GS 75 Umåker 5/4. Dags att spänna musklerna!

Då var det dags att mäta sina kunskaper och krafter mellan oss i stugan gällande GS75, denna trevliga spelform som förgyller våra söndagar, dessutom kryddad med jackpot denna gång! Jag är som ni säkert vet vid detta laget en otrolig tävlings människa och vill vinna i allt jag ställer upp i, så även denna gång. I andra ringhörnan möter jag Rasmus som vunnit resa för sina insatser i just GS 75 så det kommer inte bli någon enkel seger.. Underlaget ser ut att kunna bli klurigt, blandat mellan plus och minusgrader både under lördagen och söndagen gör det svårbedömt hur banan kommer vara i skick och utseende, lika bra att hålla koll på livsändningen!

Avd 1.

Ett ganska skiktat lopp inleder med en kvartett som sticker ut över mängden. Min första häst är Nr 5 Master Sånna som trivs bra på Umåker och denna gång optimal balans, barfota bak. Jag är även väldigt svag för kusken Hanna Olofsson som är en riktig maktfaktor i sulkyn i Norrland. Skall man ta med någon bakom min kvartett så ligger Nr 8 Wasa Rebel bäst till men sämsta spåret drar såklart ner chanserna och lämnas därför utanför denna lapp.

Avd 2.

Omgångens klaraste spik kommer ut i Nr 6 Hail Mary. För mig är det inga som helst bekymmer att denna hingst står 40 meter bakom start utan det är enbart galopp eller sjukdom emot. Robert har pratat lite om derbyt med denna fina 4åring och skall man kunna hävda sig där så skall detta vara en mumsbit! Vid gardering får man ta alla 6 startande.

Avd 3. 

även här väldigt litet fält där jag håller Nr 6 Järvsö Elling som favorit vilket han också är på strecken, kan vara en spik. Jag streckar dock alla 6 här då det är lite svårare/jämnare än föregående lopp och Tränare tillika kusken Jan Olov Persson låter väldigt nöjd med Nr 1 Fräcke Prins, kanske kan den rinna undan från spets?

Avd 4.

Någon form av Gulddivision även uppe i Umeå denna söndag. Jag tycker Nr 2 Mr Golden Quick kan vara en chansspik sett till senaste loppet, jag garderar dock med hedershästen Nr 4 Digital Ink som hade ett strålande 2019 med drygt 1 miljon insprunget. Sistastrecket blir Nr 3 Eder Bob som alltid är aktuell i Norrland.

Avd 5.

Omgångens andra spik hittar vi i Nr 4 Gorgeous L.A som kommer med 3 raka segrar i Anna Olofssons regi. Man sparar hovarna till nästa start när det är V75 på Umåker men som tränaren själv säger: 

-Uppgiften såg så lämplig ut att jag tar ut henne här. 

Således lär det vara en straffspark och jag bankar in omgångens andra singel streck utan att darra. Dessutom är det fältets klart bästa och mest rutinerade kusk som kör mig spik i detta lärligslopp, Magnus A Djuse!

Avd 6.

Här blir det en stark trio i detta långlopp som jag tycker är aningen klass landning. Jag hade egentligen velat ha 2 streck till här i Nr 2 Marciano samt Nr 7 Zooropa men plånboken är tyvärr begränsad. Tipsettan blir förövrigt Nr 5 Corroded som har tränaren i sulkyn och är otroligt fint matchad pengamässigt 800kr från gränsen och var ute i tuffast tänkbara motstånd på V75 senast.

Avd 7. 

Ytterligare en stark tipsetta och tänkbart spikförslag i Nr 2 Redhot Tap Dancer som stoltserar med 3 raka spets segrar och det är väl en del som talar för att det blir likadant igen. Jag plockar dock med 2 riktiga rensare i avslutningen, Nr 3 Satellit L.A samt Nr 5 Atlas Eagra. Nr 10 Tottenham är en fin häst men från spår 10 på korta häcken tror jag det blir svårt att hinna fram och jag tror inte heller det blir någon ryslig öppning på detta lopp heller.

För fler tips besök https://travstugan.se/

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com