Attraversiamo bästa V75-spiken

Visst, ATG hade ett stort och långdraget haveri i söndags, men varför måste så många på sociala medier i princip idiotförklara de som jobbar på ATG?! Ja, det är ingen enkel grej att hålla igång ett system i realtid med 1,3 miljoner anslutna kunder.

Jag har full förståelse för att de som inte kunde lämna in sina system är förbannade, men allt det här gnället från personer som inte är insatta i problemet stör mig.

De it-tekniker som jobbar för ATG är skickliga yrkesmän och kvinnor. Jag tycker att de är värd vår respekt.

Hyggligt väder i Umeå

Uppehåll, sex till sju plusgrader och en bana där du har valfri balans – ja, det kan bli en häftig V75-lördag och sport av hög klass.

Jag ser fram emot tre saker denna dag:

1) Attraversiamos start i Berth Johanssons Minne. Hur bra kommer Svante Båths 5-åring att vara i år? I detta race kan vi få en fingervisning.

2) Finske Elitlopps-meriterade Next Direction har fightas mot Readly Express, Propulsion och en rad andra stjärnor och gjort det bra. Nu är det årsdebut och 7-åringen kan leda runt om.

3) Månprinsen AM och Gunnar Melander är åter med i V75. Ja, det är ett färgstarkt ekipage och spår elva bakom bilen över 1640 meter innebär att Gunnar har en grannlaga uppgift. Hur blir det egentligen kört?

Två givna V75-spikar

För mig är Attraversiamo (avd 1) och Next Direction (avd 5) givna spikar.

Segertaktik? Ja, ledning runt om.

Båda kommer att bli stora favoriter, så de som är ute efter miljonbelopp för sju rätt bör gardera och sedan hoppas på skräll.

Och, i kallblodsloppet som avslutar V75-dagen är det heltäckt med Lome Brage (spets), Tangen Haap (vinnarhålet) och Månprinsen AM (dödens).

Att någon annan skulle vinna är inte troligt, så det är alltså ett sparlopp.

Ja, skulle Gunnar Melander vinna med Månprinsen och Janne Norberg sätta dit någon av sina två styrningar kan vi tala om två herrar i mogen ålder – 73 respektive 74 år. Häftigt, eller hur?!

Ett märkligt målfoto på Jägersro

I övrigt; ja, det går fortsatt bra för stallet men Quattro Töll har haft otur på Jägersro. Han blev nerflyttad från en andra till en fjärde plats i ett V75-lopp i januari 2017 för att ha stört en motståndare och jag undrar om den regeln använts någon gång efter det på Jägersro.

Och, i V86 i onsdags vann Randemar RD med åtta längder före Quattro Töll, men på det målfotot som banan lade ut så visade bilden att Peter Untersteiners Randemar RD inte var i trav. Jag har sett filmen och där kan man varken säga bu eller bä, men de som dömer säger att hästen var i trav när han nådde mållinjen med nosen.

Randemar RD svarade för en enorm prestation vid segern på 1.10,7/1640a och jag tycker att det är bättre att fria än fälla i sådana här fall, så jag är klart nöjd över Quattro Tölls andrapris.

Fast det jag tycker är märkligt är att Jägersro visade ett målfoto där hästen inte är i trav när han när mållinjen. Visst, jag förstår att det är tekniken som spelar oss ett spratt – fast det verkar inte speciellt smart att lägga ut det mycket omdiskuterade målfotot utan förklarande kommentarer.

Över till något helt annat.

Mulligan är betäckt med Campo Bahia och Quiz Töll med Maharajah och i början av maj vet vi om det lyckades, alltså att de är dräktiga. Vi håller tummarna.

Mina tankar om V75-loppen i Umeå

V75-1: 1 Attraversiamo vann Derbyt utan att ha 100-procentig form, han vann fem av sju lopp och var tvåa bakom Campo Bahia i Kungapokalen samt tvåa i Derby-uttagningen och sprang in drygt 5,3 miljoner kronor i fjol. Nu är det årsdebut och han var fin i ett jobb, så tränaren Svante Båth och kusken Erik Adielsson ser nog fram mot denna uppgift. En spik!

V75-2: 8 Zap di Girifalco är ett intressant italienskt nyförvärv hos Goop. Hästen är snabb ut och är min spetsfavorit. 9 Better Boss är en stark finsk gäst som lär utmana till slut. Rysare är 4 Findus M.

V75-3: 2 Picasso var enorm senast vid segern på 10,1/1640a i Gävle efter ett vasst avslut. 12-åringen är min tipsetta men 7 Hill Street och 12 Minnestads el Paso är riktigt tuffa motståndare. Sju streck, där 8 From the Mine övertygade stort ifjol och är rysardraget.

V75-4: 9 Fille Am hade jag som unghäst och han har verkligen lyckats på tävlingsovalen med sex vinster på elva starter. Och, hur sköter sig 2 Pleasure for Cash i ny regi. Hästen är kapabel men osäker. Sex streck och glöm inte 1 Payet med 74-åringen Janne Norberg.

V75-5: 3 Next Direction är oerhört snabb ut, så läget är perfekt. Han var fyra i Elitlopps-försöket och slog då bland annat Uza Josselyn och Sorbet och sedan sexa i finalen efter en del positionsproblem. Distansen 2140 är inga problem, så jag väljer att singelstrecka med tanke på 12 Perfect Spirit fick ett hopplöst utgångsläge.

V75-6: 8 Strong Heartbeat hade otur i finalen med dödens men här kan det bli snabb revansch. 1 Master Blaster och 11 Van Gogh ZS är också givna på kupongen medan 5 Andre Agassi är rysaren i loppet.

V75-7: 11 Månprinsen AM och ständige följeslagaren Gunnar Melander är min vinnare före 6 Lome Brage och 3 Tangen Haap. Ja, det är heltäckt med den trion.

Mitt systemförslag till V75 i Umeå

V75-1: 1 Attraversiamo. Res: 8-6..

V75-2: 4, 8, 9. Res: 2-7.

V75-3: 2, 4, 6, 7, 8, 11, 12. Res: 1-9.

V75-4: 1, 2, 3, 6, 8, 9. Res: 10-5.

V75-5: 3 Next Direction. Res: 4-12.

V75-6: 1, 5, 8, 11. Res: 10-3.

V75-7: 3, 6, 11. Res:10-8.

Systemet är på 1512 rader och kostar 756 kronor. Om man också singelstreckar nr 9 Fille Am i avdelning 4 blir det systemet på 252 rader och det kostar då 126 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com