GS75 Färjestad 22/3-20

Den “supersvåra” V75-omgången på Bergsåker igår blev inte så svår som jag hade tänkt och därmed var jag borta. Skönt då att få chans till snabb revansch när det vankas GS75 på Färjestad idag! Omgången ser klart tilltalande ut och det kan mycket väl slinka in några lågt spelade vinnare. Spikarna är långt ifrån favoriter och det är bara att tacka och ta emot. Jag gör som vanligt ett andelssystem, mer om det hittar ni efter genomgången!

GS75-1, 1640a:

4 Maze Runner var smällfin senast då han enkelt höll upp ledningen, drog på i bra tempo och bara stack undan över upploppet till en lätt seger på fina 11,1/1640a. Han är snabb ut och lär hamna i ledningen igen och det kan vara så att han är helt stenklar även denna gång. Men jag dubblar trots det med 5 Wollafur som var med i samma lopp som Maze Runner senast. Han satt då fast på innerspåret och fick inte fritt förrän det var för sent. Flög fram sista 175 meterna och tog in många längder, men hade som sagt för långt fram. Kan sitta bättre till nu och levererar han samma avslutning som senast blir han farlig här.

Rank: 4-5-10-9-1-11-6-8-2-3-12-7

GS75-2, 2140a:

3 Livi Opal HM är ingen raket från start och det fällde henne rejält senast. Femte inner från innerspåret blev det och sedan handlade det bara om att hitta fritt. Det lyckades inte och hon var totalt obrukad över mållinjen. Däremot galopperade hon till slut, men det var trångt om plats då och jag tror hon blev generad helt enkelt. Här bör hon kunna hitta en bra position och få en fin resa. Hon går snabbt till slut och jag tror hon plockar ner det här gänget utan större problem. Tränaren låter väldigt uppåt och jag delar hans uppfattning. Chansspikas i ett enormt svagt lopp där de tio hästarna har startat sammanlagt 100 gånger och bara tagit 6 segrar…

Rank: 3-2-10-7-4-6-9-5-1-8

GS75-3, Dubbelcupen, 2140:

11 Orvar Mollyn är tveklöst bästa hästen i fältet och ska normalt sett ha lekstuga i ett sådant här lopp. Nu är det dock årsdebut vilket gör att jag garderar. 1 Tjötta Godtfred är i kanonform och siktar på att hålla upp ledningen. Lyckas han med det kan det hålla hela vägen. 9 Kolar Ville höll bra från dödens senast mot bra motstånd. Lite enklare emot nu och ska räknas tidigt. 8 Smefaksen var riktigt bra vid segern senast och avgjorde på ett bra sätt. Kan få en fin resa här och är inte golvad. 4 Egge Piril hade ett fint fjolår och har viss kapacitet. Årsdebut även för honom och man ska inte räkna bort honom. 2 Mån Viktor var sämre senast och var nog inte fullt frisk den dagen. Trampar han iväg felfritt från start kan han vara med och bråka om segern. 3 Jokke Ålj radade upp segrarna ifjol och gjorde en ok årsdebut senast. Har dock varit sjuk efter det och står dessutom lite hårt inne i loppet. Tränaren ligger lågt, men på ren kapacitet ska han ändå streckas. 10 Björlifanner vinner inte ihjäl sig men har han en bra dag kan han överraska.

Rank: 11-1-9-8-4-2-3-10-7-5-12-6-13-14

GS75-4, 2140a:

9 Prince Palema visade fina takter ifjol men vann bara ett lopp. Om det beror på bristande moral eller något annat får vi nog se i år. Årsdebut nu och svårbedömd form, men visst kan han blåsa ner de, om han vill. 6 McClintock återkommer efter två månaders paus och är även han svårbedömd. Kan dock en hel del när han är på humör och skulle det klaffa för honom här är han ett hett bud. 3 Goetmals Joe är den trolige ledaren i loppet då han är snabb ut. Det är dock årsdebut även här och han kan behöva lopp i kroppen. Men han kan också ramla undan från ledningen. 12 Hugo Brew har årsdebuten överstökad, men det var inget jättetryck i honom till slut efter en smygresa á la Örjan. Lär dock ha gått framåt med det loppet i kroppen och är klart tänkbar här. 10 Notation är inte så tokig och med en smygresa kan han avsluta vasst. Kan skrälla. 4 Towbar avslutade vasst i årsdebuten senast och var inte stort slagen. Såg fin ut och kan skrälla till här om han får en fin resa.

Rank: 9-6-3-12-10-4-1-13-5-11-15-2-8-7

GS75-5, 2140a:

6 Rapide Cash avslutade ok senast men utan det rätta trycket. Har mött värre hästar tidigare och ska normalt sett ha en bra segerchans. Hon har dock en tendens till att stanna i ledningen och det kan bli trafikproblem om hon ska gå bakifrån, så jag tycker hon ska garderas. 2 Jasmin Band höll bra från dödens senast, men har pausat efter det. Kan få en fin resa här och har en vass avslutning. Jag tror hon är med och gör upp om segern. 4 Digital Furcola hängde med bra senast bakom en överlägsen Sobel Jasmine och såg fin ut. Vinner inte ihjäl sig men kan få överta ledningen här och då kan hon hålla hela vägen. 15 Stardust Melody har ett uselt läge, men kan gå en ruskig repa sista 700 och är inte helt golvad.

Rank: 6-2-4-15-3-12-7-14-10-1-8-9-13-5-11

GS75-6, 2640a:

2 Epsom hade inte en tanke på att trava senast, utan galopperade bort sig direkt. Snabb ut med bilens hjälp och lär ta hand om ledningen här. Det kan hålla hela vägen om hon får bestämma en bit. 10 Un Mec d’Or gjorde en bra årsdebut näst senast men var en liten besvikelse senast. Distansen klarar han och skulle han kunna gå med i ryggar fram till 300 kvar kan han blåsa ner hela gänget. 6 Kinky Boots avslutade fjolåret på ett bra sätt och gör nu en intressant årsdebut. Är såklart svårbedömd, men med den kapacitet han har viasat så är han inte golvad ändå. 7 Beaks Manello har bara en seger på 23 starter, men gillar distansen och skulle han få en fin resa kan han avsluta bra. Kan skrälla här. 4 Armagnac har kapacitet för att kunna vinna men blir lätt hetsig i loppen. Håller han sig lugn kan han överraska.

Rank: 2-10-6-7-4-1-3-5-8-9-11-12

GS75-7, 2140a:

3 Sheena’s Boy gör här en mycket intressant Europadebut. Han hängde med bra bakom Gimpanzee i ett lopp på Yonkers i augusti och hade slagit Hambletonianvinnaren Forbidden Trade om han inte tappat travet den sista biten. Han är ruskigt startsnabb och lär flyga till ledningen här. Naturligtvis svårbedömd formmässigt och även distansen är ett frågetecken, men med den kapaciteten han har så tror jag han löser det. Jag tror han är en riktg kanon och att han leder det här runt om!

Rank: 3-4-6-2-5-12-7-10-9-8-1-11

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com