V75-analys Mantorp 23/12

Hej kära läsare!

Oavsett du är travfantast, eller bara någon som söker ett litet avbrott i julstöket, så jag glad att du hittat hit. Den här V75-omgången markerar inledningen på ”Winter Burst”, alltså ATG:s jackpottfest i slutet av året där 8 V75-omgångar klämts in under 9 dagar. Det hela avslutas med en multijackpott på Axevalla. Men nog om det, jag ska nu guidea dig genom de 7 loppen på Mantorp nedan. Analysen är skriven av mig, Albin, som grundat Travcash. Det var ett tag sedan jag skrev en analys för sidan och det ska bli väldigt roligt att försöka hjälpa er på traven att vinna lite trevliga julklappspengar.

V75-1

I den inledande avdelingen rör det sig om sprinterdistans med autostart. På förhand är loppet jämnspelat.

⭐️9 Deede Star är knapp favorit på runt 23%. Det tycker jag är en smula snålt faktiskt. Senast såg hästen inte alls rolig ut, men samtidigt var det vanlig vagn och dessutom en knepig bana. Gången innan, på Örebro, såg han fin ut. Visserligen hann han inte fram, men vem gör det på Örebro? Jag har inte lyckats jaga fatt på information om biken åker på igen, men det förutsätter jag att den gör. Jag tror han fäller många på banan, bara han får fäste och inte hamnar för illa till från start. I brist på bättre alternativ är detta min bästa spik för dagen.

10 Copaca Banana är betrodd där bakom och det förstår jag. Hästen trivs den här årstiden med skotvånget. Dessutom är det paraddistansen som gäller för dagen. Men jag tycker att hästen är som allra bäst när han får använda startsnabbheten och bita ifrån sig från ledningen. Han går absolut bra bakifrån också, och ska med på loppen. Men det känns rimligt att spelarkåren rankar Deede Star före när Copaca Banan inte får utnyttja startsnabbheten.

6 Yankee Boy är spetsbudet och tidig.

2 Joe Martini är rätt hårt betrodd. Det är försteåligt, hästen är stark och har varit med där framme de flesta starterna i år. Däremot har segrarna uteblivit och det tycker jag är oroväckande. Hur är det med inställningen?

Skrälbuden i loppen är 11 Grinnebys Orion och 12 Liam Dana som båda kan avsluta visslande. Risken är dock stor att det blir för långt fram.

Rank: 9-10-6-2-11-12

V75-2

Många spikar i detta långlopp, men jag låser på tre.

5 Juan är mycket favorit. Efter senaste loppet är det inte så konstigt. Hästen var helt enkelt suverän och visade att skor inte är några problem. Samtidigt tycker jag att han är något mer entaktad än vanligt med skobalansen och därför tror jag att den något knappare distansen den här gången kan ställa till det en smula. Risken är dessutom överhängande att han får göra mycket själv. Jag streckar men avråder från spiken på de här procenten.

8 Reverend Wine är mitt andra streck. Hästen blev för pigg från början senast men såg fin ut. Hästen är sparsamt startad, alltid fin och trivs suveränt med skor och årstid. Fortsätter utvecklas och jag tror att han kommer tjäna fina pengar i vinter. Läget är sådär, men samtidigt är det bara tio hästar i fältet. Speedar ner många till slut, men kan också köras från början om man hellre vill det.

9 Pacific Face kunde helt enkelt inte springa snabbare senast, men var knappast tom. Hästen är entaktad och distansen passar bättre den här gången. Kommer hålla farten fint.

Rank: 10-13-8-3-11-2-4-5-9-7-6-12-1

V75-3

Ett toköppet lopp över två volter, 2140 resp. 2160 meter. Här finns mycket spelvärde för den som gräver.

❄️3 Sobel Nils tog en ”bluffseger” från spets senast. Är favorit här, men jag är inte överdrivet imponerad. Hästen är såhär på söndagskvällen favorit och det finns bra möjligheter att gräva fram vinnare längre ner i listan.

7 Made Of Stars har inlett karriären lovande och aldrig missat topp 3. Senast fastnade man i ledarryggen med en del sparat och jag tycker det känns som en valack som utvecklas väldigt snabbt. Jag tror han gör sitt bästa lopp i karriären och dessutom är läget smaskigt, kan det bli spets månne? Räcker långt oavsett.

9 Cambria tycker jag är spännande att ta upp. Har härdats på V75 ett tag nu och sällan gjort bort sig. Fanns nog en smula kvar näst senast när han inkom som trea. Även senast tyckte jag att han var bra, och nu ska de prova biken igen. Jag tycker att det är enklare emot nu än på länge, dags för första V75-segern?

