Martin de Bos bästa V75-spiken

V75-året 2020 inleds på min hemmabana Jägersro och jag spikar den tyska gästen Volare Gar och Petri Puros Martin de Bos. Tufft? Nja, det är två riktigt bra hästar som körs av skickliga kuskar.

Meningen var också att Torbjörn Jansson skulle köra på Jägersro men han drabbades av en hjärtinfarkt på nyårsafton och fördes med ambulans till Akademiska sjukhuset i Uppsala.
Jag känner Torbjörn väl då vi bland annat jagat tillsammans i 15 till 20 år, så det blev ett telefonsamtal till honom i torsdags. Och, han lät som vanligt, berättade att han mådde väl efter omständigheterna och att sprängningen var lyckosam.
Torbjörn är en fighter, så det lär väl inte dröja många månader förrän han är fit for fight som catch driver.
Han skulle ha kört Maggie Cash, men nu blir det jag som sitter upp bakom det 5-åriga stoet, det för första gången. Hon är hyggligt betrodd som 16-procentare och det ska bli intressant att köra henne i detta öppna försök i Diamantstoet.

Slagit favoriten med OM Escobar

Stallet har OM Escobar till start, dessutom ska jag köra Tournado Dream och Turbilence Face – två klart mindre betrodda hästar.
OM Escobar är när detta skrivs en 3-procentare men han slog regelrätt favoriten och 52-procentaren Volare Gar i februari fjol på Jägersro. Mycket har dock hänt sedan dess, inte minst när det gäller Volare Gars utveckling. Han var ju riktigt bra senast vid segern på Mantorp på 1.11,7/1640a.
En given spik för mig.
Martin de Bos framgångsrik i V75

Mitt andra singelstreck är alltså Martin de Bos. Han har radat upp starka insatser i V75 och var senast trea i V75-finalen på Solvalla.
Då körde Mika Forss men nu är Peter Ingves tillbaka efter sitt julfirande i Finland. Visst, det blev åter ett bakspår men spår tio är bättre än elva och motståndet är inte lika tufft.
Jag har respekt för Harran Boko, men han kan bli väl het om han inte får ryggar att gå i. Ledningen är väl vikt åt Pastor Power, så frågan är väl vem om någon frälser Harran Boko …
I övrigt; ja, det känns skönt att helgerna är över.

Mina tankar om V75-loppen

V75-1: 5 Dusty Shadow är en bra dansk 5-åring och Jeppe Juel har säkert siktat på detta lopp. Klassen är inte så hög, dessutom är det bara tio ston till start. 8 Stella Newmen har ett oddshöjande läge, men hon är bra ut och Flemming har henne säkert i fint slag. Jag kör 7 Maggie Cash, en av de fem som jag väljer att strecka.
V75-2: 2 Volare Gar har radat upp starka insatser och från ett bra läge väljer jag att singelstrecka. Visst, 10 Mellby Guard är en svår motståndare och jag hoppas givetvis också på en bra placering med 3 OM Escobar.
V75-3: 7 Star Advisor Joli är snabb ut och målet är givetvis spets, vilket kan gå vägen då 8 Disco Volante har spåret utanför. 10 Jairo är en medgångshäst, så jag törs inte ta bort honom trots den svaga insatsen senast. 4 Zabul Fi är rysaren i detta klena Guld-fält.
V75-4: 11 Aura SL imponerade senast vid segern och hon spikas på det lilla systemet. Ja, hon är riktigt bra men voltstart är minus. På det stora streckar jag en sextett, där 14 Ivana Boko nog är den svåraste motståndaren. 12 Dancin in the Rain är rysaren i detta storace.
V75-5: 7 Önas Nougat var verkligen rejäl vid V75-spetssegern och det kan bli seger igen i ett av omgångens mest öppna lopp. 4 Panamera är stark, så hårt tempo är ett klart plus. 12 Velasquez Gar har radat upp starka insatser i V75 och är värd en seger, men läget är svårt.
V75-6: 9 Carlos Can verkar ha kommit tillbaka starkt efter skada och är mitt förstastreck. Stallkamraten 11 Shutupandscratchme V86-vann med Henriette Larsen och det kan bli seger igen. Fem streck.
V75-7: 10 Martin du Bos har hög kapacitet för klassen och är snart i Guld, där jag tror att framgångarna kommer att fortsätta. Han vann försök och final i fjol, har tagit tre V75-vinster och varit trea i finalen i år så det här är hans tid.

Mitt V75-systemförslag till Jägersro

V75-1: 3, 5, 6, 7, 8. Res: 9-1.
V75-2: 2 Volare Gar. Res: 10-3.
V75-3: 4, 7, 8, 10. Res: 3-5.
V75-4: 7, 9, 11, 12, 14, 15. Res: 6-5.
V75-5: 2, 3, 4, 7, 11, 12. Res: 5-6.
V75-6:3, 8, 9, 10, 11. Res: 2-12.
V75-7: 10 Martin du Bos. Res: 2-1.
Systemet är på 2880 rader och kostar 1440 kronor. Om man också singelstreckar nr 11 Aura SL i avdelning 4 blir det systemet på 480 rader och det kostar då 240 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com