V75 Mantorp 16 maj

Det ser ut att kunna bli Björn Goop för nästan hela slanten denna lördag. Han sitter upp bakom fyra av mina tipsettor och jag väljer att spika två av dem.

Det bjöds på fin dramatik förra lördagen. Diana Zet vann Drottning Silvias Pokal efter att körande Örjan Kihlström lyckats hålla Jorma Kontio och favoriten Ganga Bae utvändigt under hela loppet. En taktisk triumf även om hästen så klart också förtjänar mycket beröm för sin insats.
I Kungapokalen visade Aetos Kronos att han har en spurt i absolut världsklass. Ledande Don Fanucci Zet var oerhört tapper men fick se sig slagen på mållinjen efter att Jerry Riordans kanon kommit susandes i hög fart över upploppet.
En annan som ska ha beröm är Hard Livin’ som inlett sin avelskarriär strålande. Trots få avkommor är han pappa till både vinnaren av Drottning Silvias Pokal och tvåan i Kungapokalen. Inte illa.
Nio system lyckades pricka alla rätt förra lördagen och andelsägarna blev rikligt belönade för besväret. För mig gick det inget vidare. Jag hade inte med någon av skrällarna men spiken på Island Life satt i alla fall där den skulle.
Den här veckan hoppas jag att Björn Goop ska hjälpa mig på traven. Han kör nämligen båda mina spikar. Vincero’ Gar i den andra avdelningen och Frode Hamres supertalang Equrie D. i den tredje. Den förstnämnde borde hitta till ledningen och då är mycket vunnet, den andre tror jag är huvudet högre än sina konkurrenter även om Power är en riktigt fin häst.
Storloppssäsongen har dragit igång på allvar. På söndag är det dags för Copenhagen Cup och jag kommer att vara på plats. Vi har två hästar till start, Thunder Peak i Charlottenlund Open och Cobbys Olifant i Silverdivisionen. Det ska bli riktigt spännande att se vad de går för.
Copenhagen Cup ser svårlöst ut. Jag vet tyvärr inte så mycket om favoriten Zacon Gio men jag tror att Makethemark blir farlig från ett fint utgångsläge.

Lopp för lopp:
V75-1: 1 Gazza B.R. tippas med tanke på det fina utgångsläget, det borde vara en hygglig chans att Björn Goop lotsar honom till ledningen och då är han hästen att slå. 8 Love Håleryd såg riktigt fin ut sist, kan få loppet den här gången.
V75-2: Jag är inne på att Björn Goop kan hålla upp spets med 1 Vincero’ Gar även om det finns några startsnabba utanför. Hästen öppnade riktigt fort i Jubileumspokalen i fjol och hittar de till ledningen i det här loppet borde det vara en bra chans. Jag spikar.
V75-3: 12 Equrie D. är en undantagshäst. Värsta motbudet 11 Power är riktigt bra men jag tycker inte att han sett helt perfekt ut i årets starter. Jag tar ställning här och spikar Frode Hamres fyraåriga jättetalang.
V75-4: 10 Karamel Hill borde ha en hygglig chans att ta hem det här men jag tycker ändå att hon känns lite överspelad. 1 Claire di Quattro är ett roligt skrällbud, hon gjorde det bra i Kalmar senast och kommer att få ett fint lopp från det här utgångsläget. Anders Källbergs hästar har gått bra den senaste tiden, 9 Mellby Eye Catcher är en tänkbar skräll.
V75-5: 4 Mr Marvelous har gjort det riktigt bra från svåra lägen den senaste tiden och nu rycker man skorna för första gången. 6 Västerbo Imtheman vann trots galopp näst senast och jag blir inte ett dugg förvånad om han vinner nu.
V75-6: 4 Chief Orlando ser ut att dra på sig gott om streck trots att det är första gången han är ute över lång distans. 8 Gareth Boko är en rejäl häst som blivit lite bortglömd den här gången. 5 Mindyourvalue W.F. har gjort det bra i Frankrike.
V75-7: 4 Franklin Face kommer förmodligen att dundra till ledningen och sen får vi se hur han står sig över full distans. 10 Staro McMillan är riktigt vass och 1 Zap di Girifalco kommer troligtvis att få ett bra lopp. Vi låser på dessa tre.

V75-1: 1, 2, 3, 8, 9 Res: 11-6
V75-2: 1 Vincero’ Gar Res: 6-4
V75-3: 12 Ecurie D. Res: 11-4
V75-4: 1, 7, 9, 10, 13, 14 Res: 11-5
V75-5: 2, 4, 6, 8, 9 Res: 7-3
V75-6: 1, 4, 5, 8, 10, 11 Res: 7-3
V75-7: 1, 4, 10 Res: 2-3
Systemet är på 2 700 rader och kostar 1 350 kronor att lämna in. Om man också singelstreckar 4 Mr Marvelous i den femte avdelningen blir systemet på 540 rader och kostar 270 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com