V86 Åby/Solvalla 12/2-20

V86 på Åby och Solvalla den här kvällen och det är ingen lätt omgång vi bjuds på. Inte i mina ögon i alla fall, jag tycker det ser väldigt svårt ut. Framförallt på Solvalla där det känns som att det kan hända en hel del, hur konstigt det än låter. Kuskarna brukar ju köra kompis där, men ikväll tror jag att det kan smälla. På Åby tror jag att Carl Johan Jepson kan ha en riktigt rolig kväll då han har tre riktigt bra chanser. Här är mina tankar om kvällen…

Spikarna:

V86-39 Drönviktormolar

Man hajar ju till bara vid namnet, men det här är en riktigt bra häst. Fick en fin resa senast och var egentligen skyldig att vinna loppet, vilket han också gjorde. Avgjorde på ett snyggt sätt och såg helläcker ut. Ska kunna få en fin resa även ikväll och med hans vassa avslutning så tror jag det blir tredje raka segern för den femårige Ready Cash-sonen.

V86-411 Come Together

Stack till spets direkt i årsdebuten senast och fick bestämma som han ville. Gick undan med vad som behövdes och såg fin ut. Bästa hästen i fältet och trots bakspår på tillägg tror jag han visar vem som är bäst i den här klassen och bara kör över hela gänget.

V86-52 Zabul Fi

Hade ett rätt tungt fjolår men fick samtidigt inte riktigt visa vad han går för. Avslutade fjolåret med att bli bortkörd i Criterium Continentale på Vincennes. Mötte i och för sig bra hästar då, men Gubellini satt bara och sov nere i kön och gav aldrig hästen någon chans. Årsdebut nu och jag är inne på att han piper till ledningen direkt och sedan har Jepson ett delikat val; antingen köra i spets eller släppa och försöka avgöra via open stretch. Chanserna ökar förstås i ledningen, men jag tror han kan vinna från rygg ledaren också och chansspikar.

Missa inte!

V86-16 Valborg Marje

Gör årsdebut och har inte fått ett riktigt lopp på länge. Har dock hög kapacitet och kan blåsa ner alla till slut.

V86-28 UR Amazing

Kommer ut i nygammal regi och är i ganska bra form. Kan avsluta vasst och är inte helt golvad.

V86-612 Kiss Me Tooma

Formen är klart bättre än raden och nu är det äntligen rätt distans igen. Får dessutom BG i vagnen så det är mycket plus på den här hästen ikväll. Kan mycket väl skrälla till!

V86-7: 9 Jas

Är i bra dorm och kan få en fin resa här. Har en fin avslutning och är han bara med när det är 4-500 kvar kan han bråka med de andra.

V86-8: 8 The Lucky One

Blek senast och iskallt läge nu. Men han är rätt bra den här och skulle han hitta en bra rygg att hänga med länge i finns chansen till ett vasst upplopp och en storsmäll. Se upp!

Favoriter i fara:

V86-15 Bernts Ulrika

Var överlägsen senast men har andra förutsättningar ikväll. Har dels en klart sämre kusk nu än senast, samt att hon aldrig har vunnit över kvällens distans. Det har förresten de andra inte heller gjort, det är bara 4 Nouvelle Madelene som har en seger över lång distans. Det kan skrälla här…

V86-25 My Dream Art

Gör debut för Nurmos och då blir de automatiskt överstreckade. Visst, det är möjligt att han kommer ut och bara krossar det här gänget, men det kan också gå åt andra hållet. Inget att luta sig mot här….

V86-3: 5 Maestro Crowe

Han är rädd för startbilen, han är rädd för andra hästar och han har mött ganska beskedligt motstånd i sina starter. Låter det bra på en häst som blir jättefavorit? Nej, det gör ju inte det… Jag tror han får det tufft ikväll…

V86-47 Iron Creek

Brottas med ett svårt femtespår och det är rätt stor galopprisk. Dessutom var han struken för hosta för två veckor sedan. Hästen är bra, men han vinner inte med startgalopp och hostan kan ha satt ner honom, oavsett vad tränaren än säger.

V86-56 Stoletheshow

Galopperade i sista sväng senast och såg väl inte som bäst ut då. Tar inte i så det knakar och trots enklare motstånd nu tror jag inte att han rår på min spik…

V86-67 Sahara Sun

Körs av Örjan som kan sova bort vilket lopp som helst….

V86-711 Carotene

Bästa hästen i fältet, men har varit borta sedan i somras och kan behöva lopp i kroppen. Men jag tar ändå med honom på bevisad kapacitet.

V86-85 Captain My Captain

Inte helt säker på benen än och går inte att lita på fullt ut. Han är dock bra och kan mycket väl vinna loppet, men det är ingen spik för min del….

V86-ranken:

V86-1: 2-5-1-8-6-7-4-3

V86-2: 1-12-6-4-8-5-11-10-3-7-9-2

V86-3: 9-3-5-10-2-1-8-12-11-7-4-6

V86-4: 7-11-9-4-1-13-8-2-3-5-12-6-10

V86-5: 2-6-8-5-1-9-4-3-7

V86-6: 7-11-12-2-3-5-10-8-9-6-1-4

V86-7: 12-9-6-11-3-2-4-5-1-7-8-10

V86-8: 5-1-2-4-7-10-6-8-9-11-3-12

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com