Elitloppshelgen 30/5 lördag

Nu är det äntligen dags, det man har väntat på i ett års tid! Den här helgen består av extremt roliga lopp och riktiga klasshästar! Det är finaler i olika klasser på lördagen, samt långloppet harpers hanover i V75 avslutningen. På söndagen blickar vi mot eliterna, bland annat mot framtidens hästar, kallblods eliten samt huvudnumret, Elitloppet!! I den här veckans inlägg har vi gjort det lite annorlunda. Vi ville få med båda V75 dagarna så vi valde helt enkelt varsin häst i varje lopp som vi tyckte var ett roligt drag eller en stark favorit! Så ställ ölen på kylning, tänd grillen och sen kan ni njuta av den här grymma travhelgen. Nu kör vi!!

Autostart = Hästarna springer bakom en bil som släpper iväg hästarna.

Voltstart = Hästarna dansar runt några varv och sedan springer iväg på banan. Omstart är nästan ett måste.

Skor = Nu när det börjar närma sig sommaren får hästarna gå barfota runt om, vilket kan ge en växel till. Alla hästar gillar inte att springa barfota så ibland kan det vara en chansning vilket man ska ha i åtanke.

Lördag. 

V75-1 Stoeliten. 1640m Autostart

3 I Love Paris.
Lite osäker häst men hon har gått bra sen hon kom tillbaka till Sverige i år. Vann försöket på Solvalla 28:e Mars på samma distans som nu och verkar gilla den kortare distansen. Fick gå två lopp efter det med skorna på men nu har man valt att plocka av dom igen likt vinsten senast. Kuskbyte nu till Ulf Ohlsson.

4 Double Exposure. Var smällfin senast efter en längre tids vila, har dessutom varit skadad under vilan så hon har inte har kunnat tränat på som vanligt. Slog t.e.x hästar som Heart of Steel och Jairo ganskaenkelt i debuten, den förstnämnda gick och vann Copenhagen cup veckan efter. Från spår 4 på 1640m så tror vi hon har bäst chans att vinna. Samma balans som senast och det lovar gott för en fin insats igen. 

6 Tessy D’ete. Här har vi en tjej som är laddad till hovarna för att vinna på lördag. Vann senast efter en riktigt fin spurt mot liknande hästar. Hade bakspår då så läget nu smakar nog gott för Carl Johan Jepson som kör. Vi är lite osäker på startsnabbheten dock är hon speedig så hon borde hitta en bra position i starten. Jerry Riordan tränar och som ni kommer läsa vidare i inlägget så tror vi hårt på hans hästar under helgen. 


V75-2 Klass 2. 2140m Autostart

6 Gardner Shaw.
Detta är fin avkomma från stjärnhästen Ready Cash. Jörgen Westholm håller säkert denna häst som en av dom bättre i stallet. Är bara fyra år gammal så man kan inte lita helt på honom än. Var fin i sin debut på Umåker och följde upp med en till seger senast. Nu åker bakskorna och Jörgen sitter och styr från bricka 6, spännande!

7 Västerbo Pokerface. En “nästagångare” som gjorde årsdebuten för två veckor sedan efter en lång vila och imponerade kraftigt. Drog på en rejäl spurt och sprang på 08,5 tid sista 200 meterna, räckte dock inte hela vägen fram och fick nöja sig med en andraplats. Nu med ett lopp i kroppen så ska han räknas till dom där procenten!

8 Don Fanucci Zet. Kapabel häst som har mött tufft motstånd tidigare och formen går rakt uppåt. Är väldigt van med distansen där den har gått i princip alla sina tidigare lopp. Har bra vinnarskalle och har aldrig blivit sämre än fyra. 


V75-3 Silverdivisionen. 2140m Autostart

1 Island Life.
Stenhård häst som kan öppna snabbt bakom bilen, kan inte riktigt hitta någon annan som är lika snabb från start här så dom borde kunna nå ledningen. Om det blir ledningen så sitter han nog där fram till upploppet och då får vi se om styrkan finns där mot det här motståndet. 

2 Prosperous. Är en stark häst som gillar rejäla lopp, genom att kolla på motståndet tror vi han kan vänta sig en rejäl uppgift. Vi är lite osäker på hur snabbt han kan öppna bakom startbilen då han har haft bakspår de två senaste starterna. Spår 2 på Solvalla är alltid ett plus, viktigast är att Sjunnesson inte blir fastlås tillsammans med Prosperous.

11 Vincero´ Gar. Har nu fått ett lopp i kroppen med Björn Goop som tränare och kusk där den var fin med en andraplats. Nu verkar man maxa och gör intressanta ändringar som barfota runtom och Amerikansk vagn.


