Bergsåker V75 21/3

Den 21/3 skulle V75 ha körts i Norge men pga. Coronaviruset så togs beslutet att ställa in tävlingarna där. Istället har det flyttats till Svensk mark och Bergsåker har tagit på sig ansvaret för V75 omgången och har lyckats fått ihop sina 7 lopp. Det blir en lite speciell omgång där många av loppen kanske inte riktigt håller V75 klass men vi ska göra vårt bästa för att bena ut det även denna vecka! Nu åker vi.


Autostart = Hästarna springer bakom en bil som släpper iväg hästarna.

Voltstart = Hästarna dansar runt några varv och sedan springer iväg på banan. Omstart är nästan ett måste.

Skor = Nu när det börjar närma sig sommaren får hästarna gå barfota runt om, vilket kan ge en växel till. Alla hästar gillar inte att springa barfota så ibland kan det vara en chansning vilket man ska ha i åtanke. 


V75-1. 2140m Voltstart

1 Hadrianos.
Mycket fin resultat rad dessutom kommer hästen från ett stall med form. Jörgen sitter upp och han brukar vara vass från spår 1. Testar ny vagn nu som kan ge lite mer fart.

2 Lets Go Again. Kommer från två raka segrar med Mika Forss. Det verkar finnas fin form och mer att ta av, nu får Torbjörn Jansson chansen.

3 Bang Boomerang. Hästen har varit lite osäker i loppen men det låter positivt nu. Vann fint utvändigt ledaren senast.

6 Payet. Är en häst som Robert Bergh har i träning. Vi tycker att Robert Bergh börjar få en smygform på sina hästar, den ska absolut passas. Är van vid Bergsåker och Robert Bergh kör nu hästen själv väljer, han väljer dessutom ta av bakskorna vilket kanske kan ge den där extra skjutsen.

7 Dragon Mearas. Finns bra grund kapacitet i hästen som bara har gått lopp på Bergsåker. Alltid legat långt fram i täten och vann loppet näst senast.

11 Klose. Är en häst som Emil gillar och som han alltid tar med sig. Är såklart en outsider men om hästen får allting att stämma kan han bli farlig. 

12 Angel Ovea. Är en fin häst som Daniel Wäjersten har i träning, Daniel kör hästen själv nu och ska räknas med toppchans. Drar dessutom skorna vilket kan vara ett plus. Har även styrkan för att gå utvändigt om det behövs.

13 My first offspring. Startade igång det här året med två raka segrar. Provade att plocka bort skorna i det senaste loppet men slutade i galopp. Den här gången blir det skor på. Rikard N Skoglund i vagnen vilket är ett plus.



V75-2. 2140m Autostart

2 Unleash the steel.
Spets och slut? Anmäld utan skor nu för första gången. Kan hästen bara mata på fram till mållinjen eller ska det sluta i galopp som senast? Körs även med ny vagn och det låter som det kan bli rycktussar för första gången. Vår spik!

Motbud om ni inte vill spika:

4 Hagaz T.N.T.
Kan öppna snabbt och kan nå ledningen. Men kan det räcka hela vägen därifrån?

5 Taxi Gretha. Startsnabb och travsäker häst. Kan utmana om ledning i starten. Pulveriserade favoriten (Unleash the steel) senast de möttes. Intressant.

7 Börge Kosing. Nu ryker skorna för första gången vilket är väldigt intressant. Jörgen Westholm som jagar första segern med denna häst.



V75-3. 2640m Autostart 

2 Love No Pain.
Med Jorma Kontio i vagnen siktar nog det här paret mot ledning i starten, tar dom den så blir dom svår att plocka ner. Är stark nog att plocka alla från utsidan också.

6 Betting Ace. Påväg uppåt i formen och tog sin första seger i förra loppet. Nu med ny balans där skorna sätts på bak. Kan det bli en till seger?

7 Digital Dominance. Hemmahäst som inte startat på länge men ryktas har varit på fysläger under hela vintern och har troligtvis fått några extra hästkrafter.. Kan vara ett motbud till favoriten (Love No Pain).

9 Qrystal Roc. Stark häst som har gjort väldigt bra tider. Lite längre distans nu men enligt Rikard N Skoglund som kör så blir den sällan trött i mål. Vi tror den håller även nu i lite längre lopp.



V75-4. 2140m Voltstart

1 Guli Major.
Tävlade mot tuffare hästar i fjol, blir nu årsdebut med Ulf Ohlsson i vagnen och ska räknas direkt. En sak man ska ha med sig! Ulf Ohlsson var anmäld på fler hästar i det här loppet men valde Guli Major, vad innebär det?

