Umåker V75 18/4

Efter att man nu har lugnat ner sig från förra veckans omgångar så är det nu äntligen dags igen. Denna omgång så staplar travet vidare mot norrland och Umåker står som värd. Märks verkligen att det börjar närma sig sommaren i V75 omgångarna, otroligt fina hästar som gör upp även denna lördag. Dags att ta en bärs och läsa lite Pejback, NU KÖR VI!

Autostart = Hästarna springer bakom en bil som släpper iväg hästarna.

Voltstart = Hästarna dansar runt några varv och sedan springer iväg på banan. Omstart är nästan ett måste.

Skor = Nu när det börjar närma sig sommaren får hästarna gå barfota runt om, vilket kan ge en växel till. Alla hästar gillar inte att springa barfota så ibland kan det vara en chansning vilket man ska ha i åtanke.


V75-1 Femåringslopp. 2140m Autostart

1 Attraversiamo.
Vann derbyt i fjol (Största svenska tävlingen för fyraåringar). En häst som har kapacitet för elitloppet. Vinner det här loppet troligtvis 9 av 10 gånger, dock så är det årsdebut och spåret är lurigt.

3 Thrust Control. Årsdebut nu och man väljer att rycka dojjorna direkt vilket är intressant. Björn Goop styr och han kan skrälla med vilken häst som helst. 

7 Remarkable Feet. En ofta ganska bortglömd häst, även denna gång. Tog två raka segrar i V75 innan sin förra start. Visade sig att hästen var sjuk i senaste starten och är förlåten. Vid gardering så glöm inte denna!

8 Even’s Cool Boy. Vann senast i årsdebuten mot tufft motstånd, visade bra pannben! Ett hemmateam som vill visa upp lite norrländskt krut! Robban i vagnen och kan bli en dunderskräll!


V75-2 Bronsdivisionen. 2140m Autostart

4 Findus M.
Ska ha bra form och kan gynnas av strykningarna, får i skrivande stund spår 3. Kommer från bra insatser senaste loppen.

7 Corroded. Kommer från en andraplats där han gjorde en bra prestation. Möter bättre hästar nu men borde ha bra chans ändå.

9 Better Boss. Startsnabb häst som tyvärr har fått tråkigt spår till detta lopp. Även han kan gynnas av strykningarna här men kan han komma fram till ledningen? Har vunnit mycket från just ledningen och blir hästen att slå då.

11 Mr Clayton J.F. Tog en tredjeplats senast trots galopp och vinst loppet innan det. Nu kör Örjan Kihlström och det är tillbaka på barfota runt om som han tog sin senaste seger med.


V75-3 Silverdivisionen. 1640m Autostart

2 Picasso.
Vann i senaste starten och sprang sitt livs snabbaste tid (10,1). Hästen är 12 år gammal men verkar vara i sitt livs form. Hade då i stort sett samma motstånd. Blir farlig här!

4 Weekend Fun. Med blandade prestationer i vinter så verkar han vara på gång nu. Tränaren provade att rycka skorna i förra starten vilket visade sig ge effekt på hästen. Slutade på en andra plats efter Shocking Superman, vilket är en bra prestation. Fortsätter barfota även denna start. 

7 Hill Street. Yngsta hästen i gänget som såg superfin ut i årsdebuten. Van att möta tuffa hästar och Daniel Redéns hästar har visat fin form nu under våren. Kan öppna bra, men svårt att ta ledning härifrån men laddas nog för att få en bra position i starten. Formen är nog på gång!

8 From The Mine. En ”Late Bloomer” som blixtrade till i fjol och radade upp segrar i V75. Nu är årsdebuten gjord och borde kunna släppa på nerverna och göra ett bra lopp här. Är snabb ut från start men har ett svårt utgångsläge i detta lopp. Hemmahoppet och skorna ryker!


V75-4 Klass 2. 2640m Autostart

1 Payet.
Kommer med två raka segrar i bagaget till den här starten. Formen finns där men frågan är hur hästen tacklar distansen. Payet har sprungit 2640m en gång i sin karriär, då blev det galopp. Till den här starten sätter sig Jan Norberg i sulkyn vilket kan vara ett minus. Robert Bergh har kört hästen till vinst det två senaste starterna (är också den enda kusken som har lyckats vinna med honom), värt att ha i åtanke. 

2 Pleasure For Cash. Ryktas som att man ligger i hårdträning med den här. Blir debut nu i Team Oscar Berglund och det låter spännande. Har varit väldigt osäker då han galopperar en del. Emilia Leo som kör så hon ska nog kunna få ordning på galopperna. Man provar att rycka baktassarna nu vilket har gett en bra effekt i tidigare lopp.

