Åby V75 9/5

Imorgon är det bästa dagen i veckan för oss travälskare. Vi på Pejback går fortfarande på moln då travet kan fortsätta trots rådande omständigheter. Imorgon är det inte vilken V75 omgång som helst utan det ska tydligen vara royaltys på Åby, i avdelning tre ska Sveriges drottning ut och springa sedan ska kungen avsluta i V75 sista avdelning. När det vankas storlopp på V75 kan man alltid bereda sig på mycket fina hästar i startfälten och de är inte ett undantag denna omgång. Vi på Pejback är som vanligt lyriska och kanske extra mycket en lördag som denna. Vänligen glid ner och läs om hästarna så att även du är med och sprattlar på V75. Vi på Pejback är som alltid lika glada att just du är inne och läser bloggen, vi får även hoppas att du sitter med ett smiley vid dataskärmen precis som vi!


Autostart = Hästarna springer bakom en bil som släpper iväg hästarna.

Voltstart = Hästarna dansar runt några varv och sedan springer iväg på banan. Omstart är nästan ett måste.

Skor = Nu när det börjar närma sig sommaren får hästarna gå barfota runt om, vilket kan ge en växel till. Alla hästar gillar inte att springa barfota så ibland kan det vara en chansning vilket man ska ha i åtanke.


V75-1 Bronsdivisionen. 2640m Voltstart

1 Enzo AM.
Startsnabb häst som skulle kunna hålla ut ledningen här. Kommer från en andraplats där han slog många av konkurrenterna i det här loppet. Trivs på lång distans och är stark nog att hålla ledningen hela vägen.

2 Fleet Admiral. Var Super fin i årsdebuten senast och visade att spurten finns där på upploppet. Fått bra spår nu och gillar den här distansen. Barfota runt om och Örjan Kihlström fortsätter ratta bak i vagnen.

3 Mr Clayton J.F. Kommer från tre bra prestationer. Tvåa senast med bakspår och en tredjeplats innan det trots galopp. Nu har han fått bra spår och kan hamna långt fram redan i starten.

5 Ontrack He´s Black. Gillar långa distansen och har visat att både kraften och spurten finns där. Lättade balansen i skorna för två starter sedan och har gått väldigt bra efter det. Nu hoppar mannen som aldrig har missat en voltstart upp, Erik Adielsson.


V75-2 Klass 1. 1640m Autostart

1 Broad Vision.
Kommer från två raka start galopper men gjorde väldigt bra ifrån sig innan det med tre raka vinster. Har fått bra spår nu och håller han travet så kan det räcka långt.

2 In Love Boko. Har hittat formen det här året och kommer till den här starten med tre raka segrar. Nu är han anmäld barfota runt om inför den här starten. Är skapligt snabb ut men är inte beroende av ledningen då han kan gå från alla positioner.

3 Sugarcraft. Har nu fått ett lopp i kroppen där han gjorde bra ifrån sig efter en lång vila. Nu blir det intressanta ändringar med barfota runt om som han har vunnit mycket med tidigare, dessutom kopplar man på en ny vagn.

6 Southwind Queen. Har fin kapacitet men har inte lyckats vinna det här året. Denna tjej är en riktig ”nästa lopp vinnare” så det borde väl vara dags nu! Sprang barfota för första gången senast och såg fin ut med en andraplats. Nu när hon har ett lopp i kroppen och barfota tror vi hon kommer vara med i matchen!

7 Zlatan Knick. En riktig startkanon som gillar den här distansen. Upplägget kommer nog vara att dom försöker sig på ledningen i starten men har några startsnabba hästar innanför. Förhoppningsvis blåser han inte ur sig för mycket kraft i starten!


V75-3 Drottningpokalen. 2140m Autostart 

1 Alaska Kronos.
Obesegrad det här året med tre raka segrar. Vann sitt kvallopp där hon gick den tunga vägen och spurtade ner resterande på upploppet. Lite lurigt spår nu då hon får svårt att nå ledningen och riskerar att bli fastlåst. Hittar hon en lucka blir hon farlig.

2 Tonique. Har verkligen imponerat i sina senaste insatser, fyra segrar på fem senaste starterna. Vann kvalet till det här loppet då hon var före favoriten Ganga Bae, hade dessutom bakspår då. Kan öppna bra och framspår nu och lite väl bortglömd enligt spelprocenten. 

3 Dontlooseallmoney. Gjorde fin insats i kvalet till det här loppet där hon tog ledningen i starten och höll den hela vägen till mål. Har fått ett bra spår för att göra likadant den här gången! Fortsätter med skorna på, varför ändra på ett vinnande koncept!

6 Ganga Bae. Gör sällan ett dåligt lopp och ses som det främsta segerbudet här. Slutade tvåa i kvalloppet, blev slagen på mållinjen. Anmäld barfota för första gången i karriären vilket är väldigt spännande!


V75-4 Lyon Grand Prix 2020-Femåringslopp. 2640m Autostart

2 Forfantone Am.
Spurtade bra senaste loppet och blev trea bakom Zarenne Fas som borde vara största hotet här. Bra spår nu och frågan är om Torbjörn kan ta ledningen direkt.

