Siktet är inställt mot en ny ”sjua”

Trav av världsklass i strålande sol, kryddat med jackpot och chans till en ny fullträff i V75. Ja, sju rätt senast och en nettovinst på 3.744 kr är bra att ha i ryggen när Åby bjuder på trav-fest.

Kombinationen högklassigt trav, jackpot och löningshelg lockar till spel.

Och, i corona-tider när det i princip bara går att lira på trav skjuter omsättningen i höjden.

Ja, vi kommer att spränga halv-miljardsgränsen när det gäller V75-omsättning i april.

Det spelades för 107,6 miljoner i V75 på Umåker, före det 156,3 på Romme, 55,9 på Dannero och 112,4 på Jägersro. Totalt gör det 432,2 miljoner på fyra omgångar i april. Häftigt, eller hur?!

Elian Web är draget i miljon-loppet

V75-omgångens clou är givetvis finalen i Paralympiatravet med en miljon kronor till vinnaren.

Startfältet är rena rama getingboet och med flera startkanoner från perfekta lägen bakom bilen bör det bli fartfest i startrusningen.

Eftersom Elian Web är snabb ut kommer Jorma Kontio ge den 8-årige valacken ett optimalt lopp, kanske i ledningen där hästen trivs bäst. Ja, jag tror att det kan bli seger.

Nu streckar jag sex av de tio ekipagen och är ni på jakt efter en riktig rysare ska ni ta med Gareth Boko.

Han har fått tuffa lopp på slutet men nu kan det bli en drömresa i tredje invändigt och full attack till slut via open stretch.

Kanske fixar Marc Elias en lika stor skräll som när pappa Conrad Lugauer vann med Copper Beech 2010. Jag tror att vinnaroddset då var kring 65 gånger och vinner Gareth Boko kan det bli något liknande.

Två ”femmor” spikas i jakt på ”sjuan”

Det var inte lätt att plocka ut två singelstreck, men till slut fastnade jag för MS Triple J i Silver och Vikens High Yield i Brons.

Båda hör till favoritskaran men det lär inte vara så många som vågar spika de två ”femmorna”. Jag är inne på att de tidigt sitter i ledningen och är då hästen att slå. Rätt eller fel?

Årets domarskandal på Jägersro

I övrigt; Absolut fel var det av domarna på Jägersro i tisdags att inte bestraffa häst, kusk och tränare när jag blev klart störd av ett diskat ekipage. Årets skandal på Jägersro? Absolut.

Jag satt i ledningen med Jumeirah Boko när vi blev attackerad av ett diskvalificerat ekipage och det blev en rejäl temposkärpning och först efter 500 meter lyckades kusken få ut hästen i banan.

Döm om min och många andras förvåning när domarna på Jägersro inte utdömde något straff och förklaringen går till historien då de menade att det inte var kuskens avsikt att köra på det sättet.

Så om jag tränger mig ut från innerspåret eller kör på en motståndare på upploppet kan nu domarna på Jägersro hävda att det inte var min avsikt och därmed inte bestraffa mig. Alla som kan trav inser att det är fullkomligt idiotiskt.

Om jag är förvånad? Egentligen inte.

Och, jag är tacksam att Dennis Engelbo på Travronden uppmärksammat det hela och berört det i flera artiklar. Gå gärna in på travronden.se och läs artikeln Måldomaren: ”Kusken försöker göra rätt”

Med den artikeln som underlag kan ni tänka er att samma situation händer i ett lopp i V75 på Åby denna lördag. Hur tror ni domarna där skulle reagera liksom alla som spelat på V75?

Mina tankar om V75-loppen på Åby

V75-1: 5 Conrads Rödluva har enligt rapporterna från stall Redén skött sig exemplariskt under vinterträningen och hon vann ju årsdebuten i snygg stil. Hon är given tipsetta men Zaniah Bi är en tuff utmanare liksom årsdebuterande Racing Brodda.

V75-2: 5 King of Everything har varit duktig på slutet trots att segrarna uteblivit. 10 Ivory di Quattro har övertygat i två raka segerlopp. Love You-sonen ska nu tävla barfota runt om och det är ett klart plus. 7 Zeppelin Kyu Bar har 14 vinster på 18 lopp och har styrkan som sitt främsta vapen. 2 Amazing Warrior är rysaren.

V75-3: 14 Harran Boko har lugnat ner sig och pullar inte längre, så från det här läget kan det bli en smygresa och attack till slut. 13 Prosperous har fyra raka vinster efter fjärdeplatsen på Vincennes när Short in Cash vann – ja, han lekte hem segern senast i V75. Fem streck.

V75-4: 1 Cobbys Nana kan bli svårfångad om hon hittar till ledning. 9 Indra’s Secret är åter i gott slag och den här distansen är plus för Berghs Love You-sto. 8 Sharp Dream är rysaren av de fem som jag väljer att strecka.

V75-5: 5 MS Triple J såg fin ut som fast bakom Disco Volante senast i Halmstad. Han är snabb ut och Erik Adielsson har flera alternativ att välja mellan när det finns open stretch. Jag hoppas och tror på ledning runt om. Spik.

V75-6: 5 Vikens High Yield har skördat stora framgångar i Berghs regi och jag är inne på att Love You-sonen leder detta lopp runt om. Spik.

V75-7: 4 Elian Web svarade för en stark insats vid V75-segern i riktigt busväder på Romme. Han kan blixtra till spets igen och Jorma Kontio är väl inte den som frivilligt släpper ledningen. 9 Gareth Boko kan få en perfekt smygresa och utnyttja open stretch till slut. Glöm inte finske 6 Next Direction. Han var mycket bra i årsdebuten.

Mitt systemförslag till Åby.

V75-1: 3, 5, 8. Res: 4-1.

V75-2: 2, 5, 7, 10. Res: 1-4.

V75-3: 6, 12, 13, 14, 15. Res: 9-4.

V75-4: 1, 4, 8, 9, 10. Res: 11-2.

V75-5: 5 MS Triple J. Res: 6-8.

V75-6: 5 Vikens High Yield. Res: 10-8.

V75-7: 2, 3, 4, 5, 6, 9. Res: 1-10.

Systemet är på 1800 rader och kostar 900 kronor. Om man också singelstreckar nr 14 Harran Boko i avdelning 3 blir det systemet på 360 rader och det kostar då 180 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com