Global Trustworthy bästa spiken

Hela 1,4 miljoner kronor är segern värd i 2-åringarnas klassiska fight denna V75-jackpot-omgång på Jägersro. Ja, det är grymt mycket pengar men bara början på ännu mer för vinnaren.

Jag har tittat lite på de senaste årens vinnare av Svensk Uppfödningslöpning där Svante Båth har tre raka tränarsegrar.
Coin Perdu vann 2016 och segerchecken var då som nu på 1,4 miljoner. Nu är Coin Perdu upp i drygt 5,1 miljoner.
Global Welcome segrade 2017 och han har nu 4,8 miljoner på kontot.
Bythebook och Sten O Janssons Belker delade på segern i fjol och de har till dags dato sprungit in 2,8 respektive 2,6 miljoner.
I klartext; vinnarna bär absolut sina pengar de tjänat som 2-åringar.
Och, jag tycker att vi i Sverige matchar våra 2-åringar på ett vettigt och bra sätt. Däremot kan den långa 3-åringssäsongen vara väl tuff för många av våra hästar.

Båths fantastiska segersvit

Svante Båth kan ta sin fjärde raka seger som tränare genom Armani Degato och givetvis har jag streckat Raja Mirchi-sonen. Min tipsetta är dock Daniel Wäjerstens Global Badman.
Jag körde Revelation till en andraplats i försöket. Ja, Per Nordströms Readly Express-son var bra och är en rysare i finalen. Fire Piston avslutade snabbt senast och är liksom 10 Karl May Boko tänkbara vinnare.

40 miljoner i 7-rättspotten

Efter den icke alltför svårlösta V75-omgången på Bjerke ligger det nu 40 miljoner kronor i 7-rättspotten, fast det skulle förvåna om det blev en ensam vinnare med sju rätt.
Jag har valt att singelstrecka Campo Bahia och Global Trustworthy, precis som mina medtävlare Svante Båth, Kenneth Haugstad och Jörgen Westholm gjort i Guidens tävling.
Jag är mer säker på att Global Trustworthy vinner än Campo Bahia och skulle helst vilja gardera Lugauers stjärna med Johan Untersteiners Guzz Mearas – fast då blir ju systemet alldeles för stort och därmed för dyrt.
Hur det går i Guidens tävling? Jo, jag leder men än återstår mycket innan slutsegraren ska koras.
I övrigt; Jägersro bjuder på sol, åtta plusgrader och lite blåsigt på lördag. Tack!

Mina tankar om V75-loppen

Avd 1: 9 Campo Bahia är en undantagshäst men han har inte startat på närmare tre månader, står dessutom med 20 meters tillägg på några bra 3-åringar och dessutom är det voltstart – trots detta väljer jag att singelstrecka Conrads Lugauers stjärna. Rätt eller fel? Ja, kring 16.25 vet vi svaret.

Avd 2: 1 Bordeaux Doc spikas i Guiden och Ronden men jag väljer att gardera. Bara en seger på 16 lopp och direkt dålig senast är inga plusfaktorer. Peter Untersteiners duo 9 Tiger Face och 10 Pere Ubu liksom Robert Berghs 11 Imagine Boko är tre starka utmanare. Skrällhästar är 6 Fireman Am och 12 Ottens Filiosof.

Avd 3: 6 Franklin Face från springspår med Erik Adielsson lär betyda spets och även om hästen tagit sina tre senaste segrar över kort fixar han lång distans enligt tränaren. 4 Eclipse Am, 7 Tyson Dimanche och Velasquez Gar är givna utmanare.

Avd 4: 2 Global Badman har svarat för starka insatser och kan vinna till och med från dödens. 1 Armani Degato är snabb ut och kan bli svårfångad vid spets. Fem streck mest för att det är orutinerade 2-åringar.

Avd 5: 6 Man at Work känns som loppets mest kapabla häst men det finns bra sprinters emot, främst då Deep Pockets men också Chapuy. En rysare är 1 Hierro Boko, den som står bäst inne i loppet sett till pengar. Han kan få en bra resa.

Avd 6: 5 Global Trustworthy har vunnit två Guld-finaler från ledning mot 5-stjärnigt motstånd. Han är nu nerstruken ett spår vilket är klart positivt. Jorma kör för spets och jag är inne på att Erik gärna tar rygg med startsnabbe Angel of Attack. Ja, jag spikar.

Avd 7: 8 Esprit Sisu är stark så distansen är ett plus, däremot är spåret minus. Han är dock snabb ut så det lär bli ett offensivt upplägg. 3 Martin de Bos är klart på ”g” och har nu ett bra läge. Fyra streck här.

Mitt systemförslag till V75

V75-1: 9 Campo Bahia. Res: 2-1.
V75-2: 1, 6, 9, 10, 11, 12. Res: 4-3.
V75-3: 4, 6, 7, 8. Res: 5-2.
V75-4: 1, 2, 3, 4, 10. Res: 9-5.
V75-5: 1, 2, 4, 6. Res: 5-11.
V75-6: 5 Global Trustworthy. Res: 6-10.
V75-7: 3, 5, 7, 8. Res: 6-10.
Systemet är på 1920 rader och kostar 960 kronor. Om man också singelstreckar 2 Global Badman i avdelning 4 blir det systemet på 384 rader och det kostar då 192 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com