GS 75 Årjäng 19/4. Jepson med många heta chanser!

Årjäng står värld för tävlingarna idag och jag som gammal värmlänning kan bara vurma för att Årjängstravet är en av Sveriges trevligaste banor, troligen också den mysigaste. När alla restriktioner släppts så rekommenderas ett besök å det varmaste. Appropå varmt så skall det vara strålande sol och 13 grader idag vilket ger väldigt fina förutsättningar!

Avd 1. 

4åriga ston först ut och jag tycker man kan låsa på 2st hästar. nr 1 Loes och Nr 3 Diversity Pellini. Hade jag vetat att Nr 1 Loes kunnat hålla upp ledningen så hade jag spikat men eftersom det inte är någon raket från start så känns det tryggt med 2 streck här.

Avd 2.

Väldigt låg klass med hästar som tjänat under 100 laxar med tillägg. Jag tycker detta lopp är väldigt svårt att bena ut vem som skall vara första hästen i loppet. Att Jepson är favorit med Nr 8 Fightforfreedom Ås som haft 16000 på kontot och 1 seger hitintills i livet säger en del. Strecka så mycket som plånboken tillåter!

Avd 3.

Efter strykningen på Nr 7 R.K Queen så kommer Nr 3 Fleur Mearas bli monster favorit till minst 70%. Jag köper att det är rätt favorit men samtidigt blir detta i överkant och jag finner därför värde i att gardera. Första utmanare är nr 2 Valkyria K som jag finner intressant med spår innanför favoriten och Henna Halme är inte dum i sulkyn!

Avd 4.

Omångens Kallblodslopp där jag kommer fatta mig kort, detta lopp är som jag läser det en uppgörelse mellan Nr 1 Egge Piril och Nr 7 Reime Kongen där jag förespråkar spik på den sistnämnda. Klassmässigt spelar han i en annan liga, varit 2a på V75 i mars så dokumenterad form finns. Dessutom är han travsäker och tål att göra en del jobb själv också! Vid gardering får man inte glömma Nr 8 Grude Svarten som blivit märkligt bortglömd här.

Avd 5. 

Återigen väldigt låg klass på loppet och flera hästar har aldrig vunnit lopp såhär långt i livet. Brakfavorit blir Nr 9 Z.Boko men jag tycker det inte är snällt att göra någon häst till så stor favorit i denna omgivning. Extra svårt blir det då ytterst få av hästarna startat på lång distans tidigare. Strecka så många nu har råd med här också!

Avd 6.

Omgångens bästa lopp rent profil mässigt inleder dagens dubbel. Tillägg över medeldistans och jag tycker återigen detta är ett svårt lopp. Jag har dock en känsla för att hästarna på tillägg har en fördel av att de har bättre rutin och hårdhet och borde kunna hinna fram till seger här. Jag vill varna för dels Nr 9 Gluhwein och Nr 14 J.S Apollo som båda är märkligt bortglömda här.

Avd 7.

I avslutande avd förlitar jag mig på firma Goop/Jepson och Nr 11Botox. Det är nämligen i det närmaste identiska förutsättningar som senast, samma bana, samma propp, dock 500 meter kortare. Jag tycker dock det är sämre klass denna gång och förlitar mig alltså på att Jepson drar i högertömmen i tid.

Tips till dagens dubbel:

9.13.14-11

Raka förslaget:

13-11

För fler tips besök gärna https://travstugan.se/

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com