V75-analys Dannero 11/4

Tjenare Travcash-fantaster!

Dags att ställa ner nubben och svälja den sista sillbiten, för mitt i Påskaftonsfirandet kör nämligen Dannero en V75-omgång. Påsk Burst rullar på och här får vi verkligen använda hela intellektet för att hitta vinnarna i en synnerligen öppen vendetta. 

Sportsligt sett är det inte mycket att hurra för, utan det är lite av en ”förlängd V64-omgång” med fokus på spelet bland den breda massan.

Tankarna och idéerna som jag nu delger är grunden för systemet ”Reffens Rökare” (längst ner i analysen) som är ett av två system som jag kommer att öppna upp i vårt andelslag ICA Supermarket Tierp. Formen i laget är glödhet för dagen, så missa inte att säkra din andel i tid via knappen nedan.

Som brukligt slår vi även ett slag för V75-podden. Veckans avsnitt kan du se eller lyssna på här.

V75-1

3 Amour Amour kommer från en snygg seger där valacken bara ”tågade” runt motståndet under slutrundan. Femåringen har påvisat hög klass genom hela karriären, men diverse problem har satt stopp för det kontinuerliga tävlandet. Nu verkar dock hästen vara på rätt väg igen och här har Markus Pihlström hittat en passande uppgift åt sin springare. Lång distans får ses som en fördel, där dessutom Ulf Ohlsson säkerligen kan köra sig till ledningen efter en bit. Bra chans!

9 Syoss är ett intressant tillskott i Daniel Wäjerstens regi, som nu skall debutera för Bergsåkertränaren. Den tyske sjuåringen har kutat på i Norge med stor framgång, vilket 26 segrar (37 pallplatser) på 45 starter vittnar om. Lång distans är knappast en nackdel då hästen är allround och visst bör valacken göra sig gällande omgående, trots avsaknaden av lopp på slutet.

1 Lisa S.E. är ett riktigt hederssto som undertecknad har ett kärt öga till. Sexåringen är nämligen liten, men naggande god och brukar alltid leverera vassa avslutningar när den rätta löpningen bjuds. Årsdebuten avhandlades på ett fullt godkänt vis och med den genomköraren kan vi nu förvänta oss en betydligt bättre prestation. Vinnargnistan kan säkerligen vara ett frågetecken för många, men det är snarare tillfälligheter än något annat och skulle hon nu få rätt smygare kan hon definitivt tysta tvivlarna. Pass upp❗️

Rank: 3-9-1-14-10-11-15-12-2-7-5-4-8-13-6

V75-2

1 Vårbusan har en alldeles delikat uppgift framför sig och borde definitivt segerstrida utan strul. Det femåriga stoet rattas av mycket duktige Mats E Djuse som säkerligen kommer hålla ett jämnt tempo hela vägen framme i ledningen. Springer hästen ner mot 1,28-klippet, eller kanske kapar det lite till, så skall det vara svårt för övriga att göra sig gällande.

4 G.G.Ojjdo är helt klart den främste utmanaren på förhand. Valacken har nämligen visat att han gillar att sätta dit nosen, där sex segrar på blott åtta försök knappast går att skoja bort. Tomas Pettersson siktar säkerligen på att få iväg sin springare ordentligt från ett bra spår och ryggen på en hårt dragande tipsettan får betraktas som drömscenariot. Går planen i lås blir det en sevärd duell över upploppet!

5 Guli Björn har inte startat på ett par månader, vilket givetvis gör formen till ett frågetecken. Däremot har valacken påvisat ordentliga fartresurser, som definitivt räcker till i sammanhanget och skulle han bara få för sig att trava hela vägen kan det räcka riktigt långt omgående. Kul med Robert Dunder som ny kusk, dessutom.

