Inför Grand Slam 75

​​​​GS75-1​
Vi inleder med ett stolopp där den troliga favoriten 3 HEAD FOR HOME har varit borta i över 4 månader. Från stallet tror man på en bra prestation och hon har gått bra direkt efter paus tidigare.Det blir barfota fram och visst kan man sitta i spets efter 500 meter och med Skoglund i sulkyn som vunnit 19% av de lopp han kört i år så är det rätt favorit men inget jag vill spika.​En annan som går bra efter paus är 5 MELLBY EYE CATCHER som vann efter vila senast men pausat igen men visst kan den vinna igen även om formen är svårbedömd. Det roligaste strecket är 11 VEILED som tagit 4 av sina 5 segrar barfota och ska tävla så nu och ska även gå in amerikansk jänkarvagn. Galopperade i sin senaste start men hade varit sämst tvåa felfri och blir förhoppningsvis lite bortglömd här med bakspår och ingen toppkusk i sulkyn. ​​

GS75-2​
Även här kommer favoriten från en paus. 7 EYE IN THE SKY är den vi pratar om och det troliga scenariot är att han körs till spets då värsta motbudet till spets aviserar att man ska släppa. Visst kan det vara ett spikförslag men jag har två spännande motbud här. 4 AGUERO gör nästan bra lopp hela tiden. Ett undantag är senast men nu känns han bättre och planen är barfota runt om och har inte favoriten en bra dag kan skrällen vara ett faktum. Det andra motbudet är 13 RALLY GUNNAR som kommer från galopp men var förberedd inför den starten och nu provar man med huvudstång och Skoglund upp är den här spännande.​​

GS75-3​
Ett rätt så jämnspelat lopp än så länge och det kan jag förstå.​3 LISTAS TERMINATOR står bra till och har tagit två segar på tre försök i år. Är väl den som kommer vara först fram från tillägg och överta spets från den ensamma hästen på start. 6 NESTA BOB kan också öppna kvickt och kan sitta bra till tidigt och räknas då som en het segerkandidat. 9 YUKON BAY är bättre än raden och jag blir inte förvånad om Jesper Rydberg tar sin första seger här om det löser sig lite på vägen. 10 TULLIBARDINE BOE är den jag tror kommer vara favorit och kommer från två raka segrar och med duktige Richard L Jansson kan det mycket väl bli tredje raka. Dock är den bäst om den får spara speeden och 40 meter tillägg krävs det lite tur eller det får i alla fall inte strula. 11 BIG MARKE hade vilat i 5 månader inför senast och gick bra då och kommer vara ännu bättre nu och kan räcka väldigt långt här. Jag chansar bort 13 JAS som jag tror blir överstreckad på att den är kapabel. Den är dock bäst när den får vara med där framme direkt och en svårkörd häst så jag tror inte att Evelina Jonsson som inte kört hästen förut lyckas vinna härifrån. ​​​

GS75-4​
Här luktar körning på flera händer och även om värsta motbudet till min spik troligtvis inte är med i någon körning så tror jag den får svårt att stå emot. Min spik är 9 COUNTERFEIGHTR som gjort två bra lopp efter vila och senast kördes för sent och gick i mål med krafter kvar. Det hör inte till vanligheterna att Rickard N Skoglund inte kör i tid så jag har svårt att se att han gör om det här. Ett litet fält och täta starter är fördelar. Trots Mantorps korta upplopp är känslan att han hinner fram och en spik i ett lopp där andra nog målar på är alltid bra.​​

GS75-5​
Vilken dag Rikard N Skoglund kan få..Här kör han favoriten 11 BICC’S AVALON. Har fått ett helt okej läge här då den är både stark och snabb. Dock är det 1640 meter och det finns ett par där framme som är bra om de inte kört bort varandra vilket det finns risk för. Jag väljer ändå att gardera favoriten med ett par stycken och börjar med 6 O’BOY som kanske kan köras till spets här och då kan Petter Karlsson dra i ett lagom hårt tempo och kanske hålla undan. Jag garderar vidare med 7 TORTE LINI som också kan öppna bra men har 0 av 4 från spets och gör debut i ny regi här så tveksamt om man laddar vad som går för att nå spets. Hästen har även nära till galopp men känns mognare i träningen nu och sköter den sig och får visa styrkan sista varvet kan det vara vinnaren. På tal om styrka så är det verkligen något som 8 TOUR POSSESSION har. Dock flyter inte travar så ofta så det är svårt att veta vad man får av den här men den ska absolut streckas. Lyxstrecket till 10 UTO BROLINE som om han skulle få för sig att tända till barfotabalansen kan skrälla här!​​

GS75-6​
Ett lopp med flera fina hästar men där flera ligger lågt efter lång frånvaro.​Den det däremot låter bra på är 9 DEVS DRAGON som dock galopperade i ledningen senast och har även galopperat förut och skulle missgynnas av hård bana. Normalt är det en bra chans men jag vill åt de stora pengarna och då måste man gardera här. Jag tycker det finns två motbud och värst av de är 6 AU GRATIN som varit borta sen November men har favoriten en dålig dag och Kontio får fram en del av hästens kapacitet trots pausen så kan det räcka. Det tredje och sista strecket i loppet går till 8 GRINNEBYS ORION som fått ett tråkigt läge men känns fin i jobben och även om man säger att man siktar på att köra snällt för att få en genomkörare kan det ändras när det väl är lopp och jag tror det kan lösa sig på vägen när många ligger lågt. ​​

GS75-7
​Vi avslutar med att strecka fyra hästar och går igenom de i nummerordningen och börjar då med 1 ESTHER FALL som varit borta sen Augusti men fått ett bra läge här och med snäll löpning och lucka till slut så kan det gå vägen trots frånvaron. 4 VERITAS GRIF blev för het senast och den insatsen är bara att glömma. Här tror man att distansen passar och troligtvis testar Kim Eriksson mot ledningen och jag tror inte någon svarar då. 5 OLIVINIA avslutade bra senast och med fin resa här och liknande spurt kan den bli farlig. Sista strecket till 9 METALLICA I.R som var fin som tvåa bakom American Hill senast och gick då med rycktussar men de drogs aldrig. Kommer köras med det igen och spännande att se vad det ger för effekt. Slår det väl ut har man absolut chansen att hinna fram i tid. ​

För fler tips besök https://travstugan.se/

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com