Åby V75 25/4

Äntligen lördag igen och denna vecka beger sig travet till västkusten, närmare bestämt Åby. Åby är den enda banan i Sverige som erbjuder open stretch vilket gör att hästarna kan komma på båda sidorna under upploppet. Open stretchen gör att det blir en extra krydda på loppen samt att fler hästar har chans till vinst. I sista avdelningen på V75 vankas det storlopp med hela 1 000 000 kr till segrande häst, nu snackar vi klasshästar! På förhand ser det ut som en öppen omgång men vi har gjort vårt yttersta för att hitta de hästarna som har bäst chans till vinst. Luta dig tillbaka, på med läsbrillorna, så kör vi!

Autostart = Hästarna springer bakom en bil som släpper iväg hästarna.

Voltstart = Hästarna dansar runt några varv och sedan springer iväg på banan. Omstart är nästan ett måste.

Skor = Nu när det börjar närma sig sommaren får hästarna gå barfota runt om, vilket kan ge en växel till. Alla hästar gillar inte att springa barfota så ibland kan det vara en chansning vilket man ska ha i åtanke.


V75-1 Stoeliten. 2140m Autostart

3 Zaniah Bi.
Italienaren Alessandro Gocciadoro är tillbaka på svensk mark för att visa upp sina pizzadegar. Det här är en av många som han reser upp med. Aldrig hört talats om hästen men hans hästar brukar göra fina prestationer när dom är på besök, eller så är den helt värdelös. Blir spännande oavsett!

4 Aleppo Pine. Tråkigt med galopp i det senaste loppet, men var ändå årsdebuten så vi glömmer det. Kan öppna snabbt i starten och finns chans att hon tar ledningen. Barfota!!

5 Conrads Rödluva. Stjärnan som både är stark och snabb, gör nu sitt andra lopp för året. Vann i årsdebuten på ett enkelt sätt. Hade tydligen lite problem med musklerna i fjol men ska ha varit på gymmet en del i vinter och stretchat lite. Redén väljer att plocka bakskorna nu vilket hon vann med i sina två senaste starter i fjol. Ett bra spikförslag!

6 Lyx Håleryd. Fin inställning i det senaste loppet, slutade tvåa efter en kanon spurt. Har bättre läge nu bakom bilen och får dessutom Björn Goop i vagnen för första gången. Kan skrälla!

8 Racing Brodda. Segrare i Derbystoet förra året och är första motbudet mot Rödluvan. Besegrade då Rödluvan efter en stark slutspurt från bakspår. Läget från spår åtta är lite lurigt men om det inte blir allt för jobbigt så är hon med i seger striden.


V75-2 Klass 1. 2640m Autostart

1 Twigs Ceasar.
Imponerade inte i starten senast, nu med intressanta ändringar med ny vagn och tillbaka till barfota runt om som han har gjort mycket bra lopp med. Han har visat att spurten finns och det kan bli en bra resa rygg på ledaren här.

2 Amazing Warrior. Finsk häst som hade sin första start i Sverige senast, då han vann i fin stil på Örebrobanan. Kan vara med och utmana även här.

5 King Of Everything. Finns grym kapacitet men har inte fått det att stämma två senaste starterna. Tre raka segrar innan det och fortsätter att imponera. Startsnabb häst som kommer vilja ta ledningen. Testas nu med barfota runt om för första gången. Intressant! 

7 Zeppelin Kyu Bar. Italiensk häst som kör sin första start i Sverige. Är ett litet frågetecken men kan vara hur bra som helst. Välstammad från Ready Cash och har vunnit 14 av 18 lopp. Måste med.

10 Ivory Di Quattro. Sitter på krafterna för att kunna runda alla här. Robert Bergh tränar och kör själv. Kommer från två raka vinster med barfota fram och nu åker även bakskorna av.

11 Armour As. Besitter mycket bra grundkapacitet och tränaren Jerry Riordan tror på en bra framtid för hästen. Kommer från Italien men har gjort några lopp i Sverige och är alltid med i striden där fram. Nu ser det ut att bli första barfota runt om och kanske kommer det räcka hela vägen till första segern!


V75-3 Paralympiastayern. 3140m Voltstart

2 Tyson Dimanche.
Är en stark häst som inte fått det att fungera på slutet. Är nu gynnad av distansen då han kan ligga och tugga sig framåt i ett jämt tempo. Startar 40m respektive 60m framför värsta mot buden och Ulf Ohlsson hoppar upp där bak, en rolig outsider!

6 Cyrius D´ariane. En häst som älskar distansen! Har gjort sina bästa lopp över 3000m dessutom verkar formen finnas med en seger senast på Solvalla. Kontio sitter och styr som vanligt och balansen på hästen är sig lik från senaste starten.

12 Bucks To Burn. Tuff häst som har varit på Vincennes och krigat. Vi får glömma senaste starten då hästen blev oplacerad. Nu är Örjan tillbaka i sulkyn samt mycket bra form i Reden stallet så den har hästen får vi inte glömma.

13 Prosperous. Vunnit 7 av de senaste 8:a starterna (grym form!). Distansen ska inte vara några problem dock har Adielsson knappt kört hästen så det är ett litet frågetecken. Vi ska komma ihåg att Adielsson är grymt bra i voltstarter så det ser lovande ut både för kusk och häst, tänkbar spik?

14 Harran Boko. Två segrar senaste två starterna, en häst i form. Oklart hur han kommer tackla distansen då han aldrig har sprungit 3140m. Conrad sitter själv upp bakom hästen vilket ska ses som ett plus. 

15 Moni Viking. En häst som Goop har haft i Frankrike under vinterhalvåret och där har han vunnit alla loppen förutom ett. Nu är hästen tillbaka på svensk mark för att visa upp samma goda form som han har haft i Frankrike. Vikingen startar 20m bakom värsta mot buden samt att han aldrig har vunnit i Sverige, favorit i fara skulle vi säga!


