Elitloppshelgen 31/5 söndag

V75-1 Elitkampen. 1640m Autostart

4 Odd Herakles.
Kallblodsmonstret som brukar mjöla ner sina motståndare, har elva segrar på sina tolv senaste starter. Ser ut att bli favorit här men det är inte lätt motstånd nu. Var med i samma lopp förra året då han slutade på en sjundeplats och skrällen Tangen Haap vann. Har bra läge nu och värsta motbudet fick bakspår.

5 Tangen Happ. Fjolårets vinnare som ska försöka försvara titeln. Kan öppna snabbt och har fått ett passande spår för det nu. Han trivs bra på distansen och nu verkar det bli barfota runt om vilket har fungerat bra förut. Ser ut att kunna bli en kamp om förstaplatsen igen.

10 Månprinsen A.M. Kungen när det kommer till kallblod. Har vunnit det mesta under sin karriär och har även ställt upp i det här loppet. Månprinsen har aldrig lyckats vinna Elitkampen så vi tror både kusk, tränare och häst kommer göra sitt yttersta i år för att knipa den åtråvärda segern. Prinsen kör med skor runt om vilket är standardbalans för honom. Minuset i loppet kan vara spåret men om Månprinsen är i form kan han även vinna därifrån. 


V75-2 Fyraåringseliten ston. 1640m Autostart

1 Dontlooseallmoney.
En riktig startraket som borde ta ledningen här. Är härdad i tufft motstånd och var nära seger senast när American Hill kom och knep den på upploppet efter att ha legat i ryggen hela resan. Kan bli spets och slut här.

3 Aura S.L. Är en fyraårig häst som startade sin karriär i Italien. Sedan förra året är hon på svensk mark och tränas utav en jänkare (Jerry Riordan). Hästen blandar och ger men trots sin unga ålder besitter hon en magisk kapacitet. Nu hoppar den rutinerade Jorma Kontio upp bakom Aura och spåret kunde inte bli bättre (spår 3). Vi har sagt det tidigare när det är storlopp har nästa Riordan alltid sina hästar i form.  

6 Tonique. Har verkligen hittat farten det här året och vi har fått upp ögonen för den här tjejen. I förra starten så var det en stor tävling för fyraåringar där hon slutade på en tredjeplats efter en riktig snabb spurt. Nu är det ett tufft motstånd, men det börjar hon bli van med nu. Gillar distansen och har bra chans här.


V75-3 Fyraåringseliten. 1640m Autostart

3 Click Bait.
Hästen blev en favorit för Emil för några veckor sedan när han sprang på Åby och slog monstret Power. Nu ska Per Lennartsson köra hästen för första gången. Lennartsson besitter mycket rutin men nu får han spänna fast sig, från spår 3 bakom Click Bait kommer det gå undan. 

8 Ecurie D. Kanske den mest lovande fyraåringen just nu som besitter en enorm potential. Fick en inbjudan att vara med i elitloppet men tränaren Frode Hamre tackade nej. Har aldrig förlorat ett lopp ännu på sina nio starter men kanske får han sitt svåraste prov här på kort distans från spår 8. Kan han lösa det eller ska segersviten brytas?

10 Ultion Face. Kan vara omgångens skräll. Var superfin vid sin årsdebut näst senast och tog segern då. Formen ska enligt Kolgjini var på topp och det finns snabba farter i benen. Kommer dom andra en bra match här.


V75-4 Treåringseliten. 2140m Autostart

1 Philosopher.
Ojoj vann ganska enkelt med galopp senast (var mot bra hästar), den här hästen besitter magisk kapacitet! Är inte jättesnabb iväg från bilen men om han är som senast kan han hamna vart han vill och vinna. Om filosofen håller sig i rätt gångart kommer han bli livsfarlig på söndag.

4 Hell Bent For Am. Väldigt talangfull häst. Har en bra kombo mellan styrka, fart och bra skalle. Kommer från två klara segrar i Sverige. Har innan det gått i USA hos Marcus Melander där han bland annat slagit årets bästa tvååring. Dessutom ska vi inte glömma att Örjan Kihlström brukar hitta ytterligare en växel när det vankas storlopp.

