Det blir en väldigt annorlunda elitloppshelg i år

Men vi får se det från den ljusa sidan och vara tacksamma över att Elitloppet överhuvudtaget körs och den sportsliga biten är det inget fel på i alla fall.

Det är klart att vi aktiva hellre hade tävlat inför Solvallas engagerade och uppskattade elitloppspublik men då läget i världen är som det är så får vi i alla fall vara glada att det blir några tävlingar överhuvudtaget.
Jag själv kör tre hästar under lördagens V75-omgång och jag tycker att ni åtminstone borde plocka med en av dem. 3 Enjoy The Game i den andra avdelningen gjorde nästan allt rätt på Charlottenlund senast och det var bara ren otur att han inte vann efter att ha gjort allt jobb själv i spåren.


Jag ramar in omgången med två spikar på mitt stora system. 4 Double Exposure drog ett spår invändigt om det värsta motbudet 7 Mellby Free och borde vinna det här relativt komfortabelt. I Harper Hanovers lopp har jag svårt att se 15 Moni Viking förlora efter den enormt fina insatsen på Åby senast.

Men helgens stora höjdpunkt är så klart Elitloppet. Så här går mina tankar om det:
1 Vivid Wise As såg inte alls bra ut i genrepet och måste vara kraftigt förbättrad för att ha en chans här. Min vinnare är 8 Earl Simon. Han är rätt snabb ut och det är bara att hoppas att kusken Franck Ouvrie är påläst och kör framåt direkt.

Internationella gäster brukar ofta backa sig ner från svåra lägen och planerar att köra till slut, men då hinner man inte fram mot så här bra hästar. 4 Missle Hill och 5 Chief Orlando kommer att gå en 10-tid där framme och då är det inte lätt att plocka så mycket från kön.


I det andra försöket drog Katja Melkko vinstlotten när hon fick innerspåret med sin 1 Elian Web. Körande Jorma Kontio borde inte ha några problem med att hålla upp ledningen och därifrån blir de svårslagna. Jag tror att de vinner finalen också.

V75-1: 4 Double Exposure borde kunna ta sig till ledningen efter en bit och därifrån blir hon svårslagen. Jag spikar. 7 Mellby Free är en mycket fin häst men hon har inte startat i år och fick dessutom ett svårt läge.


V75-2: Här kör jag själv en mycket intressant häst i 3 Enjoy The Game. Det var bara ren otur att han inte vann sist efter att ha gjort allt jobb själv i spåren. 8 Don Fanucci Zet fick ett dåligt läge men han var strålande bra i Kungapokalen och ska så klart med på kupongen.

V75-3: 6 Very Kronos är inte helt att lita på och det såg ganska hetsigt ut innan loppet sist. Sköter han sig är det en bra chans men jag garderar honom på det stora systemet. 1 Island Life och 2 Prosperous är två bra motbud. 4 Wild Love är lite upp och ner i sina prestationer men kan fälla alla över upploppet om hon vaknat på rätt sida.


V75-4: Det känns inte som att någon på förstavolten ska ha något med segerstriden att göra. 5 Waiting Hill Hall slog favoriten 6 Karamel Hill senast de möttes och är ett roligt skrällbud till drygt fem procent av strecken.

V75-5: 6 Van Gogh Z.S. har inte startat sedan i mitten av april och det kan vara en liten nackdel. Glöm inte 11 King of Everything som fått ett par tuffa lopp den senaste tiden. Det kan vara en tänkbar rysare om det blir överpace som det ofta blir under elitloppshelgen.


V75-6: Det är svårt att sia om löpningsförloppet i den sjätte avdelningen. 4 Franklin Face är ruskigt snabb ut men jag tror att Erik Adielsson gärna vill ha en bra rygg över 2140 meter. Den som är först fram av de betrodda borde få överta och då är nog mycket vunnet. Jag känner mig trygg med tre streck här.


V75-7: 15 Moni Viking stod för en fantastisk insats senast. Är han lika bra som på Åby tror jag att han vinner.

V75-1: 4 Double Exposure. Res: 7-6
V75-2: 1, 3, 4, 6, 7, 8. Res: 9-12
V75-3: 1, 2, 4, 5, 6. Res: 3-11
V75-4: 5, 6, 8, 10, 14. Res: 15-13
V75-5: 1, 5, 6, 10, 11, 12. Res: 2-9
V75-6: 1, 2, 6. Res: 3-12
V75-7: 15 Moni Viking. Res: 10-2
Systemet är på 2 700 rader och kostar 1 350 kronor att lämna in. Om man också singelstreckar 6 Very Kronos i den tredje avdelningen blir systemet på 540 rader och kostar 270 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com