Örebro V75 2/5

Ännu en vecka har gått och travet rullar vidare! Vi vänder blickarna mot Örebro och försöker bena ut även denna veckas V75 omgång på bästa sätt. Fler och fler börjar plocka av skorna på sina hästar och vi börjar känna att sommarfarterna kommer mer och mer för varje vecka. Håll i er för här kommer veckans tips i sommarfart!


Autostart = Hästarna springer bakom en bil som släpper iväg hästarna.

Voltstart = Hästarna dansar runt några varv och sedan springer iväg på banan. Omstart är nästan ett måste.

Skor = Nu när det börjar närma sig sommaren får hästarna gå barfota runt om, vilket kan ge en växel till. Alla hästar gillar inte att springa barfota så ibland kan det vara en chansning vilket man ska ha i åtanke.


V75-1 Klass 2. 2140m Voltstart

1 Otroligåsåfin.
Är en outsider men vi tycker att han ska räknas i detta lopp från spår 1. Var ute i V75 senast och kom fyra. Nu tycker vi att han möter ett sämre motstånd och ska därför inte glömmas. 

3 T.Rex Face. Vann senast på samma distans efter att ha bytt tränare. Ser ut som den nya tränaren har hittat rätt träning och balans till hästen och ska därför räknas i det här loppet. Nu hoppar Björn Goop upp bakom T.Rex vilket ska ses som ett stort plus. 

9 Mellby Hurricane.
Detta är en häst som gillar att vinna, hela 40 % i segerprocent. Vann senast på 1640m i finstill. Nu är hästen tillbaka till 2140m vilket han trivs bäst på, Jorma kommer köra som vanligt och inga balans ändring i programmet. 

11 Mr Marvelous. Detta är en kapabel häst vars pappa är Ready Cash. Har fått spår 11 till den här starten vilket han hade senast då han kom tvåa. Hästen är stark så vi tror att han kan utmana från spår 11 även i detta lopp. 


V75-2 Silverdivisionen 2100m Autostart

1 Thrust Control.
Gjorde en fin insats i senaste loppet där han ledde fram till sista kurvan då han gick i galopp. Utan galoppen hade han eventuellt plockat en seger före storstjärnan Attraversiamo. Goop siktar nog på att ta ledningen i starten, om han får den så släpper han nog den inte. Får se om det håller hela vägen. 

3 Very kronos. Otroligt kapabel häst som har legat i vila nu i några månader. Varit nere i Frankrike och härdats. Lite osäker i stilen och galoppen brukar komma ibland. Läget är bra och håller han travet så är det hästen att slå i loppet. 

6 Man At Work. Känns som vi skriver om den här hästen varje vecka. Den ständiga tvåan.. Han blev tvåa även förra lördagen efter en fin insats då han sprang sin snabbaste tid någonsin på den här distansen. Formen finns där, nu måste bara huvudet börja ställa in sig på att vara först över mållinjen. En given häst för er som spelar tvilling!

7 Dom Perignon. Katapulten som är grymt startsnabb bakom bilen. Fick en efterlängtad seger i sin näst senaste start då han vann från spets mot tufft motstånd. Spår sju är ganska långt ut på startvingen men han lyckades ta ledningen i förra starten från samma spår. Kan skrälla!


V75-3 Gulddivisionen. 1609m Autostart

1 Esprit Sisu.
Gick upp i ny klass senaste loppet på paralympiatravet. Mötte hårt motstånd som bland annat Elian Web men gjorde ett bra lopp som 4a i mål och slog många riktigt fina hästar. Är startsnabb nog att ta ledningen här och därifrån blir det tufft för dom andra.

2 Tae Kwon Deo. Gjorde bra ifrån sig i årsdebuten som trea och nu med ett lopp i kroppen så åker skorna av igen. Gillar korta distansen och har fått ett passande spår här. Kan absolut vara med i striden.

3 Test Drive. Var segerlös förra året men verkar ha hittat bättre form i år. Har gjort bra lopp senaste starterna och vunnit tre av fem nu. Gillar kort distans och kan vara med i fighten här.

4 Minnestads El Paso. Var fruktansvärt bra vid seger näst senaste starten. Gjorde en bra spurt i upploppet senast och blev fyra då. Hästen brukar ofta ha otur i spårlottningen men nu har han fått ett passande läge och skulle kunna gå hela vägen.

10 Perfect Spirit. Har hög kapacitet men tufft spår här. Galopperade senaste loppet men trots det så var kusken Örjan Kihlström supernöjd med hur han var i loppet.


V75-4 Stoeliten. 2100m Autostart

3 Unique Juni.
Har visat fin form sedan hemkomsten till Sverige. I sin näst senaste start såg hon riktigt stark ut hela loppet men fick se sig besegrad av I Love Paris på upploppet. Vann i sitt senaste lopp när hon rundade hela startfältet och vann busenkelt på ett stiligt sätt. Ett bra spikförslag men det finns motbud.

7 Hevin Boko. En riktig tuffing som är van vid hårt motstånd. Vann i årsdebuten men i starterna efter så har hon inte lyckats sätta nosen först, bara en tidsfråga. Distansen passar bra och ska räknas i det här loppet.