6 Natorp Bo. En liten outsider om man letar skrällar. Har visat fin kapacitet i sina tidigare starter då han har mött på hårt motstånd. Senast satt han fast på upploppet men lyckades ta sig ut och gjorde en fin spurt som gjorde att han tog andraplatsen bakom favoriten Hell Bent For Am. Är snabb ut från start så han kan få en fin position nu för att utmana här. Se upp!


V75-5 Ungdomseliten. 1640m Autostart

2 Emmylou.
Ungdoms loppen på söndagen brukar kunna gå lite hur som helst därför ska du kolla extra noga på vem det är som kör hästen. Vi tror mycket på ekipaget Emmylou och Emilia Leo, det här ett gjutet par som visar form båda två! Kom tvåa senast bakom 12 Anita Roc på en bra tid 12,2a. Passa det här ekipaget dom kommer inte göra en besviken. 

4 Chapuy. Äntligen framspår för blixten, ruskigt startsnabb och tar troligtvis ledningen här. Dom fyra senaste vinsterna är på den här distansen dessutom med det här spåret. Första gången för Anders Eriksson att ratta den här hästen men han brukar ha mjuka händer och borde kunna vara med bra i matchen.

12 Anita Roc. Italiensk häst som nyligen kommit till Sverige och Björn Coop. Har gjort två lopp och vunnit båda på ett bra sätt. Har tyvärr fått dåligt utgångsläge med spår 12 men gillar distansen och med en Djuse i vagnen kan det bli en bra resa ändå.


V75-6 Elitloppet, Försök 1. 1609m Autostart

Äntligen framme vid elitloppsförsöken!
3 Disco Volante.
Kan vara en av världens startsnabbaste häst och har dessutom fått med sig turen i spårlottningen. Kan öppna snabbt här och det kommer bli en utmaning för konkurrenterna att ta ledningen. Kommer han dit är mycket vunnet och det blir hästen att slå. Glöm inte att han har vunnit mycket från just ledningen.

4 Missle Hill. Yngst i gänget och kanske den mest orutinerade hästen men som har sett bländande fin ut under våren. Får verkligen sitt högskoleprov här när han nu ska möta den högsta eliten. Ska han ge gubbarna en match eller får han backa tillbaka och vänta på sin tur något annat år?

5 Chief Orlando. Här kommer det gå undan. Den här hästen kan öppna och det är nog ledningen han vill till tillsammans med Rikard N Skoglund. Blev tyvärr fel för honom senast med en galopp men det kan vi glömma inför den här starten. Håll i hatten nu går man för final!


V75-7 Elitloppet, Försök 2. 1609m Autostart

1 Elian Web.
Startsnabba Elian har fått tur i spårlottningen. Finns bra möjligheter att ta ledningen här och han är minst sagt farlig därifrån. Det visade han inte minst i Paralympiatravet när han tog spets och slut. Måste ses som bra chans.

3 Tae Kwon Deo. Om man ska lyssna på tränaren Kolgjini väntas en oerhört fin prestation från den här hästen. Då hästen gick en 9,8a tid senast kommer det bli mycket intressant och se hur fort det kan gå i försöket. 

5 Cokstile. Tillbaka i elitloppet, var med för två år sedan utan någon vidare prestation. Nu har han mognat lite och har verkligen visat att han har hittat formen. Vann senast på V75 när han sprang på en 9,8 tid från bakspår. Gången innan det blev det en andra plats när han sprang på en 9,9 tid trots en galopp. Kommer laddas på ordentligt här och den här gången missar han inte finalen. 

DagensDubbel Tips!

Phille’s kombo

DD-1 
3, 4, 5
DD-2
1, 3 

Empa’s spridda skurar

DD-1
1, 3, 5
DD-2
2, 3, 5

Jolle’s Triangel 

DD-1
4 Missle Hill

DD-2
1, 5

Hoppas du får “payback” för tipsen!

Hälsningar, PejBack

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com