Två Lugauer-hästar spikas i V75

Drygt 238 miljoner kronor har det omsatts i V75 de två senast omgångarna och det lär bli fortsatt spelhysteri denna lördag. Kanske kan hästägarna få del av det ”överskottet” retroaktivt den dag vi lagt corona-tiden bakom oss.

Svensk trav är en av få sporter i världen som tävlar för fullt, det utan publik och hårda restriktioner på stallbacken.

Jag tycker att hästskötare, tränare, kuskar och funktionärer gör det bra – ja, det är nog klart större risk att bli smittad när du handlar mat än när vi är på en travbana.

Eftersom travet är ett av få spelobjekt blir det omsättningar långt över det vanliga. V75 och V86 är nu travets mjölkkossor ett bra tag framöver.

Waiting Hill Hall min bästa chans

V75-tävlingarna på min hemmabana Jägersro håller hög klass. Jag har två hästar till start, dels nyförvärvet Waiting Hill Hall i V75-2, dels Giveitgasandgo i ett vasst ”Guld”-race över medeldistans.

Waiting Hill Hall är given på alla V75-system, så bra är hon. När hon var i träning hos Steen Juul vann jag med henne i sitt levs tredje start på 1.14,3/2140 från dödens.

Hon är inte känd för sin startsnabbhet, men jag får väl kompensera detta genom att vara ännu mer alert och på i starten.

Ja, det ska bli spännande att se var i fältet vi hamnar någonstans.

Giveitgasandgo var en klar besvikelse i sin comeback när han kastade in handduken efter ett varv i stenhårt tempo. Givetvis har vi kollat upp honom och allt är okey.

Om det blir fartfest i täten kan vi kanske smyga med till en hygglig slant.

Marc Elias en offensiv kusk

Conrad Lugauer har fin snurr på stallet och jag väljer att singelstrecka Knowledge’em och Night Brodde. Båda körs av Marc Elias, en av årets toppkuskar i V75-ligan.

Han är offensiv i sina styrningar, så jag utgår ifrån att det blir tidig ledning i båda fallen. Och, på Jägersro är ju den positionen ett klart plus sett till statistiken

I övrigt; jag ligger på 23 i segerprocent i tränarstatistiken så året har börjat bra.

Mina tankar om V75-loppen

V75-1: 2 Power är loppets bästa häst men årsdebut och risk för dödens eller instängd i vinnarhålet gör att jag garderar. 1 Upset Face körs för ledning och är favorit till spets. Jag streckar även 6 Västerbo Lexington. Han svarade för en bra årsdebut, travade i tredje spår i över ett varv och höll starkt.

V75-2: 6 Alhambra Mail radar upp segrarna och trots att det är debut i volt bör hon komma iväg hyggligt. Mitt nyförvärv 7 Waiting Hill Hall är visst seg ut, så det kan bli en tappstart. 8 Alpha K, 9 Rapide Cash och 10 Dancin in the Rain är också givna på min kupong.

V75-3: 7 Four Guys Dream har övertygat stort på slutet och är mitt vinnardrag, men 6 Van Gogh ZS är ett givet motbud. Jag kryddar systemet med italienaren 3 Victory’s Club och 4 Global Woodstock.

V75-4: 7 Knowledge´em är en klassklättrare och trots ett spår långt ut på vingen kommer Marc Elias att satsa på ett offensivt upplägg. Jag blir inte förvånad om motståndarna har stor respekt för ekipaget och att det därför blir raka spåret till tidig ledning. I den positionen har jag svårt att se hur Knowledge’em ska kunna förlora. Spik.

V75-5: 2 Night Brodde är också en Conrad Lugauers-häst som jag väljer att singelstrecka. Visst är Niky Flax hyggligt snabb ut men när Marc Elias kör till med Night Brodde tror jag att Johan Untersteiner väljer att släppa. Och, Niky Flax är väl bäst med en ryggresa?

V75-6: 7 Racing Mange såg fin ut i årsdebuten och han är tillräckligt bra för att vinna detta fina Guld-race. 10 Cyber Lane är en svår motståndare och är given liksom 9 Velvet Go och 4 Norton Commander. 6 Portland och min 11 Giveitgasandgo är rysare.

V75-7: 5 Nero Maximus och 7 Giant Shadow är två hästar som höjer sig klart över de andra. Ja, det är ett bra lås men jag tar också med osäkre men hygglige 6 Neelix.

Mitt V75-systemförslag till Jägersro

V75-1: 1, 2, 6. Res: 7-4.

V75-2: 6, 7, 8, 9, 10. Res: 11-5.

V75-3: 3, 4, 6, 7. Res: 1-8.

V75-4: 7 Knowledge’em. Res: 9-4.

V75-5: 2 Night Brodde. Res: 1-12.

V75-6: 4, 6, 7, 9, 10, 11. Res: 5-3.

V75-7: 5, 6, 7. Res: 9-3.

Systemet är på 1080 rader och kostar 540 kronor. Om man också singelstreckar 7 Four Guys Dream i avdelning 3 blir det systemet på 270 rader och det kostar då 135 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com