Elian Web megabank på Bergsåker

Statistikoraklet Jens Sjödén skrev att medianutdelningen är 731.430 kr när V75 avgörs i februari på Bergsåker. Nu tror jag att det blir ett undantag – ja, rent av en favoritomgång.
Väderprognosen visar på strålande sol och minusgrader, alltså yttre perfekta förutsättningar. Annat var det när jag var på Bergsåker i början på 1990-talet i Breeders´Crown-försök med Blue Hawaii och Bolets Igor.
Fy vad kallt det var, ja jag har aldrig frusit så mycket i mitt liv och Bergsåker var verkligen ett ”kallhål”.
Nåja, det var då det.

Flera favoriter kan vinna

Allt talar för att Elian Web tar sin fjärde raka seger på Bergsåker. I de tre tidigare har det varit spets och slut trots tufft motstånd med Propulsion i spetsen.
Distansen 1640 meter är plus, liksom att den 8-årige finske elitlopps-aktuella valacken vann spårlottningen.
Visst lär det bli en tuff öppningen, fast sedan blir det en ”promenad i parken” och full fart sista 500.
Ja, han kommer att motsvara förväntningarna som 80-procentare och jag spikar.
Guiden och Ronden spikar också Religious. Jag sträcker mig så långt att han singelstreckas på det mindre systemet men på det stora streckar jag en kvintett.
Ja, det kan bli en dansk/norsk historia om min rysare Bestbyarsenal med skicklige Jomar Blekkan tar hem detta race över 3140 meter.
Nej, min andra spik på det stora systemet är Jörgen Westholms 4-åring Strong Heartbeat.
Jag såg när de V75-vann senast på Åby och här har Jörgen kanske en häst för Derbyt.

Hett kallblodslopp

V75-omgångens höjdare är kallblodsloppet med hemmaekipaget Jimmy Jonsson och Ängsborken mot den norske segermaskinen Odd Herakles, körd av den rutinerade Tom Erik Solberg.
Och, det finns dessutom med flera outsiders som SM-ettan Björs Frej, snackhästen Steinfaks, Guli Rubin, Bellfaks och några till.
Jag håller tummarna för Ängsborken och hans legendariske tränare Alf Jonsson.

Härligt respons från läsarna

Jag skrev för länge sedan om råd gällande Cobbys Olifant och hans ovilja att dricka vatten när vi var ute för att tävla på andra banor. Och, jag fick ett enormt gensvar, ja ända från England.
Härom veckan fick jag ytterligare tips, så nu har jag ett flertal alternativ som ska testas när han ska ut och tävla under våren. Jag lovar att berätta hur det går, alltså det här med att dricka vatten när Cobbys Olifant är ute och resor.
I övrigt; ja, min Maharajah-dotter Mulligan ska betäckas med Campo Bahia. Häftigt, eller hur?!

Mina tankar om V75-loppen på Bergsåker.

V75-1:2 Elche är en Robert Bergh-häst som jag sett vinna två lopp på Åby i februari och fixar han bara spår två i volten kan det bli V75-vinst. 3 Takata har spetschans och bakspårens 8 Bling Bling och 9 Royal TN räknas också tidigt.
V75-2:1 Ängsborken och Jimmy Jonsson leder volten, så visst kan det bli ledning och lyckas man talar en hel del för seger. 15 Odd Herakles är bästa hästen, det snackas om ett offensivt upplägg och Tom Erik Solberg har ju verkligen varit lyckosam när han suttit upp bakom 10-åringen. Fem streck.
V75-3:1 Elian Web är obesegrad på Bergsåker i tre lopp där han har vunnit på 09,9/1640 och senast slog han ju Propulsion – ja, det är omgångens bästa spikförslag.
V75-4:1 Global Worthy är snabb ut och styr Daniel Wäjersten volten rätt kan det bli spets, fast springspårets 6 La Norna med Hanna Olofsson utmanar. Den som spetsar har en klar fördel i detta öppna stolopp med 15 hästar från två fållor. 3 Imilie Boko och 4 Infiniti Knight är också givna streck från start medan 9 Au Pair Girl och 10 Vanessa FB är de bästa från 2160-fållan. Sex streck.
V75-5:5 Religious har svarat för starka insatser i V75 och han spikas också på det lilla systemet. På det stora streckas en kvartett till och rysaren i det gänget är dansk/norska ekipaget Bestbyarsenal med rutinerade Jomar Blekkan.
V75-6:1 Remarkable Feet har varit fin i två raka V75-vinster och kan ta tredje här, det från ledningen. 10 Man at Work har jag jagat länge och jag ger inte upp. 12 Grainfield Aiden var enorm senast, 4 Electrical Storm håller också hög klass. Rysare? Ja, 9 Perfect Dynamite.
V75-7:1 Strong Heartbeat är en bra 4-åring efter Maharajah och han V75-vann ju på ett fint sätt i sin årsdebut. Kanske kan det bli ledning, men oavsett det tror jag att han bara vinner – alltså min andra spik.

Mitt systemförslag till V75 på Bergsåker.

V75-1: 2, 3, 8, 9. Res: 6-1.
V75-2: 1, 2, 7, 8, 15. Res: 9-5.
V75-3: 1 Elian Web. Res: 4-11.
V75-4: 1, 3, 4, 6, 9, 10. Res: 8-11.
V75-5: 1, 5, 6, 7, 9. Res: 2-3.
V75-6: 1, 4, 9, 10, 12. Res: 3-2.
V75-7: 1 Strong Heartbeat. Res: 5-4.
Systemet är på 3000 rader och kostar 1500 kronor. Om man också singelstreckar nr 5 Religious i avdelning 5 blir det systemet på 600 rader och det kostar då 300 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com