GS75 Söndag Årjäng

GS75-1

Startspåret kan bli en fälla !

1 Loes verkar inte vara helt lätt att hålla fräsch, redan varit struken vid två tillfällen i år. Kommer från en mersmakande andraplats på Solvalla. Kanske inte kan hålla upp ledningen från innerspåret men lyckas man bara hitta ut i slagläge kommer man med största sannolikhet segerstrida även denna gång. 3 Diversity Pellini återkommer här efter ett halvårs frånvaro från tävlingsovalen. Mötte bra hästar under fjolåret och visade att man duger bra i klassen. Uppges träna bra och startar med perfekt spår vilket borgar för en fin resa. Dyker upp i den främre träffen. 8 Del Ray Pellini avslutade fjolåret med seger och har nu fått pusta några månader. Svårt spår drar givetvis ned förhoppningarna men hittar man bara ned i slagläge från start är det inte alls omöjligt att man är med och slåss om de mest framskjutna placeringarna. Grundkapacitet är det inget fel på, det har man visat.

GS75-2

Öppet lopp och här lär strecken spridas !

8 Fightforfreedom Ås gör här första starten i regi Frode Hamre. Visade fina fartresurser i sin tidigare regi och detta lopp är ganska klent, jag tycker man ska ses med god vinstchans direkt trots avsaknaden av lopp. 9 Lucky Wind är en skräll jag lyfta fram som segerbud. Står för jämna och bra prestationer hela tiden. Lite svårt att sticka nosen först men får man bara lite draghjälp under slutvarvet har man visat att man kan avsluta bra och då kan skrällen vara ett faktum. 5 Elle Vild har två lopp i kroppen efter sin vila och prestationen senast när man trots galopp inkom som tvåa i mål var vass. Svårt spår, risk för startgalopp från detta snäva spår men travar man bara iväg ska man räknas med segerchans.

Ungdomslopp med klar favorit men är formen verkligen på topp ?!?

3 Fleur Mearas blir ganska klar favorit. Kapacitetsmässigt är man nog bäst i detta lopp som inte håller någon vidare klass, men man har varit struken inför detta vilket såklart skapar en del frågetecken. Fint spår, med de frågetecken som finns kring hästen känns det givet att försöka göra ett vältningsförsök. 7 R.K Queen är förste utmanare. Tagit fem segrar på nio starter vilket är starka papper. Även här har man varit struken inför detta lopp även om det var några månader sedan. Uppges träna bra och för mig är det ett givet streck på kupongen ! 2 Valkyria K går jämna lopp, men tycker ändå inte det gnistrar form om hästen. Dock fint spår och med en perfekt smygresa kanske man kan skrälla och är ett streck för de som jagar lågprocentare.

GS75-4

7 Reime Kongen står med dubbla tillägg vilket försvårar hästens möjligheter att vinna. Travade dock 24,5 full väg senast vilket är tider överila ekipage inte är i närheten av. Hamnar man inte för långt bak i fältet blir man svåra att stå emot över upploppet. 1 Egge Piril  blir nog knapp favorit och man ska räknas då man står fint inne på pengarna i detta lopp. Har chans att spåra loppet från start till mål. Norsk gäst har vi i form av 3 Mjölner Marius. En inte helt enkel häst, tar gärna till galopp men har varit ganska påpassad vid toton de flesta starter man gjort vilket indikerar på att kapacitet finns i hästen. Kan få en fin resa från detta fina spår och då är man ett tänkbart skrällbud.

GS75-5

10 Wild Action får tipsnicken i detta lopp. En häst som visat lite hetsiga tendenser och därför tror jag bakspåret kan vara ganska gynnsamt. Lång distans ser jag snarast som en fördel och det är hyfsad chans att man kliver runt samtliga på slutvarvet. 9 Z.Boko är en värdig utmanare. Inte som bäst senast men innan dess fin i två raka segrar. Inte heller här ses distansen som någon nackdel och stallet är positiva inför denna start. 6 Listas Psycho ska man rycka skorna på till denna start för att få hästen lite rappare. Borde kunna ge en växel extra. Ännu inte vunnit lopp, men levererade en fin spurt senast och man ska med på kupongen vid gardering.

GS75-6

10 Puccy Italia har ett litet knivigt startspår, men travar man bara iväg och lyckas hitta lite draghjälp under slutvarvet kan man speeda oerhört vasst. Vann näst senast på en fin tid. 13 Felix V.M står för jämna och bra prestationer mest hela tiden, men har samtidigt lite svårt för att vinna. Med den form hästen har ska man dock räknas tidigt i detta lopp. 6 Categorical kanske kan sno åt sig ledningen vilket vore en klar fördel. Vilat inför detta men det finns bra kapacitetnimhästen. 7 Dokonjo är ojämn, höga toppar men branta dalar. Vass senast, en liknande prestation på nytt och man segerstriden även här.

GS75-7

Stark favorit avslutar omgången !

11 Botox blir ganska stor favorit i den sista avdelningen men jag tycker det är befogat. Ställs här mot betydligt enklare hästar än vad man är van att möta. Har dessutom fått ett lopp i kroppen efter lite vila och då vann man enkelt från ledningen. Visat i tidigare starter att man fungerar även från bakspår och jag tror man satsar fram direkt mot täten så fort bilen släppt iväg hästarna ochndetta lopp ska man vinna oavsett position.

Ska man leta motbud kan man nog nästan plocka fram piltavlan. Ingen häst höjer sig över den andra. Men för egen del tror jag hårt på favoriten och avslutar omgången med en stark favoritspik.

Se våra andelspel till GS75 här.

Lycka till kära medlemmar ! // Robert

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com