Mantorp V75 16/5

Ojojoj vilka fina hästar vi börjar få se i V75. Förra veckan fick vi på Pejback se som en galopp och att vi behövde ett lopp i kroppen. Nu har vi laddat på med nytt hö samt havre och är taggad till hovarna för att ge er omgångens bästa tips. Mantorp står för värdskapet denna vecka och startfältet ser mycket lovande ut. Vi har en härlig vårkänsla som vi ska smitta av oss till travet. Gör som ni brukar, hoppa ner en rad och läs amatörernas tips som ligger där och väntar på er!

Autostart = Hästarna springer bakom en bil som släpper iväg hästarna.

Voltstart = Hästarna dansar runt några varv och sedan springer iväg på banan. Omstart är nästan ett måste.

Skor = Nu när det börjar närma sig sommaren får hästarna gå barfota runt om, vilket kan ge en växel till. Alla hästar gillar inte att springa barfota så ibland kan det vara en chansning vilket man ska ha i åtanke.


V75-1 Klass 1. 3140m Voltstart

1 Gazza B.R.
Brukar öppna ruggigt snabbt och borde ta ledningen här. Möter bra motstånd men kommer han dit kan det räcka hela vägen. Har gjort bra lopp senare tid under längre distansen och kom tvåa bakom tufft motstånd för två starter sedan.

3 Royal T.N. Kan vara lite bortglömd här. Joakim Elfving har bra form på hästarna i stallet nu och den här har gjort riktigt fina lopp på slutet. Nu med ny vagn som kanske kan ge lite mer fart i starten också.

9 Exaudio Vici. Har vunnit tre av tre lopp på Svensk mark och även imponerat utomlands. Han är verkligen van med den längre distansen och har nästan bara kört längre lopp. Förstärks nu med Jorma Kontio i vagnen.

11 Cobbys Nana. Litet minus med spår 11 men vi tror inte det gör allt för mycket här. Är långt lopp och hon har verkligen visat att styrkan finns för det. Kan få en fin resa här med rutinerade Örjan Kihlström i vagnen.


V75-2 Silverdivisionen. 1640m Autostart

1 Vincero Gar.
Sopade banan med motståndarna förra året när han gjorde debut i Sverige. Varit i Frankrike i vinter och härdats ännu mer. Nu med ny tränare och kusk, Björn Goop. Läget är lurigt, han är snabb ut från start men frågan är om han står emot dom startsnabba hästarna till höger om sig. Blir barfota på tassarna och en amerikansk vagn.

3 Maze Runner. Mycket är vunnet om man tar ledningen i starten, och det kommer den här försöka göra. Det kommer nog laddas för ledningen och fråga är om han släpper den sedan. Formen är ett litet frågetecken då han varit i vila i några veckor men ska absolut räknas vid gardering.

4 Religious. Gjorde en riktigt fin insats förra lördagen när han tog ledningen i starten men fick se sig besegrad på upploppet av en bättre häst. Åkte till finland för cirka en månad sedan för att få lite finsk massage men har inte sett sig lik efter det. Är snabb ut från start och nu verkar formen vara tillbaka. Ska ses med bra chans på lördag!

5 Dom Perignon. Har ett utsökt läge nu. Brukar sällan missa ledningen men har många startsnabba hästar emot sig nu. Har bara sprungit den här distansen några gånger och har nästan alltid haft bakspår. Nu är det upplagt för att utmana om segern, framspår, kort distans, barfota fram och champagnen är på kylning. Hoppla!

6 Hill Street. Fick nöja sig med en andra plats senast då Macelleria kom som en raket på upploppet och spurtade ner allt. Blir nog ett liknande upplägg den här gången att försöka hitta en bra position och smyga med bakom för att sedan attackera på upploppet. Dags att sätta fram nosen först nu!

Om det blir körning där framme i starten, vilket det finns risk för så räkna med Macelleria. Har en ruggig spurt och kan utnyttja läget om grabbarna i täten har fått lite mjölksyra.


V75-3 Ina Scots Ära, Fyraåringslopp. 2140m Autostart

1 Jareth Boko.
Detta får bli vår outsider i loppet. Vi tycker hästen är i fin fattning och ska därför inte glömmas. Nu har hästen fått spår 1 samt att han får en jänkarvagn bakom sig vilket ska ses som positivt. Om du vill sanda glöm inte Jareth.

4 Armour As. Är en häst som har visat fin form på slutet med två andra platser. Senast på Kalmar såg Emil loppet live och då var han riktigt fin. Stefan Persson sitter bakom men denna gång i en jänkarvagn, spännande!

7 King Of Everything. Hästen som blir lite väl bortglömd på V75. Nu har kingen fått lättare motstånd i det två senaste starterna vilket har gett en positiv effekt. Nu är det dags för V75 och vi tror att han ska räknas i det här gänget.

11 Power. Snackisen som radade upp fina resultat förra året. Har fått en fin start på detta år med en 1, 2 och 2 i resultatraden. Vi tror dock han gillar längre distanser då han lever på sin styrka därför kan detta lopp bli fel för honom. Är sämre hästar emot nu än vad han är van vid, kanske han bara går och vinner, återstår att se!

12 Ecurie D. Mister 100 procent! Har aldrig förlorat ett lopp i sin karriär. Vann senast i sin årsdebut på Solvalla på en bra tid. Inga ändringar inför den här starten och blir värsta motbudet mot Power.