Rank: 1-4-5-8-11-14-12-9-10-7-2-6-15-3-13

V75-3

6 Digital Dominance har nu två lopp i kroppen efter vinteruppehållet och formen tordes vara i antågande på allvar. Hästen blev störd till galopp i det senaste framträdandet, så det behöver vi inte lägga någon vikt vid och här har Robert Bergh hittat en synnerligen passande uppgift för sin springare. Svart kusk tar sällan fångar utan här blir det åka av mot ledningen, där undertecknad tror att ekipaget stannar hela vägen in i mål. Femåringen lättas även i balansen, vilket säkerligen kan ge en ytterligare kick i steget. Spik!

14 Let’s Go Ernie är helt klart den värsta motståndaren till tipsettan. Valacken har nämligen gjort gedigna insatser varje gång i sin nya regi och hästen lever framförallt på sin styrka. Spår fem är dock inget plus och även om ekipaget tar sig iväg felfritt blir det knappast någon snabbstart, vilket kan komma att bli ett kostsamt handikapp att lämna beträffande segermöjligheterna. Här lättas det också i balansen och vid gardering är strecket givet.

3 Foppa Sisu besitter hyfsade fartresurser för klassen och även om det är en bit upp till de två tidigare nämnda så finns skrällpotentialen där om de skulle göra bort sig.

Rank: 6-14-3-1-13-15-11-2-12-8-7-5-4-9-10

V75-4

1 Ulvsåsen är ett mycket lovande kallblod som växer mer och mer för varje lopp han får innanför västen. Hingsten rekordsänkte rejält i det senaste framträdandet, trots en otacksam löpning utvändigt om ledaren och ännu har vi inte sett botten i den här rackaren. Hästen debuterar nu över kort distans, men med blott fyra hästar på startvolten borde ledningen kunna nås och då spelar säkerligen inte distansen.. Eller något annat heller för den delen.. Någon som helst roll. Bara att tuta och köra för Per Linderoth, som knappast bränner den här straffsparken! ⭐️

14 Klack Tore verkar det finnas en hel del fart i, men samtidigt har valacken stora problem med att hålla sig i rätt gångart hela vägen. Nu återkommer fyraåringen efter ett längre skadeuppehåll och förhoppningsvis har han blivit ett år äldre även mentalt, för då kan hästen definitivt göra sig gällande i kampen om placeringarna bakom tipsettan. Magnus A Djuse i sulkyn är dessutom ett klart plus.

3 Hallsta Molly har varit fullt godkänd i karriärens blott fyra starter och kanske kan ryggen på tipsettan nås. Däremot är kusken orutinerad och ska man vara ärlig så är det inte mycket till motbud. Det är helt enkelt svårt att hitta sådana till omgångens bästa spik.. Så tänker ni gardera, ja då får ni ta och helgardera!

Rank: 1-14-3-7-8-12-13-15-4-9-6-2-11-10-5

V75-5

3 Global World News debuterar nu i regi Robert Bergh, vilket alltid är intressant. Dessutom har stoet fått en träningsperiod i sin nya miljö, där hästen höjt sig i träningen enligt stallet och när det låter så ringer alltid varningsklockorna hos undertecknad. Femåringen visade kapacitet som räcker till här redan i sin föregående regi och skulle hästen nu vara förbättrad måste det således vara en god segerchans.

10 Bastian Boom var ”helt okej” i den senaste starten efter ett litet uppehåll och formen är säkerligen på rätt väg. Hästen visade gott kunnande i ett par starter under fjolåret och lever valacken upp till sin högstanivå så kan det räcka till seger.

2 Ring Of Fire inledde också lovande, men efter ett misslyckat Breeders Crown-försök har starterna uteblivit. Nu återkommer stoet på tävlingsbanan och träningsrapporterna låter bra på förhand, även om fyraåringen inte gått snabbare än 1,20 över full väg. Streckas på grundkapaciteten och utgångsläget, även om formen är ett frågetecken modell större.

