Burning Man spik efter strykning

Burning Man med proffset Örjan Kihlström och Zenzero Jet med kusktalangen Anders Eriksson är mina spikar på Axevalla. Ja, det är två hästar i fint slag, har perfekta lägen och skickliga drivers.

Axevallas 227 meter långa upplopp är utslagsgivande och passar perfekt för en taktisk kusk som Örjan.
Burning Man har styrkan som sitt främsta vapen, så Örjan kan välja upplägg. Han lär dock försöka utnyttja det fina läget och satsa på tidig ledning nu när den tuffa motståndaren Hobby de L’iton inte kommer till start.
Erik Adielsson är också en taktiker, men med Svante Båths Brandy Flame lär han slå till direkt och satsa på tidig ledning. Spets och slut, alltså.
Erik är också min vinnare med Martin de Bos. Maharajah-sonen hade otur senast, men positivt var att han fick ett vilsamt lopp och kom i mål med krafter kvar.

Viola Grif en klassklättrare

I Viola Grif har Sofia Aronsson en intressant klassklättrare. 6-åringen har överlägsen kapacitet men hon har galopperat i två av sina tre lopp för Sofia, så hon spikas bara på lilla systemet medan jag tar sju ekipage på det stora.
Förutom Burning Man singelstreckar jag också Zenzero Jet på stora systemet. 5-åringen övertygade stort vid överlägsen V75-vinst på Åby och körs av allt mer framgångsrike Anders Eriksson.
Spår två bakom bilen och distansen 2640 känns som ett plus. Han är nog god för en tid kring 1.14 på distansen och det är ingen i detta Klass I-startfält som kan matcha det.

Val av vagn på startlistan

Från 1 mars är det åter tillåtet med barfotabalans, vilket flera tränare tycker är bra – och för spelarkåren blir det nu information om val av vagn i startlistorna.
Helt okey för min del, fast det är lite väl mycket fokus på vagnen både från spelare och tränare.
Ja, en del har faktiskt bättre vagn än häst …
Men, det viktigaste återstår; att förbjuda jänkarvagnar när det är voltstart. De är direkt farliga i den startmetoden och jag hoppas på att beslut snart kommer.
I övrigt; snart är det vår!

Mina tankar om V75-loppen

V75-1: 7 Burning Man är nu mitt drag när 2 Hobby de L’iton inte kommer till start på grund av en halsinfektion. Ja, jag väljer faktiskt att singelstrecka Petri Puros 6-åring med Örjan Kihlström från ett perfekt utgångsläge.
V75-2: 7 Carlos Ken är stark och rejäl, så det lär bli ett offensivt upplägg. Han har ett tufft utgångsläge men har visat att han tål grovjobb. Åtta streck där 1 Andover Hudson är rysaren. Båda han och Carlos Ken tränas av Peter Untersteiners så han kan få en riktigt bra dag i detta ungdomslopp.
V75-3: 2 Zenzero Jet var riktigt bra senast vid V75-vinsten och läget nu är betydligt bättre än senast. Anders Eriksson sitter på leken och jag är inne på att han tar det lugnt för att sedan utnyttja hästens styrka. Spik? Absolut.
V75-4: 12 Viola Grif har hög kapacitet för klassen och normalt kan hon bli svårstoppad, fast det finns risk för strul och hon är inte helt travsäker så jag garderar med sex ekipage. Tre är ston i Stefan Melanders regi och med tanke på att det är ett vidöppet lopp kan de dra fördelar av läget. Det är bäddat för dramatik!
V75-5: 5 Brandy Flame spetsvann från spår 7 bakom bilen i årsdebuten, det på rekordtiden 1.13,7/1640a. Han har ett bra läge och kan ta en ny spetsvinst. Bakspårets 9 Big Shot gynnas vid hårt tempo liksom orutinerade V75-vinnaren 4 Vitro Diablo.
V75-6: 3 Velvet Gio har tävlat starkt i Paris och han har kapacitet att vinna detta Guld-race trots tärande resor. 5 On Track Piraten är titelförsvarare och 12 Gareth Boko är given i segerstriden trots ett tufft utgångsläge.
V75-7: 10 Martin de Bos kommer att bli hårt betrodd men jag garderar upp med en trio, där 3 Southwind Hydro är en riktig rysare. Han har ju bara fyra vinster på 41 lopp och rensar rejält vid seger.

Mitt V75-systemförslag till Axevalla

V75-1: 7 Burning Man. Res: 1-5.
V75-2:1, 2, 4, 7, 9, 11, 12, 14. Res: 10-13.
V75-3: 2 Zenzero Jet. Res: 6-10.
V75-4:2, 4, 5, 6, 10, 12, 14. Res: 13-15.
V75-5: 4, 5, 9. Res: 3-12.
V75-6: 3, 5, 12.  Res: 6-7.
V75-7: 3, 7, 9, 10. Res: 12-8.

Systemet är på 2016 rader och det kostar 1008 kronor. Om man också singelstreckar nr 12 Viola Grif i avdelning 4 blir det  288 rader och det kostar då 144 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com