett riktigt uselt program

Jag har inget emot att V75 arrangeras på Bjerke men jag är förvånad över den slapphet som ATG/ST sköter just den här delen.

Ja, bara V75-programmet är en katastrof. Direkt när du öppnar programmet så har du på sidan tre en helsida där rubriken är ”Voltstart i Norge – så fungerar det”.

Informativt? Visst, men inget av de tolv lopp denna V75-dag på Bjerke har voltstart utan det är autostart rakt igenom, till och med i kallblodsloppet med 15 startande ekipage.

Hur kan man då göra så här? Det enkla svaret måste vara att de inte besvärat sig att titta på propositionerna – utan vi kör som vanligt, det brukar ju vara voltstart i Norge …

Och, vi bjuds på den svenska V75-championligan för kuskar och tränare men var finns den statistiken för de norska tränarna och kuskarna? Ingenstans.

Snacka om total nonchalans när det gäller att bygga upp ett intressant travprogram för alla som spelar på V75.

Ja, det är amatörmässigt gjort.

Över hur lång tid sträcker sig en arbetsdag?

Svensk Travsport (travsport.se) har fått en ny modern sajt. Där kan du ställa frågor till svensk Travsports forum och målet för dem är att besvara inkomna frågor inom en arbetsdag. En bekant till mig frågade i måndags var han kunde finna propositionerna och program till V75 på Bjerke. Han har inte fått något svar än …

Förvånad? Nja, det gäller ju att tolka vad som menas med en arbetsdag hos Svensk Travsport – det är inte alls säkert att det är som din och min tolkning …

I övrigt; tack för alla tips jag fått på frågan hur jag ska få Cobbys Olifant att dricka vatten när han är på resande fot. Ja, det kom till och med förslag från England. Jag kommer att återkomma om något förslag fick Cobbys Olifant att börja dricka vatten när vi är ute och reser. Spännande.

Mina tankar om V75-loppen

V75-1: 6 Dizzy River var framgångsrik i fjol vid den här tiden och 8-åringen har varit lika bra i år. Han är bäst barfota, så prognosen om regn och rusk är därför negativt. 12 Minnestads el Paso är stark och rejäl, en given utmanare trots spåret. Fem streck där 1 Thunder Peak är rysaren.

V75-2: 2 Iggy BR är en 3-åring som det lyser stjärnglans om och han spikas på mitt lilla system men på det stora streckas en sextett. 6 A Deal is a Deal är stark, så distansen är ett plus och en V75-seger för Erik Berglund skulle nog sitta skönt.

V75-3: 1 Gigant Invalley och 7 Pastore Bob i en spännande spetsstrid där den av de två som tar ledningen nog blir svårslagen. Jag streckar givetvis båda i ett tunt Guld-race.

V75-4: 2 Maggie Cash är en Jerry Riordan-häst som vann V75 på Åby via open stretch. Hon satt sedan fast när jag vann i V75 med Cobbys Olifant och senast avslutade hon starkt i ett taktiklopp. 5 Dream Girl är en given utmanare och skulle hon spetsa kan det bli seger. 4 Princess Corner har tio segrar på 20 lopp och jag blir inte ett dugg förvånad om hon vinner till ett hyggligt odds.

V75-5: 1 Muscle Lane har jag vunnit med i Köpenhamn och varit tvåa med på Solvalla, så det är en riktigt bra 5-åring som Steen Juul har. Ken Ecce är en skicklig kusk, så blir det spets kan det räcka hela vägen. Ja, jag chansspikar i ett annars öppet lopp.

V75-6: 4 Zarenne Fas är en klassklättrare i händerna på Jerry Riordan och Rikard N Skoglund. På fem starter har det blivit drygt en miljon in och den 4-årige Varenne-sonen är utan tvekan omgångens bank.

V75-7: 1 Red Bar och 4 Lord Flax känns som de främsta och då jag är inne på att Red Bar spetsar får han segertipset. Bakspårshästarna 9 Hakon von Haithabu, 10 SMK Silvousplait och 11 UR Amazing gynnas av hårt tempo i täten.

Mitt V75-systemförslag till Bjerke

V75-1: 1, 3, 5, 6, 10, 12. Res: 9-7.

V75-2: 2, 3, 6, 7, 8, 10. Res: 12-1.

V75-3: 1, 7. Res: 12-5.

V75-4: 2, 4, 5. Res: 6-11.

V75-5: 1 Muscle Lane. Res: 4-11.

V75-6: 4 Zarenne Fas. Res: 7-2.

V75-7: 1. 4 9, 10, 11. Res: 5-3.

Systemet är på 1080 rader och kostar 540 kronor. Om man också singelstreckar nr 2 Iggy BR i avdelning 2 blir det systemet på 180 rader och det kostar då 90 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com