V75-4 Diamantstoet. 2140m Voltstart

2 Infiniti Knight.
Var vårat skrällbud förra Lördagen i Gävle. Hade samma spår då som nu men blev tyvärr fastlåst på innerspåret, luckan kom på slutet och avslutade fint med en andraplats. Formen är på topp och nu hoppar Jörgen Westholm upp själv i vagnen. Kan man få en bättre resa nu så ser det lovande ut. 1% i skrivande stund.

6 Karamel Hill. Pejbacks spik näst senast, mötte visserligen sämre motstånd men med Goop i vagnen kan man förvänta sig en fin insats igen. Inga ändringar i balansen så där verkar tränaren ha hittat rätt!

10 Anthara Bi. Har en perfekt uppgift nu. Mötte ett liknande gäng för två starter sedan när hon hade springspår (spår 6 i voltstart) och tog ledningen i starten samt höll den hela vägen till mål. Kan bli en repris här och ska räknas på kupongen!


V75-5 Klass 1. 2140m Autostart

5 Armour As.
Italienaren som tränas av en jänkare, kombon verkar trivas bra tillsammans då det är fina insatser gång på gång. Trivs bra på distansen och om det är någon som preparerar sina hästar inför storlopp är det Riordan. Stefan Persson har smyg form, kommer göra sitt yttersta att ta Armour högst upp på pallen. 

6 Van Gogh Z.S. Italiensk häst som tränas av Robert Bergh men körs av Per Lennartsson nu för att Berghan är avstängd. Hästen har nio segrar på sina 10 senaste starter. Har visat att han är riktigt snabb bakom bilen och har chans att siktas mot spets om han lyckas ta sig förbi Armour As. Vi får se vem som är mest sugen på segern!

12 Strong Heartbeat. Öppnade året bra och har sex vinster på tio starter i sin karriär. Har inte riktigt varit på topp senaste tre starterna men nu lättas balansen på framskorna för första gången och vi hoppas på chans igen. Han har gått alla sina lopp på 2140m utom ett och vet vart mållinjen är.


V75-6 Bronsdivisionen. 2140m Autostart

2 Giant Shadow.
Segermaskinen som har tagit 23 vinster på 28 starter, bara det säger en del. Trivs bra på distansen och har fått ett passande spår här. Nu är Björn Goop tillbaka i vagnen och man byter till Amerikansk vagn som kanske kan ge lite extra fart i starten.

6 Vikens High Yield. Våran klara spik förra veckan och gjorde oss inte besvikna. Imponerar mer och mer för varje start, fyra raka segrar nu och har bra chans att ta en femte. Är snabb ut från start men frågan är kan han ta sig förbi dom invändiga, oavsett så kan han gå från alla positioner. Visade i förra starten att han fungerar bra med Per Lennartsson som kör även den här gången. Fortsätter med samma utrustning, varför ändra på ett vinnande koncept? 

7 Better Boss. Finska ekipaget som Emil blev oerhört imponerad utav på Umåker. Matchades för att komma med i elitloppet men hade inte riktigt farterna på 1640m. Nu är hästen tillbaka på sin favoritdistans tillsammans med Iikka, kan vara ekipaget i fältet som är mest peppade för en vinst. 


V75-7 Harper Hanovers lopp. 3140m Voltstart. 

4 Atik D.L.
Segermaskinen som har 4 segrar på de fem senaste starterna. Nu verkar man gå “ALL IN” inför det här loppet, skorna rycker vilket är första gången i hästens karriär. Carl Johan Jepson sitter som vanligt bakom och om hästen trivs med barfota runt om kommer han bli högintressant på V75´s avslutning. 

9 Sir Henry P.Hill. En personlig favorit som Jolle aldrig missar i startlistan, ett riktig roligt drag om ni letar skrällar och garderar loppet. Tagit två raka segrar nu och visar att formen sitter. Jörgen Westholm som både tränar och kör tror om hästen håller sig fin så borde han sluta bland dom tre, och det låter intressant nog för att ta med han på kupongen. Möter några riktiga tuffingar nu men favoriter har fallit förut!

15 Moni Viking. Var överlägsen senast i debuten för Björn Goop och 3200m. Hade liknande utgångsläge då med spår 15 där han efter ett tag var ute i fjärde spåret och rundade alla, vann säkert efter spurten på upploppet. Kan Björn ge honom en liknande resa här får de där framme se upp. 

DagensDubbel Tips!

Phille’s kombo

DD-1 
1, 2, 6
DD-2
3, 15

Empa’s spridda skurar

DD-1
1, 6, 7
DD-2
4, 13, 15

Jolle’s Triangel 

DD-1
6 Vikens High Yield
DD-2
13, 15

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com