5 Jareth Boko. Hästen med mest intressanta ändringar inför loppet. Skorna åker för första gången i karriär, kopplar på en jänkarvagn och byter kusk till rutinerade Ulf Ohlsson. Kan dessa ändringar betyda superform eller är man desperat, kom dock tvåa senast så formen kan vara där!

9 Fille Am. Harsex segrar på sina sju senaste starter. Det här är en riktig segermaskin. Årsdebuten gjord och gillar distansen. Man fortsätter på barfota balansen och det här kommer bli hästen att slå.


V75-5 Paralympiatravet, sista deltävlingen. 2140m Autostart

1 Dreammoko.
Var mycket bra senast efter en längre vila. Har gått tuffare lopp än det här och nu med spår 1 ska han definitivt räknas. Inga ändringar från förra starten så Goop verkar ha hittat rätt balans till hästen. 

3 Next Direction. Är en finsk valack som är på besök i Sverige. Hästen har haft en längre vila men avslutade förra säsongen med en första plats, då han bland annat vann mot suveränen Elian Web. Blir såklart ett litet frågetecken vart formen är efter en längre vila men om formen finns blir han livsfarlig. 

4 Shocking Superman. Vann senast mot tufft gäng efter en längre vila. Är en häst som verkar trivas tillsammans med Emilia Leo. Leo sitter även upp till denna start så om Supermannen är lika bra nu som senast ska den absolut räknas. Måste lyftas fram, finns en liten risk för galopp på den här hästen!

12 Perfect Spirit. Är en häst som vinner vart annat lopp (då är det inga bond lopp vi talar om utan V75 eller bättre). Har tyvärr fått spår 12 nu dock så är hästen så pass fin så han kan runda alla trots spår 12. Är samma balans som förra starten och Örjan sitter och kör. 

Skrällbud. (Två stycken hästar som Emil vill ta med)

7 Son Of God. Är en häst som Daniel Reden tränar (positivt med tanke på hans stallform). Den här hästen har sprungit bra mycket bättre lopp än detta så jag tycker den är lite väl bortglömd. En sak jag har lärt mig räkna aldrig bort Redens hästar när han har form i stallet. 

11 Queer Fish. Ska sägas, en favorit hos Emil. Fisken har tyvärr inte varit sig lik under ett bra tag nu men har på slutet börjat visa gamla takter. Till den här starten blir det barfota runt om samt jänkarvagn, tycker det luktar form med dessa ändringar! 


V75-6 Klass 1. 2140m Voltstart

1 Master Blaster.
Är en häst som trivs bäst i spets. Har nu spår 1 i volten tillsammans med “voltspecialisten” Erik Adielsson. Borde kunna hitta ledning snabbt och då blir han farlig.

8 Strong Heartbeat. Hästen som Pejback spikade i sin första omgång på Bergsåker, då vann hästen och med det sagt tror vi på samma utgång i detta lopp. Kom ihåg att hästen inte har lika bra spår som senast vilket kan vara ett minus.

11 Van Gogh Z.S. Var extremt fin senast när han bara lämnade sitt motstånd på upploppet. Nu är det andra förutsättningar för hästen. 

  1. Ny kusk
  2. Bakskor på (barfota senast)
  3. Voltstart
  4. Mycket sämre spår

Hur tar hästen det? Är han bara bäst eller kommer han ge vika!


V75-7 Kallblodsdivisionen. 1640m Auto

3 Tangen Haap.
Låter som det ska laddas mot ledningen här och når han dit blir det spännande att se om det håller hela vägen. Finns bra chans för seger. 

6 Lome Brage. Även han har spetsläge härifrån springspåret. Gillar korta distansen och kommer utmana om ledningen i starten.

8 Smedheim Solan. Gjorde ett bra lopp senast och var tvåa bakom Månprinsen A.M och är nog revanschsugen. Rikard N Skoglund kör och kallblodskungen Jan-Olov Persson tränar. Skräll!

11. Månprinsen A.M. Legenden som varit med länge och vunnit fruktansvärt mycket genom åren. Vann comebacken nu senast och blir hästen att försöka slå i det här loppet. Tråkigt utgångsläge med spår 11 men har även vunnit därifrån förut.DagensDubbel Tips!

Phille’s kombo

DD-1 
2, 5, 12
DD-2
4, 10

Empa’s spridda skurar

DD-1
8
DD-2
1, 3, 6, 10, 11

Jolle’s Triangel 

DD-1
1, 8
DD-2
11


Hoppas du får “payback” för tipsen!

 
Hälsningar, PejBack

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com