Gävle V75 23/5

Nu är det dags igen!! Förra lördagen blev det 7 rätt för Pejback, tråkig utdelning men vi känner att formen sitter! Nu rycker vi tussarna nu när det är jackpot och helgen innan löning. Så nu väljer man att lägga sina sista kulor på en schysst V75 kupong, förhoppningsvis så kan man ta långledigt i sommar. Elitloppet är runt hörnet och en elitloppsbiljett är i potten för segraren i gulddivisionen. Blir det den franska maskinen Billie De Montfort eller kan det skrälla till ordentligt? Trava ner en bit och läs om våra tankar inför lördagens omgång! Nu kör vi!!


Autostart = Hästarna springer bakom en bil som släpper iväg hästarna.

Voltstart = Hästarna dansar runt några varv och sedan springer iväg på banan. Omstart är nästan ett måste.

Skor = Nu när det börjar närma sig sommaren får hästarna gå barfota runt om, vilket kan ge en växel till. Alla hästar gillar inte att springa barfota så ibland kan det vara en chansning vilket man ska ha i åtanke


V75-1 Bronsdivision. 2140m Voltstart

2 Mr Clayton J:F.
Häst som har visat fin form på slutet. Nu blir det voltstart tillsammans med Erik Adielsson från spår 2, det tycker vi är spännande och ska därför passas vid gardering. 

6 Falcon Am. Är kanske hästen som kommer göra upp om förstaplatsen tillsammans med 7 Vikens High Yield. Falcon Am kommer med 3 raka segrar till Gävle, dock är det bondlopp han har varit ute i då! Nu är det V75 och då behöver hästarna alltid höja sig ett snäpp. 

7 Vikens High Yield. Favoriten i loppet med hela 63 procent i spelprocent i skrivande stund. Vi tycker att hästen ska vara storfavorit i det här loppet då han har visat strålande form på slutet. Nu är det voltstart och då kan allting hända därför borde man tänka efter innan man spikar.

8 Ribaude. Hästen som trivs bäst med barfota runt om, nu ska dojjorna bort och då tycker vi han kan bli en rolig outsider. 

9 Lukas Bris. Hästen som kanske har sin bästa form någonsin. Vi vill att Oskar ska köra smart med Brisen då vi tror han kan bli farlig på upploppet om så görs. Ska köra med samma balans som senast. Om du letar efter smällkarameller glöm inte Brisen!

11 Hobby De Líton. Blev en hel del hästar vi skriver om i det här loppet men nu ger vi dig vårt sista drag. Det här är en stark häst som gillar hårda upplägg därför kan det passa honom bra med spår 11. Blir det lite tempo i loppet kommer det gynna Hobby De Líton!


V75-2 Diamantstoet. 2640m Voltstart

1 Frozen Queen.
Franska hästen som tävlade en del i Finland förra året. Kom till Sverige i December och har vunnit större delen av sina lopp sen dess. Har två av två vinster på 2640m och har visat att hon kan ta det från alla olika spår. Står bra inne här med spår ett.

2 Infinite Knight. Ett bra skräll förslag i omgången. Har bara vunnit en gång i sin karriär men har enligt tränaren hittat sin toppform nu. Såg smällfin ut inför senaste starten men hon fick inte med sig farten på open stretchen i upploppet.

3 Carry Cash. Har gått bra senaste tiden men har varit lite osäker i travet och haft nära till galopp. Man har jobbat mycket på balansen nu och det verkar ge resultat. Senast gick hon jättefint efter att hon tog ledningen och vann därifrån. Bra utgångsläge nu.

8 Lady Youline. Mött tufft motstånd tidigare och varit med i fighten då. Har visat att hon klara den längre distansen och nu fortsätter Magnus A Djuse köra som tog henne till seger senaste starten på Visby.


V75-3 Klass 1. 2140m Autostart

1 In Royalty Boko.
Kommer med två raka segrar så formen verkar finnas. Nu tar Mika av bakskorna på hästen, barfota runt om kommer ge hästen en extra växel. Frågan är om han lyckas hålla upp ledningen! Kan bli fastlås!?

2 Stonecapes Superb. Vann näst senast på Gävle så banan gillar Superb! Har nu ett bättre spår sen senast och balansen verkar hästen trivas med, intressant!

3 In Love Boko. Blev inte riktigt som tänkt senast på V75 då hästen blev oplacerad. Nu byter man till samma balans som hästen hade i sina tre starter innan V75, då vann hästen tre raka. Kan vara så att V75 är för tufft men vi ger honom en chans till!

4 Merritt. Kanske bästa hästen som Daniel Wäjersten har i träning. Nu är hästen på gång igen med två raka segrar i resultatraden. Kan vara så att hästen trivs bäst på 1640m då han har tagit flest segrar på den distansen. Är gynnad av spår 4, borde kunna hitta ledningen därifrån och då ska han bara hålla i 2140m.

6 Whelk. Var mycket fin i årsdebuten näst senast då han kom tvåa på en fin fin tid (12,9a). Blev tyvärr galopp i senaste starten. Vi tycker hästen är lite väl bortglömd i det här loppet, om hästen håller rätt gångart ska han absolut räknas från spår 6. Nu hoppar tränaren upp bakom hästen vilket kan ge Whelk en positiv effekt. 


V75-4 Kallblodsdivisionen. 2140m Autostart

2 Prins C.K.
Är en häst som blandar och ger. Har två galopper i senaste två starterna men hade två segrar innan det. Nu ska Björn Goop köra hästen vilket ska ses som ett plus. Om Goop lyckas hålla honom i trav så blir han farlig från spår 2. 