2 Optandsfröken. Körs och tränas av Michael Von Essen. Startsnabb häst som borde nå ledningen och därifrån kan det räcka om den har samma fart som vanligt.

3 Gnistas Filur. Har inte riktigt fått det att stämma om man jämför med fjolåret då han vann två raka på hösten. Vi gillar att Jörgen Westholm sitter upp vilket kan ge en extra växel då han själv tränar hästen. Nu blir det barfota som han hade sina två senaste segrar med.

5 Höstbo Elis. Brukar kunna vara lite rullig i travet men går bättre utan bakskor som han vann senast med. Nu körs det samma igen, kan det bli repris

6 Ängspilen. Hade ett liknande läge förra loppet där han tog över ledningen i första kurvan och höll den förbi mållinjen. Kommer nog söka samma resa det här loppet. Får han ledningen utan att kräma ur sig för mycket så kan han lika gärna vinna igen. 

8 Norrbo Odin. Fin resultatrad med bra tider. Vi tycker hästen är bortglömd i det här loppet. 

9 Backegubben. Segervan häst som måste ses med god chans här. Björn Karlsson tränar och kör alltid hästen själv.

11 Rubus. Har mycket bra tider och farten finns! Gillar inte att göra grovjobbet själv men får han bra ryggar kan det bli en intressant avslutning.

12 Spik Loke. Kanske inte vår självklara spik men han ska med. Tyvärr blev det galopp i årsdebuten senast men nu har han ett lopp i kroppen. Segervan med 11 av 34 starter!

13 Fylking. Gick bra trots galopp senast i Östersund. Låter som att hästen har riktigt bra form och det ryktas om att det kan bli barfota.

14 Norrlands Scott. Är en favorit hos Emil, ska plockas med om du tycker som han! Hörs på namnet, hästen är rejäl. John Östman har kört några bra lopp med honom tidigare i år och är nu tillbaka i vagnen.

15 Bonaldo. Vann senast i Gävle och tvåa innan det. Kanske blir för långt fram från spår 15 men om det blir lite körning kan han komma på slutet. 



V75-5. 1640m Autostart

2 Imagine Boko.
Är en häst som avslutade fint i fjol. Tråkig årsdebut med en nolla i protokollet, vi tror hästen behövde en genomkörare så han har nog gått framåt till det här loppet. Skorna flyger!

6 Karissa Bo. Blev lite hård körning senast, orkade tyvärr inte följa. Förstärkning av Örjan Kihlström nu, vilket är ett stort plus.

9 Merritt. Riktigt bra häst som ska springa barfota denna gång. Låter väldigt positivt från Rikard N Skoglund trots resultatet senast, hamnade lite fel då. Nu kör Daniel Wäjersten själv som även tränar. Är ett bra spikförslag!

10 Captain My Captain. Är en häst som är snabb ut och gillar att ligga i ledningen. Blir svårt att ta ledning från det här spåret men kan få en fin resa fram till upploppet och där kan han bli farlig!



V75-6. 2140m Autostart

1 Coogan.
Vann senast i årsdebuten. Ryktas som att dom har gjort positiva ändringar på hästen inför det här året. 

8 Queer Fish. Är en häst som har stor potential. Har mött betydligt bättre hästar än det här, är dags för han att glänsa igen!

Varning!

6 Rocky Tilly.
En häst som är van att möta tufft motstånd. Fick dåligt spår i det senaste loppet men gjorde en helt okej insats ändå. Fått springspår nu som passar honom bättre eftersom att han är startsnabb. Vi tror att han tar ledningen i starten, Frågan är om han släpper den innan målfotot knäpps

10 Magnifik Brodde. Vann senast mot Mr Golden Quick som du även hittar i det här loppet. Nu åker skorna av samt att man ändrar till vanlig vagn vilket kan passa hästen bättre. 



V75-7. 1640m Voltstart

6 Lövdala Symphonie.
Startsnabb häst som verkligen gynnas av springspåret i det här loppet. Vi tror hon tar ledningen i starten och att hon kan hålla undan mot dom bättre hästarna som startar 20 meter bakom. Vår spik!



DagensDubbel Tips!


Phille’s kombo.

DD-1 

1, 2, 8

DD-2

1, 6

Empa’s spridda skurar.

DD-1

1, 2, 6, 8, 10

DD-2

6, 14

Joel’s Triangel. 

DD-1

1, 8

DD-2

6


Hoppas du får “payback” för tipsen!

Hälsningar, PejBack

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com