Rank: 3-10-2-8-1-5-9-11-7-6-12-4

V75-6

13 Norrlands Scott är verkligen en gedigen rackare som aldrig gör ett dåligt dagsverke. Häcken brukar tampas i tuffa gäng och därav väntar hingsten fortsatt på sin första årsseger. Nu finns dock alla möjligheter, i och med att Lars-Åke Ericsson hittat en mycket passande uppgift för sin springare som får kategoriseras som den bästa hästen i fältet. Lång distans är en fördel för den här ”gnetaren” som borde kunna ta igen 40 meter på de där framme utan strul under vägen. En kul tipsetta.

5 Elsas Faks har, på temat påsken, uppståndet från de döda och lever nu rövare som aldrig förr. Med en karismatisk stil har valacken brottat ner motståndarna två gånger om, trots jobbiga resor och ingenting verkar nu kunna stoppa sjuåringens framfart. Här stöter ekipaget på ett par tuffa konkurrenter, men med lättning i balansen och viss respekt bland övriga kan mycket väl tredje raka vara ett faktum.

2 Tangens Lilja blev det fel för i årsdebuten och resultatet var henne förlåtet. Med loppet i kroppen går säkerligen sjuåringen framåt och vill Ingvar Nyberg så borde ledningen vara det troliga scenariot. Når hästen upp till höjderna vid segrarna under fjolåret så kan ekipaget bli svårfunnet för övriga.

Rank: 13-5-2-8-1-14-11-7-4-3-12-15-9-6-10

V75-7

2 Kövras So Far har nu två lopp i kroppen efter ett uppehåll och formen bör vara bra nära zenit vid det här laget. Den senaste starten blev dessutom en ordentlig genomkörare som säkerligen gjort gott och nu, när uppgiften ser perfekt ut på förhand, kan det vara dags för seger. Robert Bergh bombar här på mot ledningen och väl i den positionen, över den korta distansen, blir det inte lätt för övriga att göra sig gällande.

1 Zinco Jetblåste runt ett rätt bra gäng i sin årsdebut och intrycket imponerade ordentligt. Hingsten tävlade då med jänkarvagn och barfota runt om, vilket verkligen är en plusvariant för den här femåringen och tanken är att man fortsätter så nu. Enda kruxet i kråksången är innerspåret som hästen nu lottats till, i och med att Petri Salmelas springare inte kan öppna bakom bilen. Trafikproblem är därmed en risk, men skulle samtidigt Ulf Ohlsson lirka sig ut är segerchansen god. Bäst att strecka. ❄️

6 Final Dream kommer från ett välbehövligt vinteruppehåll efter att ha varit igång flitigt och tampats med riktigt bra hästar under fjolåret. Hästen begår således årsdebut nu, med en viss Kaj Widell som ny kusk och då kan vi vänta oss att det bli offensivt omgående. Fuxen kan nämligen öppna vasst bakom bilen och även om det blir svårt att lura Robert Bergh på ledningen, så kanske man kan trilla ner därbakom. Inte omöjligt att det räcker då med luckan i rättan tid.

Rank: 2-1-6-9-7-5-4-12-3-11-8-10

⭐️Omgångens bästa spik:

Ulvsåsen (V75-4) är en riktigt härlig typ som utvecklas för varje start. Ännu är han obesegrad och nu, när motstånd saknas, tävlar han helt klart enbart mot sig själv. Vid sunda vätskor fortsätter således segertåget!

❗️Omgångens drag:

Lisa S.E. (V75-1) är en mycket kompetent spurtade som nu kommer till start med lopp i kroppen. Stoet drog vinstlotten här och via en vilsam resa på innerspår kan skrällen vara ett faktum om det löser sig.

❄️Omgångens avslag: 

Zinco Jet (V75-7) är klar favorit på streckandet i skrivande stund och då är det givet att placera hingsten i denna kategori. Hästen kan nämligen inte öppna speciellt bra och trafikproblem kan mycket väl uppstå. Över korta häcken finns det inte heller mycket tid att vinka på för att lösa situationen. Nej, det här är bara ett garderingsstreck och inget annat.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com