Martin de Bos bästa spiken

Ösregn på fredag över Göteborgs-regionen men sol på lördag, så Åbys banoval kommer att vara perfekt. Bra yttre förutsättningar och skotvång – ja, det blir en V75-omgång med lika förutsättningar för alla. Rättvist? Absolut.

Solvallas banunderlag i onsdagens V86:a var inte bra. Banmästaren och hans personal fick, tycker jag, oförtjänt mycket kritik, inte då minst på nätet.
De gjorde sitt bästa, men mot tjällossning och vädrets makter var de utan chans då en del av banan på Solvalla ligger på sjöbotten och på andra ställen på berg.
Det som hände i onsdags kommer att hända igen när väderleken skiftar som den gör vid den här årstiden.

Inleder V75 med ett singelstreck

Det är alltid tufft att inleda omgången med en V75-spik, men jag är inne på att Martin de Bos med Peter Ingves bara är bäst i detta Silver-race.
Skor på är inga problem, däremot kan läget med spår ett ställa till det. Nu visade Petri Puros 5-åring senast att han kan öppna snabbt bakom bilen och han är säkert också hyggligt snabb ut i voltstart. Dessutom styr Ingves volten och han är skicklig på det.
Och, skulle det häxa finns det ju dubbla open stretch på Åby. Ja, jag tror att det blir som i fjol i december, alltså att Martin de Bos vinner V75-försöket på Åby.
Mitt andra singelstreck är Peter Untersteiners Stonewashd Diamant.
Det är något lite av en chansning då hon möter Miss Sober och Wild Love, två ston av hög klass. Jag tror dock att Peter kör för spets och i den positionen kan Stonewashd Diamant ta tredje raka segern.
Och, hon vann motsvarande race i fjol och är alltså titelförsvarare.

Jag kan kanske skrälla i V75-2

Lägesmissgynnade Hurrican River har kapacitet att vinna om det skulle bli mycket hårt tempo i täten, så jag hoppas på en tuff spetsstrid och att första varvet travas i 1.12-tempo.Han har visat att han kan avsluta vasst som när vi var tvåa i mål i V75 på Axevalla men diskades för en incident i sista kurvan. Ja, det skulle sitta skönt att få revansch här.
Jag kör också Digger Lord i V75-1. Han har en seger på 21 starter men ändå sprungit in 339.902 kronor i år, vilket är femte mest av de tolv hästarna i denna Silverdivision.
Det plus sex andraplatser gör att jag kör för en platschans, ja med tur kan vi kanske bli trea men realistiskt är en mindre slant.

Ni måste kolla in Bergströms segerjubel

I övrigt; jag vann med Champion Melon i tisdags på Jägersro, det från spets och till ett hyggligt bra odds. Segerchecken var på 60.000 kronor – eller som ägaren och tränaren Ulf Bergström uttryckte det: ”60 bananer rätt in på kontot”.
Ni kan kolla segerintervjun på twitter.com/vinnmedoss/status/1202151401406775296
Ja, den är häftig och riktigt bra reklam för svensk travsport.

Mina tankar om V75-loppen på Åby.

V75-1:1 Martin de Bos med Peter Ingves är ett starkt ekipage, formen är god, läget är bra och i fjol under december blev det segrar i V75-försök och final så skor på är inga problem. Med tanke på att det är dubbla open stretch på Åby och att Peter är småfräck i sina styrningar är risken att inte få fritt slagläge minimal. Spik.

V75-2:2 El Gumpert är vinnardraget i detta vidöppna lopp. Han är hygglig ut men kan knappast vara med i startrusningen fast Timo Nurmos segerrika 4-åring kan plocka ner allt motstånd till slut. Spik på lilla systemet men åtta på stora.

V75-3:11 Västerbo Lexington har ett oddshöjande läge men Robert Bergh lär inte vila på hanen med den här allt bättre 3-åringen utan det lär bli offensiva takter om tempot blir lågt. 1 Upstate Face och 3 Take the A.Train är tuffast emot och 10 Gaya de Pervenche är rysaren.

V75-4:1 Pine Muscle mot 11 Dragan Starfly, en Goop-häst mot en Bergh-häst. Båda är distansgynnade. Pine Muscle med Kihlström spikas i Ronden medan Guiden spikar Bergh-ekipaget. Jag kör diplomat-stuket, alltså tar inte ställning utan streckar båda.

V75-5:4 Stonewashd Diamant har god vinstchans, då jag är inne på att Peter Untersteiner kör för spets och att Robert Bergh släpper ledningen med 1 Miss Sober. ”Robban” vet att 12 Wild Love måste köras offensivt, förmodligen till dödens – och om två träter är det hans chans att vinna med Miss Sober. Fast jag tror att Stonewashd Diamant är för bra
och spikar därför.

V75-6:8 Slide So Easy var tvåa i VM och nu är det betydligt enklare. Han garderas dock med en kvartett då spåret kan ställa till det.

V75-7:8 Night Brodde var bara bäst senast och Lugauer kör offensivt nu när ekipaget är nerstruken ett spår. Ja, det kan bi ledning efter 300 meter. 9 Man at Work kan avsluta vasst. 3 MT Mighty Winner räknas också, en av tre Peter Untersteinerhästar i loppet och enligt Peter den som är bäst för dagen.

Här mitt systemförslag till V75 på Åby

V75-1: 1 Martin de Bos. Res: 3-6.
V75-2: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 9, 12. Res: 10-8.
V75-3: 1, 3, 10, 11. Res: 5-7.
V75-4: 1, 11. Res: 3-5.
V75-5: 4 Stonewashd Diamant. Res: 12-1.
V75-6: 1, 3, 5, 8, 9. Res: 7-10.
V75-7: 3, 8, 9. Res: 10-2.
Systemet är på 960 rader och kostar 480 kronor. Om man också singelstreckar nr 2 El Gumpert i avdelning 2 blir det systemet på 120 rader och det kostar då 60 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com