V75-4 Diamantstoet. 2640m Voltstart

1 Cobbys Nana.
Stark häst som har visat att hon klara även en tung resa. Tufft motstånd nu men hon gillar längre distanser och kan få en bra resa här. Finns galopprisk på den här hästen. 

2 Darah Bibo.  Har varit bra i träning senaste tiden. Hon har visat att spurten finns och kanske kan det bli rygg ledaren här och då kommer luckan!

8 Sharp Dream. Kommer från två raka segrar och formen verkar vara i helt rätt riktning. Verkar gilla kortare distans men måste ses som bra chans även här.

9 Indra´s Secret. Även denna kommer från två raka segrar på just den här distansen. Fortsätter nu med barfota runt om som den har sin två senaste segrar med.

11 Callmesally. Här finns bra grundkapacitet men det har väl inte klaffat helt senaste loppen. Tillbaka nu på barfota runt om som hon kom tvåa med näst senast. Nu hoppar Örjan Kihlström upp i vagnen och kanske han kan ge henne en bra resa här.


V75-5 Silverdivisionen. 2140m Autostart

4 Can Lane.
Johan Untersteiner är mycket nöjd med hästen för dagen. Johan tror själv att Can Lane har en bra chans i det här loppet då han tycker startfältet är lättare emot än den senaste starten. Blir inga förändringar i balansen och Christoffer sitter kvar sulkyn. Med dom fina orden från tränare Untersteiner tycker vi hästen ska med om du inte vill spika, spelad till 3% i skrivande stund!

6 Man At Work. Hästen som är den ständiga tvåan och trean. Lyckades vinna näst senast på ett mycket bra sätt dock var han tillbaka i samma gamla hjulspår då han kom trea loppet efter. Har fått helt okej spår till den här starten och trivs bra på distansen så den ska med!

7 Niky Flax. Är en rapp häst från startbilen. Kan bli svårt att hitta ledningen från spår 7 men startsnabbhet finns där så ingenting är omöjligt. Har två raka andraplatser i raden så börjar bli dax för en vinst!

9 Wild Love. Ni som följer bloggen vet att Emil gillar Wild Love. Känns som hästen har varit och nosat på förstaplatsen de senaste starterna utan framgång. Hästen vet hur det är att vinna och känslan säger att det är dax nu! Blir ett tråkigt spår i det här loppet men med lite klaff så kommer han vara med och fightas på slutet. 


V75-6 Bronsdivisionen. 2140m Autostart

3 Sandsjöns Enzo.
Inte en så tokig häst men en liten kantboll i det här loppet, en häst för den breda plånboken. Tog en fin seger i senaste starten mot inte så tokiga hästar. Fortsätter barfota och provar dessutom en Amerikansk sulky i denna start.

4 Zaire Wise As. En till Italienare, den här har visat sig i Sverige förut då hästen gjorde fina prestationer och tog tre segrar på fyra starter. Kan behöva det här loppet innan han kan utmana på riktigt men ska inte glömmas vid gardering. 

5 Vikens High Yield. En häst som har gjort topp intryck det här året tack vare att Robert Bergh valde att plocka bort skorna. Tagit tre segrar på fyra starter under året och har visat att han kan springa alla distanser. Fortsätter nu på samma material och har bra segerchans.

10 Ike Schermer. Holländska segermaskinen som har11 segrar på 15 starter. Vann klass 1 finalen i sin senaste start i Sverige. Lite tuffare spår än dom värsta konkurrenterna och dessutom årsdebut men vi är övertygade om att han kommer göra ett bra lopp på lördag.


V75-7 Paralympiatravet. Final 2140m Autostart

1 Disco Volante.
Startkanonen som har haft en bra vinter och tagit sex segrar på sju starter det här året. Nu stöter han på det tuffaste loppet i år men tar han ledningen i starten så kan han bli tuff att plocka ner. Är nu anmäld barfota för andra gången i sin karriär, vilket är mycket intressant. 

2 Cyber Lane. Mycket fin i årsdebuten där även segern var ett faktum med en mycket bra segertid. Är snabb bakom startbilen dock blir det nog svårt mot Disco Volante och Elian Web. Viktigt att Johan hittar en bra plats i kön för då kommer han vara med på upploppet med sin spurt.

3 Billie De Montfort. Fransk häst som Björn Goop kör. Hade tur i spårlottningen och barfota runt om med jänkarvagn borde ge bra fart här. Björn har visat gång på gång att han har talangen för att styra hästarna på rätt väg framförallt i dom större loppen.

5 Milliondollarrhyme. Har nu fått ett lopp efter en fin insats i årsdebuten. Hade bakspår då och fick gå en lång väg innan upploppet i motvind och spöregn. Bättre läge nu och det kommer krävas speed för att stå emot den här på upploppet.

6 Next Direction. Magiskt fin senast då han vann från dödens (springer i andraspår bredvid hästen som leder). Vi tror hästen har ytterligare kapacitet att visa, nu är det tuffare gäng emot dock ska det finska lejonet inte glömmas.

4 Elian Web. Hästen som aldrig har förlorat från ledningen. Har visat att han är startsnabb men frågan är om han kan ta sig förbi innerspår hästarna i det här loppet? Hittar han dit så blir det hästen att slå.

DagensDubbel Tips!


Phille’s kombo

DD-1 
3, 5

DD-2
3, 4, 5

Empa’s spridda skurar

DD-1
5, 10

DD-2
1, 2, 5, 6, 10

Jolle’s Triangel 

DD-1
5

DD-2
1, 5


Hoppas du får “payback” för tipsen!

Hälsningar, PejBack

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com