V75-4 Arne Erikssons Lopp, Diamantstoet. 2140m Voltstart

7 Call Me Brodda.
En häst som ska ses som en liten favorit utav Emil. Har visat att formen är på uppåtgående det senaste starterna. Nu ska hästen ut i V75 vilket blir tuffare än de senaste starterna men vi tror han kan hävda sig bra i det här gänget.

10 Karamel Hill. Har varit bra efter att Goop tog över honom. Har en tvåa och en etta i resultatraden 2020, talar gott inför den här starten. Inga förändring anmälda så Goop verkar nöjd med balansen på hästen.

13 Vikens Fingerprint. En häst som vi tycker gör fina insatser i varje lopp han ställer upp i. Har mött bättre hästar än nu ska därför ses med en bra vinstchans.

14 Mille Millionarie. Miljonären som kommer till Mantorp för att göra sin årsdebut. Hästen har bytt tränare vilket kan ge en extra växeln till årsdebuten. Kapaciteten finns där men frågan är om han behöver ett lopp i kroppen!


V75-5 Klass 2. 2140m Autostart

2 Fire Of Noa.
Har fått ett lopp i kroppen nu och är startsnabb nog att ta ledningen här. Ny vagn och utan bakskor nu som han har gått bra med förut. Har aldrig varit sämre än treas med den balansen. Voltstart senast som inte fungerade bra men nu med autostart kan det blir spets och slut.

4 Mr Marvelous. Väldigt kapabel häst som gjort bra ifrån sig. Har ofta otur med spårlottningen och hamnar långt bak men nu från spår fyra blir det intressant. Ny vagn som kanske kan ge lite mer fart i starten.

7 Donatello Wibb. Gillar distansen och är alltid med och fightas där fram. Kan var lite bortglömd här och nu hoppar Rikard N Skoglund upp i vagnen och han brukar ju kunna ta fram dom där skrällarna.

9 She Follow Me. Har gjort väldigt bra ifrån sig på slutet. Skorna åkte av för första gången senaste starten och det slutade med vinst. Verkar inte bli några ändringar nu och kan det då fortsätta på samma bana?


V75-6 Gulddivisionen. 2640m Autostart

4 Chief Orlando.
Han blev klar för elitloppet efter sin förra start där han vann och gjorde en riktigt fin prestation och sprang på tiden 9,8 på 1640 meter. Fart finns det men frågan är om styrkan finns då han aldrig har sprungit den här distansen. Han är snabb ut från start och släpper nog inte ledningen om han får den. Ska ses med god chans att vinna det här men det finns dock några långdistanslöpare med på startlinjen.

5 Mindyourvalue W.F. Den här hoppas Robert Bergh att få kvala in till elitloppet med, så han verkar ha höga tankar iallafall. Är en stenhård häst med rejäla muskler. Varit i Frankrike under hela vintern och gjort rätt fina resultat även fast han inte har vunnit. Nu har han inte tävlat på tre månader men om man känner Berghan rätt så kommer det laddas på för att vinna det här.

8 Gareth Boko. Man ska aldrig utelämna Conrad Lugauers hästar, den här gången hoppar han själv upp bakom den här fina hingsten. Är härdad att möta tuffa gäng och distansen passar honom bra. Man väljer att plocka på skorna inför den här starten, som han vann med i två raka starter i vintras. Spår åtta är inte optimalt så gäller att kliva ner och hitta en bra plats i klungan.

11 Handsome Brad. Comeback efter en lång frånvaro, har inte tävlat sedan augusti förra året. Låter ändå positivt från stallet och formen verkar vara på gång. Har en fin kapacitet och är ofta med i matchen i dom stora loppen. Kan nog behöva ett lopp i kroppen men förvånar oss inte om han bara går ut och vinner. 


V75-7 Bronsdivisionen 2140m Autostart

1 Zap Di Girifalco.
Björn Goops nya tillskott i stallet från Italien. Slutade på en tredjeplats i sin svenska debut senast i Örebro. Nu ser det ut som bakskorna ska plockas av för första gången vilket kan bli intressant.

2 Thriller N.P. Besitter på bra kapacitet, har fyra segrar på sina sex senaste starter. Senaste loppet blev det en snöplig galopp och kanske gick det lite väl fort för honom! Man fortsätter med samma material och matchas bra mot det här gänget!

3 Zinco Jet. Kommer från mycket fina prestationer. Gillar att gå med i ryggar och kommer flygande fram på slutet. Kan få en fin resa härifrån spår 3 och ska passas.

4 Franklin Face. En riktig läckerbit som har visat fin kapacitet dom senaste månaderna. Är snabb ut i starten, ska nämnas att han har vunnit sju gånger på nio försök när han tagit ledningen. Lite tuffare motstånd nu än vad han är van vid men man väljer att rycka skorna för första gången i karriären och det blundar vi inte för!

10 Staro Mcmillan. En riktig fin häst som har tillhört kulltoppen under åren. Gjorde årsdebuten för någon vecka sedan och såg bländande fin ut när han lekte hem en ytterligare seger. Läget är lite knepigt och möter bättre hästar denna gång men trots det så har han bra kapacitet för att knäppa dom här grabbarna.DagensDubbel Tips!

Phille’s kombo

DD-1 
4, 5, 7
DD-2 
1, 3

Empa’s spridda skurar

DD-1
4, 5, 8
DD-2
2, 5, 10

Jolle’s Triangel 

DD-1
4, 11
DD-2
10 Staro Mcmillan

Hoppas du får “payback” för tipsen!

Hälsningar, PejBack

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com