Global Trustworthy bästa spiken

Snöblandat regn, risk för besvärligt banunderlag och varning för skrällomgång på Bergsåker. Ja, både banpersonalen och ni V75-lirare har det tufft i dessa tider.

Annat är det med Jorma Kontio, 66, som i torsdags vann i Örebro med Ajlajk och därmed tog sin 11.000:e seger i karriären.
Jorma kan allt, han är allround, har körhänder av världsklass och han kan den svåra konsten att köra offensivt men ändå se till att hästarna har krafter kvar till slut. Ja, han är grym i sulkyn, trevlig och ödmjuk.

Upplagt för skrällar på slutet

På papperet ser inte Bergsåkers V75:a direkt svår ut, men banunderlaget kan ställa till det denna lördag.
I de avslutande V75-loppen finns starka favoriter som Dixie Brick respektive Hawk Cliff – men det kan skrälla rejält i dessa lopp.
I V75-6 ska 14 ston ut över medeldistans, det från tre startfållor.
Dixie Brick har bakspår på 2180-fållan, dessutom innerspåret – så frågan är när hon kommer ut i slagläge.
Fyra ston står start, däribland danskan Belle Reine. Hon tog fem segrar på tio starter i min regi, såldes sedan till hästägare hos Nurmos, gjorde två starter och vann ett innan hon såldes vidare till Oscar Berglund.
Hon debuterar nu i hans regi, har testat brodd och körs av framgångsrika Emilia Leo. Ekipaget är bara 15-procentare på strecken.

Hawk Cliff jagar en V75 –fullträff

Hawk Cliff är favorit trots bakspår över 1640, men så har också 7-åringen övertygat i två lopp efter fem månaders tävlingsvila.
Han har startat sju gånger över 1640 med facit 2-2-1-2-0-1-5, där de två senaste andraplatserna är i V75.
Jag garderar med en trio, då Hawk Cliff möter tuffare motstånd än senast. Ja, mest skoj för min del vore om Weekend Fun skrällvinner. Han är en 6-procentare men han är härdad i V75 och i fjol var han tvåa på Bergsåker i Silverloppet då. Och, han har vunnit i V75.
I övrigt; både Kihlström och Lugauer begick lite fel i sista V75-loppet på Åby, men domarna dömde helt rätt. Och, snacket om en krokig open stretch-linje spelat roll är bara löjligt.

Här är mina tankar om V75-loppen

V75-1: 10 Deede Star är med rätt hårt betrodd och med flera startsnabba kan det bli tufft tempo vilket gynnar Timo Nurmos 4-åring. Han spikas på lilla med det blir sex streck på det stora. 1 Empire Garbo är rysaren då Erik Adielsson styr volten och därmed kan fixa en bra position direkt, kanske ledning.

V75-2: 4 Cyrano de B har visat fina takter i Per Lennartssons regi och om det blir ledning i ett tidigt skede blir ekipaget svårfångat. 6 Odds Indicator imponerade på mig vid segern senast på Solvalla. Oj så bra han var. 2 Solitary Champ kan avsluta vasst.

V75-3: 3 Global Trustworthy var V75-femma senast från spets, men han var inte stort slagen av den som var tvåa och får godkänt med tanke på det tryck han fick mitt i loppet. Här lär han få vara i fred i spets, ja kanske låser Zenit Brick och Mika Forss loppet genom att välja dödens på stallkamraten.

V75-4: 10 Lome Brage lär inte få problem med innerspåret på tillägg då han är snabb ut, så läget är bättre än det ser ut. Jag är inne på 12-åringen bara vinner och därmed tar sin första seger på Bergsåker. Ja, jag spikar.

V75-5: 12 Indra’s Secret mötte jag senast och jag valde ett offensivt upplägg med Mulligan men vi var utan chans då Robert Bergh lämnade fältet i sista kurvan med sin 5-åriga Love You-dotter. Lång distans är plus. 6 Vine Vision och 8 Andre Agassi utmanar.

V75-6:12 Dixie Brick nu klar favorit sedan Dusktodawn Sisu inte startar på grund av en sårskada. Hon har dock ett tufft läge, så 4 Belle Reine, 6 Bear Bahareh och 7 Hunkydory Degato är givna garderingsstreck för mig.

V75-7: 2 Hazard Boko är mitt drag före favoriten 10 Hawk Cliff, kanske mest för att det är 1640 meter och att Per Lennartsson 5-åring lär få en behagligare resa. Loppets rysare är 9 Weekend Fun.

Mitt systemförslag till V75 på Bergsåker

V75-1: 1, 3, 4, 5, 6, 10. Res: 2-9.
V75-2: 2, 4, 6. Res: 7-12.
V75-3: 3 Global Trustworthy. Res: 9-8.
V75-4: 10 Lome Brage. Res: 4-13.
V75-5: 6, 8, 12. Res: 10-7.
V75-6: 4, 6, 7, 12. Res: 15-13.
V75-7: 1, 2, 9, 10. Res: 4-7.
Systemet är på 864 rader och kostar 432 kronor. Om man också singelstreckar nr 10 Deede Star i avdelning 1 blir det systemet på 144 rader och det kostar då 72 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com