8 Dibaba. Årsdebuten är gjord där hon gjorde en snygg avslutning och slutade trea bakom Conrads Rödluva. Läget nu är lite lurigt men får hitta en bra plats i klungan och dyka upp på upploppet. Lite väl bortglömd nu. Blir barfota den här gången!

9 I Love Paris Har visat att hon håller hög klass. Lite oturligt i dom två senaste starterna, men en glänsande seger innan dom. Startar bakom startsnabba Aleppo pine nu och hänger hon på där så får hon en fin plats i klungan. Nu blir det barfota som hon hade i sin senaste seger! Blir livsfarlig på upploppet! 


V75-5 Klass 1. 2100m Autostart

3 Roofparty.
Tråkiga resultat om du kollar på de tre senaste starterna därav V75 procenten. Detta är en häst som älskar att vinna (45 % segerprocent). Från spår 3 kommer han bli farlig, dessutom kopplar man på jänkarvagnen.

4 Bonny Boy. Mycket intressanta ändringar på hästen inför denna start! Skorna åker av samt att man testar jänkarvagn. Gick 12,3 tid senast på 1640m när man tog av skorna, hästen kan röra på sig!

7 Zarina Bi. Italienaren som kommer och gästar Sverige. Senaste 5 starterna har hästen varit segrare i 4 stycken. Detta är en häst i form om man ser till resultatraden. Hästen har aldrig sprungit i Sverige vilket man ska ha med sig då det är olika tävlingsregler. Spännande att se hur hästen sköter sig i köttbulleland. 

10 Strong Hearbeat. Har inte varit sig lik efter segern på Bergsåker. Hästen var superfin senast och vi tror den skulle ha vunnit om inte galoppen hade kommit 200m från mål. Om hästen håller sig i trav hela vägen tror vi han kan vara en riktigt bra segerkandidat.

12 Fighter Mearas. Kanske bästa dagsformen i fältet, kommer till denna start med tre segrar i bagaget. Har fått ett tråkigt spår i det här loppet men hästen har visat förut att han kan vinna även därifrån.


V75-6 Bronsdivisionen. 1609m Autostart

2 Mr Southwind.
Har toppform och nu tillbaka med Kim Eriksson i vagnen som är van att köra hästen. Kort distans är en klar fördel och är startsnabb. Har fått bra spår här för att nå ledningen där han trivs som bäst.

3 Randemar R.D. Testade barfota runt om senast och drog iväg i upploppet till vinst. Var dock väldigt nära galopp innan mållinjen. Nu verkar det bli tillbaka med skorna på. Finns viss galopprisk men har grym kapacitet.

5 Syoss. Var riktigt bra senaste starten på V86 i Bergsåker där han vann framför Mr Southwind. Nu blir det tuffare motstånd men ska nog räknas med ändå.

7 Zap Di Girifalco. Italiensk häst som numera tränas och körs av Björn Goop. Verkar gilla korta distansen och har gjort bra lopp i Italien. Skulle ha startat på Svensk mark den 18:e April men blev struken p.g.a. halsinfektion. Svårbedömd nu men ska med vid gardering.

8 Better Boss. Finsk häst som bara radar upp segrar. Vann senast på svensk mark igen och gillar kort distans. Har tagit fem segrar på sex starter med kusken Iikka Nurmonen.

9 Seismic Wave. Tillbaka nu efter längre vila. Kommer från fyra segrar på fem starter och var fruktansvärt bra slutet på förra året. Tråkigt spår här men måste räknas ändå.


V75-7 Örebro international-Stayerlopp. 3140m Voltstart

1 Tengil Face.
Vann senaste loppet från ledningen på samma distans. Adrian Kolgjini kör och verkar bli några intressanta ändringar som ny vagn och barfota runt om. Kan det bli samma resa som senast?

4 Electrical Storm. Fyra segrar i det fem senaste starterna (häst i form). Vi tror att segern kan vara lika nära i det här loppet också. Nu åker skorna av samt att man byter till en hybrid vagn, luktar vinst!

7 Figaro vici. Har gått ett lopp på Svensk mark igen efter lång tid i Frankrike, kom då trea men var kort distans och hästen trivs bäst på lång distans. Nu hoppar Björn Goop upp i vagnen som känner hästen sen tiden i Frankrike.. Blir intressant!

9 Pacific Face. Stark häst som gillar längre distanser. Gillar att göra grovjobbet själv vilket troligtvis blir scenariot i det här loppet, ska passas!

12 Rajesh Face. Har gått bra och vunnit på den här distansen förut. Gått mycket montélopp senaste tiden så lite svårbedömd nu men voltkungen Erik Adielsson, kanske kan han styra även detta i rätt riktning. Ser ut att bli barfota runt om nu.

DagensDubbel Tips!


Phille’s kombo

DD-1 
2, 5, 7

DD-2
1, 7

Empa’s spridda skurar

DD-1
3, 8 

DD-2
1, 4, 9, 7, 12

Jolle’s Triangel 

DD-1
3, 8

DD-2
4


Hoppas du får “payback” för tipsen!

Hälsningar, PejBack

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com