10 Nanny McPhee vill jag också nämna kort. Har nu tre lopp efter vila. Såg hygglig ut senast och jag tycker inte man ska ge upp på henne än. Högstanivån är för bra för detta gäng egentligen. Jag streckar till trevliga procent.

14 Bellmondo fick ett ”skitlopp” senast i tredjespår. Rykande spurt med bättre resa?

Rank: 7-10-9-8-1-3-14-2

V75-4

Vi rör oss vidare till ett ytterligare voltstartslopp med två volter över 2140 resp. 2160 meter.

1 Eye In The Sky har vunnit 5 av 8 i år, och det har jag svårt att skoja bort eller ens tona ned. Det är uppenbart att det är en tävlingshäst för högre klasser och favoritskapet känns befogat. Och läget kan man knappast klaga på heller. Jag tänker gardera med ett par roliga motbud. Inte för den här favoriten känns kall, men några hästar är för spännande för att motstå…

2 Mister Donald är bra för klassen. Kanske hoppades man på lite mer senast, men jag hoppas på bättre lycka den här gången. Trots allt avslutade man 1.10,8 sista 800 och det räcker en bra bit i den här typen av gäng.

6 Leon Zon har alltid lovat mycket men strulat. Återkom nu senast efter frånvaro ett par månader och såg smällfin ut. Blommar ut den här vintern? Lär vara i ordning nu för att glänsa inför hemmapubliken.

På 9 Devs Dragon utrustas återigen med svensk bike och ska tas på allvar.

Skällbudet är 7 Racing Ribb som kommer vara långt framme felfri, samt 10 Powerful Teemer som utvecklats i ny regi.

Rank: 1-6-2-9-4-7-10

V75-5

Ett trevligt sprinterlopp över autostart med många utländska uppfödningar.

❗️6 Zaira Del Ronco gjort ett läskigt bra lopp senast och måste få spela förstafiol på min ranking. Hon vann då med 7 längder och såg okörd ut före Aura S.L som vann på V75 så sent som i lördags. Fortsätter hon så här, då kommer man få en rolig vinter med henne.

9 Volare Gar gör spännande debut på svensk mark. Har vunnit det mesta han ställt upp i detta år och kommer säkert tjäna fina pengar här.

3 Payet D.E vann på ett övertygande sätt senast men jag sätter ett litet frågetecken för distansen. Dessa tre kan man prova som lås om man vill gå lite kortare.

För skrälletaren vill jag lyfta fram 5 Guilty Pleasure som avslutade visslande senast och 7 Enge Kevin som ska provas med bike.

Rank: 6-3-9-12-5-7

V75-6

Ett stolopp över två volter där jag provar ett lås med en häst från vardera volt.

3 Inez Alki har visat sig vara ett trevligt tillskott i Hans Crebas stall. Hon har gått bra bakifrån två gånger i rad nu. Den här gången har jag lite feeling för att Hans Crebas kan tänkas försöka i ledningen och det känns väldigt spännande.

15 Dixie Brick står för klassen i fältet och såg fin ut när hon taktade ur senast. Det kan bli snabb revansch, och i den här typen av klass tål hon att runda alla i tredjespår.

Skrälletaren noterar att den startsnabba hemmahästen 2 Othella Marke såg fin ut senast på tung bana och att 4 Luna Brodda hade krafter kvar senast.

Rank: 15-3

V75-7

Ett spännande stolopp och även här tycker jag mig ha hittat ett vettigt tvåhästarslås, alternativt en kompletterande spik.

8 Vichy Grif är snabb som en vessla från start och har haft turen att ha blivit nedstruken ett hack. Jag räknar med att man sätter full spätta mot ledningen och troligen spårar runt om.

9 Vikens Fingerprint är dock svår att släppa. Två otroligt övertygande segrar på slutet och jag måste säga att det känns som hon tagit ett par steg här under vintern. Svår att spela utan och den som har råd tar båda.

Den som söker skräll här bör överväga 7 Keycard som avslutat fint flera gånger i rad och står ”på tur”.

Rank: 8-9

⭐️Omgångens bästa spik:

9 Deede Star (V75-1) såg inte alls rolig ut senast, men samtidigt var det vanlig vagn och dessutom en knepig bana. Gången innan, på Örebro, såg han fin ut. Visserligen hann han inte fram, men vem gör det på Örebro? Jag har inte lyckats jaga fatt på information om biken åker på igen, men det förutsätter jag att den gör. Jag tror han fäller många på banan, bara han får fäste och inte hamnar för illa till från start. I brist på bättre alternativ är detta min bästa spik för dagen.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com