4 S.T.C. C Faksen. Vann senast på en bra tid (25,7a). Hästen brukar göra bra ifrån sig när han får ett framspår. Kommer nog vilja öppna från start och gå för ledningen. 

7 Norrbo Odin. Travsäker häst som gillar hårt tempo. Har inte världens bästa resultatrad men om det blir tempo i loppet kommer han vara med och fightas, ses som en outsider!

9 Spang Viktor. Var överlägsen vid senaste starten i Boden och har även gått bra tidigare på liknande distans. Fortsätter nu med barfota bak liksom senast.

10 Gott Klirr. Man testade plocka av båda skorna i årsdebuten vilken har gett bra resultat. Två vinster på tre starter, båda på liknande distans som nu. Hästen borde vara med där fram igen.

12 Pyrmo. Nu är Ulf Ohlsson tillbaka i vagnen. Har bra grundkapacitet och nu åker båda skorna av. Kan han hålla travet borde det räcka långt.


V75-5 Silverdivisionen 2640m Autostart

2 Viking Brodde.
Har en väldigt hög högsta nivå när han får det att fungera. Har sprungit tuffa lopp i sin karriär och är van att möta bra hästar! Nu har han inte tävlat sedan i november förra året så formen är ett stort frågetecken! Håll utkik hur han ser ut på uppvärmningen och ta beslut därifrån om han får plats på din kupong!

6 Valley Brodde Har startat det här året med tre raka vinster. Verkar ha blommat ut sedan han flyttade till Daniel Redens stall. Formen är inget snack om att den sitter men det är några år sedan han sprang på V75 och motståndet är tufft nu. Spika eller fälla favoriten?

7 Staro Leonardo. Tog en riktigt snygg seger i sin förra start när han gick på utsidan av Norton Commander och spurtade ner han på upploppet. Fick ett spår långt ut nu vilket kan vara lurigt, men det är lång distans och får han en bra position för att smyga med så ska han räknas på upploppet! Provar med en amerikansk sulky för första gången nu!

8 From The Mine. Hästen som vann både Brons- och Silverdivisionsfinalerna under 2019. Blixtrade till ordentligt förra året och levererade på högsta nivå. Årsdebuten var inte så imponerande men nu verkar han vara tillbaka efter en snygg seger senast mot bra hästar. Missgynnas lite av spåret för att han är startsnabb, men har sett att han kan vara bra från alla positioner. Rankas alltid högst av Jolle och även denna gång, farlig att glömma på kupongen!

11 Figaro Vici. Fransk häst som presterat bra nere i Frankrike, gjort sina två senaste starter i Sverige men inte riktigt fått det att fungera! Kanske varit lite jetlaggad bara och formen är på gång! Ryktas av tränaren att han tränar på riktigt bra och att dom ska nu testa rycktussar för första gången (För att hästen ska accelerera på upploppet).

V75-6 Gulddivisionen. 1609m Autostart

1 Conrads Rödluva.
Har visat gång på gång att hon är dominant i stoeliten. Hade lite muskelproblem under förra året men har fått ordning på det nu och vunnit sina två starter i år på ett mycket bra sätt. Kommer vara med och utmana även i det här gänget.

2 Billie De Montfort. Även detta är ett toppsto som har sprungit in fruktansvärt mycket pengar genom åren. Har gjort två bra lopp med tredjeplatser sedan hon kom tillbaka till Sverige och formen borde sitta nu.

4 Racing Mange. Har inte hittat ända fram senaste starterna men han har visat gång på gång att farten finns där. Nu har han fått spår fyra vilket är bra och kommer nog vara med och fightas om segern. Borde gynnas av den korta distansen.

5 Zarenne Fas. Brukar alltid vara med och slåss där framme i täten. Har en bra spurt och får han ett bra lopp här så kan det räcka hela vägen. Nu har hästen två lopp i kroppen på Svensk mark vilket är positivt. Gillar den korta distansen.


V75-7 Klass 2. 1640m Autostart

2 Arabesque.
Han är snabb ut från start och spåret är passande så han kommer nog försöka ta sig till ledningen. Om han tar ledningen kommer han bli svår att plocka ner! Plockar dessutom av bakskorna för första gången. Utmanare till favoriten!

5 Expensive. Vann på ett enkelt sätt i senaste starten, dock mot ganska lätt motstånd. Starten innan så sprang han mot Sveriges bästa fyraåringar och matchades bra där, slutade med en femteplats vilket han ska skriva upp på CV:et. Ska ses med störst segerchans då formen sitter och det inte finns någon häst med i startlistan som har sprungit fortare än den här.

6 B.G. Pastor Jonte. Tog karriärens första seger i förra starten på ett imponerande sätt. Det var första gången han sprang barfota och det visade sig ge en bra effekt. Det blir barfota igen och gör han ett liknande lopp som senast så ska han räknas!

11 Jamaica Boko. Har ändå bra kunnande för att kunna vinna loppet men spåret drar ner chanserna lite. Har sprungit mot tufft motstånd i dom senaste loppen, bland annat mot Sveriges bästa fyraåringar. Nu är hon anmäld barfota runt om för första gången i karriären vilket fick oss att rycka på ögonbrynen. Kan skrälla om det blir lite körning där framme!DagensDubbel Tips!

Phille’s kombo

DD-1 
1, 2 ,5
DD-2
5, 8

Empa’s spridda skurar

DD-1
1, 2, 6
DD-2
2, 5, 10

Jolle’s Triangel 

DD-1
4, 6
DD-2
5 Expensive

Hoppas du får “payback” för tipsen!

Hälsningar, PejBack

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com