4 Zarenne Fas. Väldigt fin häst som har tävlat en del utomlands men var tillbaka på svensk mark senast och kom då tvåa bakom Missle Hill som är klar för Elitloppet.

6 Stoletheshow. Var ute bland ett tufft gäng senast och höll bra som trea bakom Attraversiamo som även den är klar för Elitloppet. Nu hoppar Björn Goop upp och det måste vara ett plus här.

8 Thrust Control. En häst som vi har trott mycket på i år men har tyvärr galopperat båda loppen. Har trots sina galopper sett väldigt fin ut i loppen och bara den går felfritt så blir han livsfarlig, var nära att sänka Attraverisamo för två starter sedan. Mycket roliga ändringar nu som ny vagn och även bak skorna åker av.


V75-5 Silverdivisionen. 2140m Autostart

1 Niky Flax.
Senaste starten kan vi glömma då hästen blev oplacerad. Hästen är startsnabb kan dock bli svårt att nå ledningen men kommer nog placera sig fint i vinnarhålet (bakom hästen som leder). Från vinnarhålet ska Johan bara välja sida och då tror vi Flaxen kan bli livsfarlig med sin spurt. 

2 Harran Boko. Fin häst som Conrad (tränare och kusk) väljer att köra själv i denna start. Hästen ser ut att vara i fin befattning och kommer absolut vara med och fightas om segern i det här loppet. 

3 Pastor Power. Kommer bli en outsider i det här loppet men ska inte glömmas bort för det. Har fått spår 3 vilket alltid är ett plus och ska även ses som det nu. Hästen är van att fightas med hårda hästar men inte riktigt lyckats än men nu borde det vara dags.

4 Island Life. Tog ledningen senast och vann därifrån ganska enkelt. Har nu spår 4 som senast så frågan är om det blir en repris?! Vi tycker dock att det är bättre hästar emot nu så Islanden för jobba om han ska vinna det här loppet. 

5 Wild Love. Fick äntligen sin första seger senast vilket han tog med en magiskt spurt. Hästen har nu äntligen visat att han kan vinna vilket borde ge ett självförtroende till det här loppet. Om vilden gör samma spurt i det här loppet kommer han bara vinna. 


V75-6 Algot Scotts Minne. 1640m Autostart

1 Billie De Montfort.
Kom trea senast mot ett mycket tufft gäng, ska tilläggas var inte långt ifrån första platsen. Nu har hästen fått en Sverigestart i benen och ska visa igen vad han går för, spännande!

2 Cyber Lane. Steget före Billie De Monfort senast. Kommer bli ett rafflande lopp mellan dessa två hästar igen tror vi men frågan är om dom inte kör slut på varandra!

3 Partizan Face. Sprang en mycket bra tid senast då han kom fyra, tiden 10,2a på 1640m. Vi tror att Adrian kommer ge honom en smygresa bakom storfräsarna och därifrån kan han spara sina krafter till upploppet.

5 Son Of God. Är en Redenhäst som har blivit lite väl bortglömd i det här loppet. Formen verkar finnas och vi vet när Reden har form är hans hästar livsfarlig.


V75-7 Kungapokalen. 2140m Autostart

2 Aetos Kronos
Vinterträningen verkar ha varit bra då det slutade med en snygg seger i årsdebuten, som dessutom var kvalet till det här loppet! Johan Untersteiner bakom ratten den här gången och gänget är nog sugen på pokalen här!

3 Click Bait. Bra läge nu för den här hästen, han är startsnabb och visade att han kan hålla ledningen till mål när han vann i kvalloppet, bland annat före kraftpaketet Power. Fortsätter med samma material och till tre procent i skrivande stund så ska han med på kupongen.

4 Power. Har rejält med krut i kroppen och klarar av tuffa lopp! Har inte lyckats ta någon seger det här året men det har nog bara varit uppvärmning inför det här loppet! Robert Bergh kommer nog lägga upp det här offensivt som vanligt och satsa allt. 

5 Green Manalishi. Snackisen som har haft en fin karriär i USA där han sprungit in över tio miljoner kronor. Rest till Sverige för att visa upp sig. Såg urläcker ut i kvalloppet, där han knep andraplatsen. Mer förberedd nu utan jetlag i kroppen och är anmäld utan cowboybootsen för första gången!

11 Admiral As. Hästen som aldrig har förlorat när han hållit sig i trav hela vägen! Har en grym kapacitet och en rejäl speed. Startar bakom konkurrenterna men det kan ge han en lugn och fin smygresa! Håll utkik på upploppet!


DagensDubbel Tips!


Phille’s kombo

DD-1 
1, 10
DD-2
5, 6, 11

Empa’s spridda skurar

DD-1
1, 2, 5
DD-2
3, 4, 5

Jolle’s Triangel 

DD-1
5 Son Of God
DD-2
5, 11

Hoppas du får “payback” för tipsen!

Hälsningar, PejBack

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com