V75 Gävle 9/4

Då är det dags att dra igång Springbursten och vi gör det på ett alldeles strålande sätt med väldigt fina tävlingar i Gävle. Vädret ser ut att bjuda på 10 grader och uppehåll under torsdagen vilket indikerar fartfest, spänn fast säkerhetsbältet så åker vi!

Avd 1.

Lite annorlunda propp där det i praktiken är klass 2 på start och bronsdivisionen på 20 meters tillägg över kort distans, 1640 volt. Jag brukar i vanliga fall förespråka att vi hittar segraren på start då det brukar kunna vara svårt att hinna ikapp om tempot hålls uppe. Denna gång är det dock jämnare än vanligt enligt mig och det är många om budet. Favoriten Nr 4 And Stitch behöver absolut inte vara fel och B.G upp denna gång är såklart intressant. Skrällen i detta lopp är Nr 9 Hierro Boko som är van hård konkurrens på V75 och har haft lite oflyt och suttit fast senaste starterna, annars hade han haft för mycket pengar på sig för att vara med i detta lopp.

Avd 2.

Jätte stökigt lopp över stayer distans, 3140 över 3 volter, jag blir inte klok på detta. Mycket möjligt att Nr 1 Jori Boko som är fint matchad, 900:- från att få stå 20 meter längre bak, kanske bara är bäst efter förutsättningarna? Jag plockar dock med 12 av 15 startande då jag har väldigt svårt att bena ut på förhand och inte har någon direkt feeling.

Avd 3. 

Ganska låg klass och ytterligare ett jobbigt lopp på förhand för mig att bena ut. Det är inte omöjligt att favoriten Nr 5 Stonecapes Superb vinner denna gång också, såg otroligt läcker ut sist. Det man skall ha i åtanke är dock att det är betydligt hårdare emot denna gång och att hästen i senaste starten vann 20% av sin totala prissumma. Jag plockar med drygt halva startfältet och vill varna lite extra för Nr 2 Ready Doc, ja den har lite svårt att sätta nosen först men gör samtidigt bra och jämna prestationer, 2% är för lite på detta fina läge!

Avd 4.

Omgångens första spik kommer här i kallblodsloppet. Jag tycker det ser ut som en mycket bra uppgift för Nr 3 Bokli Rapp N.O. Jag har lyssnat på en intervju med Reden och han låter snuskigt nöjd inför årsdebuten. Hästen står bra in på pengarna och enbart streckad på 35% just nu (onsdag 18:00). Det blir även optimal balans direkt vilket talar för att det är påställt. Jag spikar utan att tveka.

Avd 5.

Omgångens bästa spik kommer ut här i form av Nr 3 Royal T.N. Denna häst har gjort det fantastiskt bra i 2 raka starter, men har haft oflyt att bli avslagen av en smygkörd Takata vid båda tillfällena (!). Sist var det V75 final där Royal T.N krossade King Of Everything utvändigt vilket inger ordentlig respekt. Denna gång är det framspår och dessutom betydligt enklare motstånd. Spika och bläddra vidare.

Avd 6.

Fint stolopp över 3 volter, med lång distans. Jag tror vi hittar vinnaren längst bak i form av duon Nr 13 I Love Paris och Nr 14 Unique Juni som senast var ute i stoeliten på V75 finalerna och slutade just 1a samt 2a. Jag tycker dessa står för klassen i gänget och glädjande att framförallt I Love Paris är tillbaka i gott slag. Jag plockar dock med Nr 11 Electra Jet som är en Dark Horse i sammanhanget, Adrian låter väldigt nöjd och spännande med Örjan upp. Sista strecket är Nr 10 Adi Gallia som imponerat på mig i vinter och är en riktig bankautomat i stolopp, missar sällan plats. Står dessutom snyggt inne med 1500kr kvar till att få stå på samma volt som I Love Paris.

Avd 7.

Avslutningen är en häftig historia och jag uttrycker mig milt om jag säger att det kommer gå undan från start. Spår 1-7 skulle samtliga vara spets favoriter i vilket lopp som helst förutom detta. Jag tror det kommer köras rejält på alla händer och det kommer gå alldeles för fort för att kunna orka hela vägen hem. Jag har hittat mitt lås i detta lopp i form av Nr 5 Michelangelo Ås och Nr 9 Linus Boy. Framförallt dem sistnämnda kommer gynnas av tuff körning och kommer då rykande sista 250. Kan vara en spik på det mindre systemet.

Tips inför dagens Dubbel:

10.13.14-9

För fler tips nu under påskhelgen, besök gärna https://travstugan.se/

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com